reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

ktoś tu o mnie wspomniał (dziękuję!:) )
melduję że żyję i mam się dobrze, tylko po grypsku do pracy wróciłam i lekka masakra mnie tu zastała ;-)także dni całe spędzam ciężko harując, a robotę zaczęłam do domu przynosić żeby się z pewnym projektem wyrobić...
Na szczęście Tymkowi to nie przeszkadza namiętnie mnie kopać we wszsytko co się da;-)
I mnie cycuchy nie bolą, natomiast bardziej boli mnie po nocy skóra na brzuchu.. w pewnych miejscach, na których młody się najbardziej wyżywa ;-)

Poczytalam na listopadówkach nowe relacje z porodu- mam dwa spostrzeżenia, porody albo były błyskawiczne bo laski ledwo wpadały na oddział;
odniosę sie tylko do tego..
na ostatnich zajęciach szkoły rodzenia położna mówiła że jakiś pogrom był w ostatnich tygodniach. Mnóstwo porodów, i to bardzo nagłych - dziewczyny 2-3 tygodnie przed terminem rodziły. Położne się zastanawiały czy to nie związane z dziwnym ciśnieniem, bo określiły sytuację na porodówce jako "nietypową"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Macy, fajny wózeczek :)
Karoli, nam na początku wpadł w oko Brevi Ovo, ale 2600 za zestaw to trochę za dużo :eek:

Kaja_10 ... ja też podczytuję te relacje z porodów ... rzeczywiście dominują 2 skrajne modele ;-)

A mój apetyt na niezdrowe żarcie rozkwita :-) Właśnie sobie przypomniałam o lodach bakaliowych ukrytych w zamrażalniku ... pychotka :rofl2:

Jol, jesli chodzi o cene wozkow brevi nie wiem, jakie tutaj sa. W sobote chce jechac do sklepu i zobacze.
2600 to duzo, ale pewnie wozek w obsludze jest super.
Ja przeznaczylam okreslona kwote na wozek mniej wiecej i postaram sie jej nie przekraczac.
Jesli kupie wozek tutaj to niestety za te rownowartosc w PL milabym wozek na calkiem dobrym poziomie:-(

Jol, a jesli chodzi o niezdrowe zarcie to za mna chodzi tzw. gordon bleu (kotlet z kurczaka - z reszta nie wiadomo do konca z czego hehe, bo zamrozone; z szyneczka i mozzarella w srodku). Oto jego fotka
http://www.solofornelli.it/wp-content/uploads/2008/04/cordon-bleu.jpg
az mi slinka leci, musze go kupic

Ostatnia edycja:
Kazimiera z tą siarą to nie panikuj, może się pojawić nawet dopiero po porodzie ;-) U mnie znowu w odwrotnym kierunku, pojawiła się już dobrych kilka tygodni temu i muszę nosić wkładki do staników, bo czasami leje się ciurkiem :zawstydzona/y:

oj biedulka to szybciutko sie pojawila

Witam kobietki :-)
Ja mam dziś napięty dzień, muszę wysłać paczkę, chociaż ciągle się zastanawiam czy nie poczekać z tym do jutra...:confused2: hm...zobaczy się...czekam też na dwóch kurierów...choć tak na prawdę nie wiem czy dziś przyjadą...może...Zamówiłam córci lalkę Baby born, bo była super promocja, kolo sprzedawał po 139zł a ostatnio w smyku widziałam ją po 319:szok: tam to mają ceny...no i jeszcze czekam na kosmetyki i w ogóle, potem obiad trzeba zrobić, a na 16 jadę do ginekologa!!!!! Jestem tak znerwicowana, że makabra :szok: nie widziałam mojego malucha 5 tygodni...ile to czasu :tak: kurcze, denerwuje się ale też nie mogę się doczekać...staram się zachować spokój, do 16 duuuuuuużżżoooo czasu...
Jejku ja ostatnio tak więcej myślę nad tą wyprawką, wiecie, że ja absolutnie jeszcze nic nie kupiłam? Tragedia...ciągle myślę, że mam jeszcze czas i w ogóle...

nie denerwuj sie bedzie dobrze! stesknilas sie za malenstwem ja tez tak oczekiwalam na wizyte no a czasu jest juz coraz mniej ja jeszcze troszke i bede miec cala wyprawke bo czas leci nie wiadomo kiedy a tu juz zostalo 7 tygodni do konca planowanego terminu porodu szok:szok:

