reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Wróciliśmy z wyżerki:)) Ale rozpieściłam 9 miesięcznego Kubusia, rany jaki on kochany jest;D A jak lgnął do mnie:D Nadrobię Was i obejrzę Na wspólnej:)

Świnia..!:no::no::no:
i tak sama z Danielkiem wcinacie?
oj nieładnie :p

jaka bluzę?
poka, poka.. :-):-)

no to ba :tak: dobra - kokosowa :laugh2:
a bluzy w zasadzie dwie: jedną ocieplaną
814645513

a drugą
57053524.jpg

Dobry Wieczór,

Nadrobiłam

akozka - ale Misia uparta, ech

kurcze biedna Wojtysiowa

nowamagdak - ja tez należe do zwolenniczek Fissanu. I zapach mi się podoba. A rozstępu zni sztuki :tak:

Wczoraj byłam w SR i zamiast tematu noworodka była pani pedagog. Powaliła mnie swoją wiedzą i mądrością i tym że była taka normalna.

Mi bardzo zapadł w głowę: Syndrom Dziecka Potrząsanego!. Szukałam na necie ale tam są raczej drastyczne przypadki opisane i dosłownie uderzanie o coś twardego dzieckiem. Ale to wcale nie musi być tak. Wystarczy pomiędzy 1,5 a 3 sekund żeby zrobić nieodwracalną krzywde. Załóżmy że dziecko płacze i nie chce przestać. Nie jest głodne, ma sucho, przytulamy je a ono płacze. Często nieświadomie jak już ma się dość trzymamy takie dzieciątko przed sobą i delikatnie nim potrząsamy pytając (w nerwach): Czemu Ty ciągle płaczesz? I np. odkładamy dziecko a ono się uspokaja. Za jakiś czas nie pamiętamy o tej sytuacji a okazuje się nawet po paru latach że dziecko ma problemy np. ze słuchem, wzrokiem, ma dysleksje. To mogą być skutki. Nie muszą ale mogą :-(JA wiem że to się wydaje oczywiste że tak się nie robi i wogóle ale dziewczyny zmęczenie i stres - chcąc nie chcąc - nieświadomie może się taka sytuacja przytrafić.

Aaa wogole, pytam doktorka czy jak moj maly ma czkawke 2-4 razy na dzien to z czego to sie bierze, a on do mnie " to nie trzeba dziecka ziębić" :eek::eek::eek::eek: hmm zazwyczaj cieplo sie ubieram,ale moze jak sie bawie z brzuchem i odkrywam to wtedy mu sie zimno robi... i mowil ze dziecko sobie polyka ten plyn owodniowy,sika,połyka,sika i połyka i takie ma zajècie...a my sie colą delektujemy a nasze dzieci...biedactwa:confused2:

reklama
Do góry