reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć wszystkim, też witam się sennie w to mgliste przedpołudnie.
Staram się za Wami nadążyć, ale szybkość pojawiania się nowych postów jest oszałamiająca :-) Podziwiam Was dziewczyny :-)

Czytam o tych badaniach, które trzeba miec do szpitala: u mnie to ostatnia morfologia, WR, badanie na paciorkowce, grupa krwi i przeciwciała Rh (u mnie bardzo ważne), no i karta ciąży, mam jeszcze badanie na HIV, ale chyba nie jest wymagane.

Mamy tak samo, więc luz:-)
Dziś miałam pobierany wymaz na GBS-a. Mam nadzieje, że zdążą mi oddać wyniki na czas:-D Jajca by były...

Objadłam się i mi niedobrze...a do młodego dotarła glukoza! Kopie niemiłosiernie...ale lubi jabłka - ma to po mamusi:laugh2:

Mea gdzie jest to top tajne secret nasze podforum na top tajne secret dane?

Teraz sobie zdałam dziewczyny sprawe ze jak sie urodzi dzidzi to dopiero jest załatwiania ;-):

-zameldowac (prawdopodobnie takie meldunek jak ma matka),
-ubezpieczenie załatwić,
-zarejstrowac w urzedzie stanu cywilnego, pesel itd,
-zapisac do przychodni (wybrac pediatre),
-pamietac o szczepieniach i wszystkich wizytach ortopeda itd,

hmmm i czy cos jeszcze???? czy jeszcze o czyms zapomnialam???-

:-)

mi chodzilo o porud ze grupe krwi wr hbs trzeba miec i ostatnie usg ... krew mocz... to chyba kazda musi miec na porod i karta ciazy ..

HBS? ja nie miałam takiego badania hmmm i nie mam, bo mam zlecone do zrobienia na grudzień /siku i krew/, i koniec badań :eek: z takich dziwnych to było WR i glukoza, a tak to siku i morfo, nic pozatym hmm

Witam ,nadrobilam Was i widze ze u Natali sie zaczelo ,moze bedzie pierwszy porod sn.Ruszaj sie jak najwiecej ,krec bioderkami ,moze jakies przysiady:-).Trzymam kciuki ,oby bylo szybko i bez komplikacji.
Jak czytam ,to wiekszosc z nas ma problemy ze spaniem,dzis w nocy nie umialam spac a maz razem ze mna i cwiczylismy obracanie synchroniczne hehe:-D.Ja podobno strasznie chrepie ,wiec budze sie co jakis czas zeby maz mogl zasnac,a ten wariat nagral moje chrapanie na komorke i tym mnie obudzil(stary i glupi:sorry:) .
Z listopadowkami niezla jazda ,ale przynajmniej jest sie z czego posmiac,a ja proponuje Mea zeby kazdy musial zdac egzamin z regulaminu inaczej nie zostanie dopuszczony na forum :laugh2:.

Teraz sobie zdałam dziewczyny sprawe ze jak sie urodzi dzidzi to dopiero jest załatwiania ;-):

-zameldowac (prawdopodobnie takie meldunek jak ma matka),
-ubezpieczenie załatwić,
-zarejstrowac w urzedzie stanu cywilnego, pesel itd,
-zapisac do przychodni (wybrac pediatre),
-pamietac o szczepieniach i wszystkich wizytach ortopeda itd,

hmmm i czy cos jeszcze???? czy jeszcze o czyms zapomnialam???-

zalatwiasz akt urodzenia w USC i pani ci powie co dalej :)

Ok ale jak nie zdąży wrócić:-D to się nie dowiecie może...

to smsa do mnie napiszesz !! a wlasnie bo tobie musze wyslac tez moj numerek !!!! cielepa jestem ...

reklama
Do góry