Ja nie wiem czy o taką muzyczkę chodzi ale jak przeczytałam co Tysiolek napisałaś to mi sie przypomniało, co wam chciałam polecić.
Muzyka relaksacyjna, muzyka relaksująca, muzykoterapia i relaksacja SOLITUDES - Dziecko i mama
Najlepiej polecić to tym, którzy nie wiedzą jaki nam zrobić prezent np na święta :-D

bardzo fajna ta muzyka i dobry pomsl na prezent

A mnie czeka od paru dni kolejna porcja prasowania dla maluszka, ale coś nie mam natchnienia. Poczakam, az się wiecej nazbiera:-D

ja wole nie czekac bo mam juz tyle ciuszkow malego ze czeka mnie jeszcze podwujne pranie i prasowanie maly ma wiecej ciuszkow niz ja i maz :laugh2:

Ja juz obiad prawie zrobiony , wlasnie kocze robic krokiety , mala spi a po obiadku na spacer do 6 potem kolacje i spanie , mieszkanko wysprzatane , jeszcze pranie rozwiesic .
Pozatym jestem w szoku przytylam juz 12 kg a gdzie koniec ciazy.

oj krokiety mniam moze jutro zrobie hiihiih smaczka narobilas nie martw sie kilogramami zrzucisz spokojnie ja tam nie martwie sie o to!;-)

Witajcie!

Napisałam do Was, a przed wysłaniem zamknęłam stronę :confused2:
Nie chce mi się pisać raz jeszcze... :-(
Strasznie zmęczona jestem, nie mam siły ani energii... Bym tylko leżała i leżała...
Byłam dziś u dentysty! Zrobiła mi najgorszego ząbka - 55 minut siedzenia!! Oczy mi się zamykały do czasu buummmm w pęcherz!! Aż dentystka się przestraszyła :-D Mam jeszcze 6 zębów do zreperowania!! :shocked2: Spodziewałam się większej ilości ubytków, ale 6 to i tak dużo!!

Jestem głodna, w tv właśnie jedzą spaghetii... A w domku mam tylko pomarańcze, banany i dżem!! :cool: Sławek ma wrócić o 15, więc wyślę go po jakiegoś kebaba albo coś... Ale pewnie nie wróci o 15 tylko o 17, tak jak ostatnio!! :sorry:

Dziewczyny bolą Was cycuchy?? Moje tak bardzo od kilku dni, że aż płakałam już... Tak ciągną mnie te sutki, strasznie dziwne uczucie... Mam nadzieję, że nie jestem z tym sama!!

Idę się położyć... Miłego popołudnia :*

och dentysta wrrrr na sama mysl ciarki ida po plecach ciagle natykam sie na jakies glodne kobitki az sama sie zrobilam glodna:-D ide chyba cos wszamac, cycuchy bolaly mnie jakis miesiac temu ale samo przeszlo.

Z torba do szpitala to ja jeszcze poczekam moze w polowie grudnia sie troche spakuje, zreszta nie mama jeszcze wszytskiego, damy rade przeciez w piec minut bobasy nie wyleca:-D

Dziewczyny ratujcie!! :-(

Sławek miał wrócić o 15, zadzwonił 15.20 i powiedział,że on wcale tak nie mówił!! Powyzywałam go przez ten telefon!! Wstałam i poszłam do toalety i jak otwierałam drzwi to klamka wyleciała mi z drugiej strony! Wczoraj coś tam się w niej zepsuło i S. zrobił prowizorkę, dziś miał kupić nową i wsadzić! Jestem uwięziona w pokoju, a tak chce mi się siusiu i pić, że zaraz chyba zasłabnę :-( A on może za 2 godziny będzie... Do tego głodna jestem jak wilk!! Jakbym mieszkała na parterze, to bym wyszła przez okno, a z 4 piętra skakać nie będę... Mogłabym też rzucić komuś klucze, żeby mnie otworzył, ale one zostały w kuchni na stole!! :-(
W d..e z tym wszystkim :-:)-:)-(

