reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

spokojnie kobitki !! do terminu macie jeszcze troche czasu !!! bez pospiechu !! nie wszyscy musza rodzic przed terminem !! ja zamierzam przeczekac dzein lub dwa !!! a jak wszystkie urodza wczesniej to przestane wierzyc w to ze dam rade dotrwac stycznia !!!

reklama
Nie wiem:no: Nie mam pojęcia - im człowiek bardziej chce, tym bardziej mu nie wychodzi! I dupa...znając zycie nie będę na podium - będę 4:confused2:
Dziś to nawet głupi skurcz mnie nie łapie...nic cisza...to po tej kawie!!

a ja przenosze hehhe do swiat!! nie no chyba tak zle nie bedzie... juz nie chodzi mi o podium... tylko o ta ulge... chce w koncu moc zaczac normalnie chodzic... wiem ze krocze bedzie bolec po porodzie ale to zawsze jest motywacja ze sybciej minie i ze juz blizej niz dalej a tu widoku na to nie mam:-(

jak chcesz to ja Ci mogę oddać trochę swoich symulantów:tak:nie mogę leżeć bo bolą mnie plecy
nie mogę chodzić bo boli brzuch i spojenie a do tego zaczynają się skurcze
to jest totalna porażka
biegunka oczywiście jest dalej:-(
albo w te albo we wte
niech to się skończy albo zacznie bo ja czaynam być zmęczona tym wszystkim

no bo sie juz martwilam gdzie sie podziewasz !!

dwa dni okolicznosciowego urlopu przysuguje ustawowo kazdemu z rodzicow...
nie ma to na to wplywu..
ani nie ma wplywu na skladki zdrowotne...
bo moj maz ma zapisana mnie i nie placi za mnie nic...
i do niego tez wpiszemy dziecko...

Ale tylko jeden z rodziców może te dwa dni wykorzystać:tak: U pracodawcy podpisuje sie pismo który z rodziców z tych dni skorzysta.

spokojnie kobitki !! do terminu macie jeszcze troche czasu !!! bez pospiechu !! nie wszyscy musza rodzic przed terminem !! ja zamierzam przeczekac dzein lub dwa !!! a jak wszystkie urodza wczesniej to przestane wierzyc w to ze dam rade dotrwac stycznia !!!

Oczywiście:tak: wśród grudniowek będą i listopadowe maluszki i grudniowe i styczniowe;-)

a ja przenosze hehhe do swiat!! nie no chyba tak zle nie bedzie... juz nie chodzi mi o podium... tylko o ta ulge... chce w koncu moc zaczac normalnie chodzic... wiem ze krocze bedzie bolec po porodzie ale to zawsze jest motywacja ze sybciej minie i ze juz blizej niz dalej a tu widoku na to nie mam:-(

Mój mnie ciągle podkopuje jakby chciał powiedzieć:' Nic z tego mamo, nigdzie nie wychodzę'
Zjadłam jabłko i jak się spodziewałam oszalał w brzuchu:confused2:

Teraz trzymajmy kciuki za Cheri!

Ale tylko jeden z rodziców może te dwa dni wykorzystać:tak: U pracodawcy podpisuje sie pismo który z rodziców z tych dni skorzysta.

jeden z rodzicow korzysta z urlopu okolicznosciowego a drugi z macierzynskiego/tacierzynskiego :) a jak jest z opieka nad zona po porodzie ?? czy tatus dostaje to jako zwykle l4 czy jest to pelnoplatne ?

jeden z rodzicow korzysta z urlopu okolicznosciowego a drugi z macierzynskiego/tacierzynskiego :) a jak jest z opieka nad zona po porodzie ?? czy tatus dostaje to jako zwykle l4 czy jest to pelnoplatne ?

Nie wiem jak z tą opieką po porodzie jest:no: Mój mąż ma swoja firmę więc my z tego nie korzystaliśmy i nie bedziemy korzystac.

reklama
Do góry