reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
ELIZA, jeszcze troszkę. Dasz radę. Mnie ostatnio wlazł pod żebro taki nerwoból, że jak kichnęłam to się zwijałam z bólu. Kręgosłup mi chyba się rozsupuje. No cóż, uroki III trymestru.

mó miał lepszy
kiedy idziemy na kozetkę za stołówkę???:-D

No ten tekst mógł rozwalić :-D

jak przeżyć dzień bez solarki??
450 zł miesięcznie????

Nie możliwe te 450 zł :szok:

ale się u nas posypało:szok:

No nieźle idziemy po bandzie:tak:

maarta100 niby dwóch lekarzy tydzień temu dawało mi max 2 tyg, jak będzie zobaczymy. Ja tam chcę już!!!

Mi 3 lekarzy to samo powiedziało ale... miesiąc temu a teraz mi się rozwarcie zamknęło :-D

powiedzcie mi co ma Kasia teraz robić?

1. od jutra zacząć się ruszać, sprzątać, chodzić, biegać, tańczyć sratatata żeby ruszyć to cholerne rozwarcie dalej,
2. leżeć i ani palcem nie kiwać...?

:sad:

kasia ma się wstrzymać jeszcze z tydzień a potem na wykopki :-D:-D:-D:-D:-D

Nie złe:szok:

Mi sie te staniki wcale nie podobaja. Dlatego tez nie kupuje. Kupilam kilka takich sztywnych ale wystarczajaco miekkich zeby cycek wyskoczyl :).
Jak sie zniszcza to wywale i kupie nastepny.
Po karmieniu i tak sobie silikony wstawie wiec wszystkie cyckonosze do smieci pojda.
Tylko na mnie nie krzyczcie ! :)
Marze o cyckach ponad 10 lat i chocby na mnie 1000 bab naskoczylo i tak sobie zrobie.
Musze tylko 4 miesiace od karmienia odczekac. Tak wiec na nastepna gwiazdke od mikolaja dostane cycki :) Juz ustalone.

jak ci się to marzy. Moje wyglądają jak przed dziećmi, ale ja nie karmiłam a może teraz się uda? Pewnie jak się schrzaniom to zrobię to samo :-D

moja siostra mnie pocieszyla ze jak sie zacznie karmic to piersi jeszcze urosna !!!

Mi nie rosły ale ja najwięcej karmiłam 7 tygodni

J amialam ladne piersi choc male przed ciaza. Po pierwszej ciazy lekko zgubily ta jedrnosc ale poniwaz male wiec mi ze tak powiem nie wisialy. Jak zaczelam brac tabletki hormonalne antykoncepcyjne piersi sie lekko zaokraglily. Mimo to nigdy nie byly takie jakbym chciala.
Teraz po tej drugiej ciazy nie mam zamiaru wracac do hormonow. Wystarczy mi tyle lat ile do tej pory sie ich nalykalam. W zwiazku z tym nie mam co liczyc ,ze cokolwiek pomoze im nabrac ladnego "dziewiczego" ksztaltu poza silikonem :)

A skoro jestesmy przy antykoncepcji to czy ktoras z Was planuje spirale?
Podobno mozna zalozyc juz nawet 4 tyg po porodzie. Mysle ,ze 6 byloby rozsadniejsze.

Ja miałam spiralę wyjętom w listopadzie 2008 i następną zakładam jak urodzę.

Fajnie jest sobie tak "pogadać" z maluszkiem, mimo, że jeszcze się go nie widzi :-)
Ciekawe, że z tatusiem rozmawia całkiem inaczej - robi się bardziej aktywny jak tata do niego mówi albo dotyka brzucha. W każdym razie nawiązuje kontakt :-D

Mój A. się śmieje, że dziecko się bardziej jego sŁucha niż mnie i jest to prawda :wściekła/y:

co dzis planujecie na obiad ?? bo ja rozmrozilam schab i cos musze wykombinowac !!

Ja robię mielone, brokuła i ziemniaczki.

Teraz was nadgoniłam i sobie idę. Wczoraj miaŁam ściany kute bo się instalacja mi spaliła elektryczna. Ale mam pięknie w domku u la la :-p

no wysokie to ciśnienie. a masz zazwyczaj wysokie? bierzesz leki na nadciśnienie?

w szkole sredniej podejrzewali u mnie nadcisnienie dzidziczne po tacie.. z tym ze jak zwykle grzeczna Justynka zrobila EKG ale do kardiologa nigdy wiecej nie poszla z tym wynikiem. pozniej przeszlo zaczelam oddawac krew tam to w ogole zawsze po 180/100 bo strsowe mimo ze sie w ogole nie balam... no i teraz w ciazy znow sie zaczelo dlatego bylam kilka dni w spzitalu ale na nadcisnienie nie dostalam nic.

ELIZA, jeszcze troszkę. Dasz radę. Mnie ostatnio wlazł pod żebro taki nerwoból, że jak kichnęłam to się zwijałam z bólu. Kręgosłup mi chyba się rozsupuje. No cóż, uroki III trymestru.

tylko,ze ja koszmarnie znosze kazdy trymestr :-( w pierwszym wszytskie mozliwe objawy ciązy-mdlosci,zyganie itd. w IItr koszmarne bóle głowy i mdłości a teraz to już totalna masakra...
Ja mam wrażenie ,ze stan bycia w ciąży ktoś wymyślił nidawno i nie zdążył tego dopracować..

reklama
tylko,ze ja koszmarnie znosze kazdy trymestr :-( w pierwszym wszytskie mozliwe objawy ciązy-mdlosci,zyganie itd. w IItr koszmarne bóle głowy i mdłości a teraz to już totalna masakra...
Ja mam wrażenie ,ze stan bycia w ciąży ktoś wymyślił nidawno i nie zdążył tego dopracować..

jak najbardziej jestem ZA!!! czuję to samo!!!

Do góry