A do tego wszystkiego brzuch mnie rozbolał bardzo mocno... Nic nie pozostaje tylko zasnąć i czekać... A jak zasnąć z pełnym pęcherzem? :-(

hej Dziewczyny ;-)
pisze dopiero teraz bo wczesniej bylam uu stolarza zamowic plyte do szuflady od lozeczka i tak jakos sie do kitu dzis czuje... jak wracalam od stolarza do biedronki to mnie taki bol w brzusiu chwycil ze myslam ze sie na ziemi poloze ale naszczescie po 5 min przeszlo ;-)

Jol, a jesli chodzi o niezdrowe zarcie to za mna chodzi tzw. gordon bleu (kotlet z kurczaka - z reszta nie wiadomo do konca z czego hehe, bo zamrozone; z szyneczka i mozzarella w srodku). Oto jego fotka
http://www.solofornelli.it/wp-content/uploads/2008/04/cordon-bleu.jpg
az mi slinka leci, musze go kupic

Oj Karoli4, ty kusicielko niedobra ... chociaż fotek tych pyszności byś nie wklejała :-p
Swoją drogą, to podziwiam Cię dziewczyno !!! Ja w życiu nie byłam tak gruba, jak wtedy, kiedy pracowałam we Włoszech :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Nie mogłam się oprzeć tym wszystkim pysznościom ... sery, wędlinki, pizze, makarony, lody ... no i winko :tak::tak::tak: Jak bym została dłużej, to pewnie skończyłabym jak Buka z Muminków :zawstydzona/y: W 8 miesiącu ciąży jeszcze mi brakuje do włoskiej wagi :zawstydzona/y:

Kaja, tu masz wóz dla Ciebie:
X-LANDER X-T XT 2008 SPACERÓWKA+GONDOLA+DODATKI (822246292) - Aukcje internetowe Allegro

A Karoli myśli o takim:
JEDYNY TERENOWY X-LANDER X3 X-3 GONDOLA+SPACERÓWK (813617633) - Aukcje internetowe Allegro ale z fotelikiem, z tego co pamiętam.

A ja mam taki:
X-LANDER XA 09 GONDOLA+SPACERÓW+EXTRA DODATKI (822297836) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko, że zielony, bez torby i plecaka, bo na aukcji, której kupowałam nie było w zestawie folii na spacerówkę, więc poprosiłam, żeby mi kobieta wymieniła właśnie torbę na folię. Kurcze, a mogłam troszkę poczekać, to miałabym i torbę, i folię, i jeszcze plecak.:-( Ale trudno. Ważne, że wózek cały dotarł. Reszta to drobiazgi.

I ja też właśnie wczoraj zakupiłam X-Landera XA 09, zielonego. Czekam teraz na przesyłkę, już bym go chciała mieć i oglądać:-)

Co to za język? Jakiś skandynawski czy holenderski. Z tego co rozumiem, to jakiś jest problem z ich serwerem i można spróbować nowo o 15, ale głowy bym za to nie dała.
dziękuje:-)a suwaczek widze że mi powrócił moze właśnie chodziło cos z ta godzina 15 że naprawia itp.:tak:
Dziewczyny ratujcie!! :-(

Sławek miał wrócić o 15, zadzwonił 15.20 i powiedział,że on wcale tak nie mówił!! Powyzywałam go przez ten telefon!! Wstałam i poszłam do toalety i jak otwierałam drzwi to klamka wyleciała mi z drugiej strony! Wczoraj coś tam się w niej zepsuło i S. zrobił prowizorkę, dziś miał kupić nową i wsadzić! Jestem uwięziona w pokoju, a tak chce mi się siusiu i pić, że zaraz chyba zasłabnę :-( A on może za 2 godziny będzie... Do tego głodna jestem jak wilk!! Jakbym mieszkała na parterze, to bym wyszła przez okno, a z 4 piętra skakać nie będę... Mogłabym też rzucić komuś klucze, żeby mnie otworzył, ale one zostały w kuchni na stole!! :-(
W d..e z tym wszystkim :-:)-:)-(

A do tego wszystkiego brzuch mnie rozbolał bardzo mocno... Nic nie pozostaje tylko zasnąć i czekać... A jak zasnąć z pełnym pęcherzem? :-(
o jaa:shocked2:no nie wiem jak pomóc hmm może w jakiś kubełek zrób siusiu co chodźby w kosz bo wątpie że wytrzymasz aż 2 godziny:sorry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry