reklama
nowamagdak
Fanka BB :)
Dziwne że jeszcze nie puszczają na RMFie piosenki Dżordża Majkela "Last Christmas I gave you my heart" :-) nieśmiertelny hicior każdych świąt, fajna też jest Chrisa Rea "Driving Home for Christmas" 
czemu tu nie ma znaczka z bałwanem albo choinką, tylko same mordki
zrobiłoby się bardziej świątecznie 

czemu tu nie ma znaczka z bałwanem albo choinką, tylko same mordki

W
wika_20
Gość
aaaaaaaa mam pytanie które dawno chciałam zadać :]
mianowicie chodzi o te podkłady poporodowe. Któreś dziewczyny mówiły że Bella Newborn są najlepsze - ale tak ma na tym pisać? jak to wygląda i ile sztuk? ja dzisiaj byłam to było dużo z Belli ale podpaski same, jakieś Ultra Maxi itp ze skrzydełkami, ale coś pod tytułem Newborn ? chce kupić ale nie wiem jak ta paczka ma wyglądać i co na niej pisać - jak któraś z Was to ma już, to możecie fotke wrzucić..na cudeńkaalbo napisać co tam na tym pisze
Ja mam bella baby ... 10 sztuk za ok 5 zl
a teraz będzie moega post ale tak to jest jak trzeba 40 stron nadrabiać!!!

Lenka mężowi na głowe wejdzie a On jej nic nie powie
już mi to zapowiedział
poza tym występuje okropne swędzenie brzucha i dłoni wewnątrz
kup fenistil-posmaruj się kilka dni
jak nie przejdzie to dopiero badania

ale po odstawieniu fenka przeszła mi zgaga w nocy co bardzo mnie cieszy

zaczynają się bóle, skurcze i inne pierdoły i człowiek czeka
zaczyna się niecierpliwić
nie wie co ma robić
zaczyna się panika i w ogóle najbardziej w dupę dostaje psychika bo ileż można odbierać telefonów dziennie z zapytaniem czy już rodzisz

mój też się pyta ciągle czy się boję żeby upewnić się,że nie jest sam choć On pewnie boi się bardziej niż jaMój też mówi do Perły by już wychodziła bo chce ją wreszcie po drugiej str brzuszka, ale ja go poprawiam, że Mała ma jeszcze czas.
No i mnie się ciągle Mój pyta czy boję się porodu![]()

a co ja mam powiedzieć??? od poniedziałku się męczę...Fajnie tak z zaskoczenia:-):-) Człowiek się nie zdąży zestresować;D
u mnie to samoyhm, mnie też tak pocieszali, "jak będziesz w ciąży to Ci urosną", a one ani nie drgnęły![]()
już nie marzę o C, niech będzie to B, ale pełne B a nie jego 1/2![]()

moja się prawie w ogóle nie rusza-albo ja jej nie czuję i gdyby nie czkawka to bym chyba co chwilę na ktg jeździłaI mój uwielbia sie wypinać, że mam krzywy brzuch, zawsze się smieję jak sie przewraca w brzuszku :-)
No i o dziwota, paracetamol pomaga;-) tzn jeszcze troszke boli ząb ale nie mocno.
ja aż się bojęDziewczyny przecież to normalka - mówi się nawet Córeczka Tatusia![]()
Lenka mężowi na głowe wejdzie a On jej nic nie powie
już mi to zapowiedział

cholestaza występuje około 30 tygodnia-później to już nie toWitajcie!
Ja znowu wpadam z pytaniem do was :-).
Czy męczy was też swędzenie skóry? Naczytałam się o cholestazie ciążowej i przestraszyłam się nie na żarty. W dodatku koleżanka to miała. U niej na szczęście zakończyło się tylko przedwczesnym porodem, mały urodził się zdrowy i sam oddychał, ale z tego co piszą w necie, to różnie bywa.
I teraz nie wiem, czy te moje swędzenie to coś groźnego. W sumie mam to już od jakiegoś czasu (3 tygodni?). Nie jest to może aż tak bardzo uciążliwe, jak piszą, ale jednak jest. Swędzą mnie dłonie i nogi oraz tułów.
No chyba jednak pójdę jutro zrobić testy wątrobowe, żeby się uspokoić- ALAT, ASPAT i bilirubinę. W zeszłym tygodniu robiłam badania krwi, ale akurat nie te współczynniki i gin ocenił, ze są ok. Ale chyba je zrobię, niżbym miała sobie w brodę pluć, jak myślicie?
poza tym występuje okropne swędzenie brzucha i dłoni wewnątrz
kup fenistil-posmaruj się kilka dni
jak nie przejdzie to dopiero badania
mnie ratowała smecta 3 razy w ciążyNiewiele można wziąść. Spróbuj kupić sobie probiotyk, może pomoże, a przynajmniej uzupełni florę bakteryjną w jelitach i zrób sobie dietę bez tłuszczu. Może z homeopatii coś polecą w aptece? Moja babcia na biegunkę stosowała łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w szklance wody. Nie testowałam tego na sobie.

ja teżDzien dobry Kobitki !
Ja juz ledwo co zyje od tego fenka i innych prochow ,pół nocy było mi niedobrze, zgaga w dodatku meczy i wszytsko w gardle stoi- jednym slowem masakraMam juz tak strasznie dosyc, jestem wykonczona ta ciąża:-(
ale po odstawieniu fenka przeszła mi zgaga w nocy co bardzo mnie cieszy

ja mam jeszcze 8 dni ale jest tak jak piszeszoj tak! lepiej uwinąć się trochę wcześniej. ja Rozalkę urodziłam pod koniec 42 tyg! każdy dzień po terminie to katorga! psychiczna najbardziej.
nie wie co ma robić
zaczyna się panika i w ogóle najbardziej w dupę dostaje psychika bo ileż można odbierać telefonów dziennie z zapytaniem czy już rodzisz
ja mam ten komfort,że dostaję zapas kawy i herbaty z tesco na święta w paczkachpiję sok z pomarańczy, z biedronki oczywiście /serio bardzo dobre mają soki :] tak z tej biedronki się nabijam niby, ale ...jeżdże tam na większe zakupy bo ceny są okej. Dla porównania - w pierdzielonym "Naszym Sklepie" Lipton 100 torebek kosztuje 22 zetaa w Biedronce... chyba 11zł była promocja kiedyś... na samej herbacie 11 zeta oszczędności - toż to szok
![]()

też to słyszałam i mam dośćo jaaaaaaaaaaaa!
co za profanacja normalnie!!
własnie na RMFie leciała reklama... jakaś poszarpana babka śpiewa KOLĘDĘ "Wśród nocnej ciszy" i słowa typu "czem prędzej się wybierajcie, na allegro podążajcie" czy coś w tym stylu.. No toż to SZOK! Dla spec-kretynów od reklamy to już nic świętego nie ma!! wszystkie granice przekroczą..... #@$@%@!

a nie dostałaś fenka ??? przy takich skurczach to nospa to troche mało..Leżę leże i właśnie tabletkę łyknęłammusi przejść bo nie zamierzam wracać na patologię:-(
ja mam jeszcze 8 dni ale jest tak jak piszesz
nie wie co ma robić
naprawdę nic bardziej nie dobija niż te telefony!! Matko Kochana! ludzie czasami by mogli trochę wyluzować i poczekać na informację! ja pod koniec tego uporczywego czekania odbierałam telefon tylko od R, jak chciałam z kimś pogadac sama dzwoniłam. inaczej można by było nie odkładać słuchawki od ucha.
Mexi
Fanka BB :)
aaaaaaaa mam pytanie które dawno chciałam zadać :]
mianowicie chodzi o te podkłady poporodowe. Któreś dziewczyny mówiły że Bella Newborn są najlepsze - ale tak ma na tym pisać? jak to wygląda i ile sztuk? ja dzisiaj byłam to było dużo z Belli ale podpaski same, jakieś Ultra Maxi itp ze skrzydełkami, ale coś pod tytułem Newborn ? chce kupić ale nie wiem jak ta paczka ma wyglądać i co na niej pisać - jak któraś z Was to ma już, to możecie fotke wrzucić..na cudeńkaalbo napisać co tam na tym pisze
Nie wiem, czy kupisz te podkłady w normalnej drogerii- ja nie spotkałam. Chyba jedynie w aptekach one są, ewentualnie w sklepach z rzeczami dla dzieci.
Co do mnie to mam takie, jak na zdjęciu, które ktoś tu wkleił przede mną. Mam 1 paczkę (10 SZT.), ale to chyba nie wystarczy, więc dokupię jeszcze jedną. Nie wiem, co ja za torbę będę musiała wziąć. Same te podkłady są ogromne i 2 paczki już mi tyle miejsca zajmą, że szok

Co do innych akcesoriów, to zamówiłam sobie na Allegro 2 staniki do karmienia- jednak wzięłam rozmiar większe niż teraz a u mojej położnej zamówiłam laktator ręczny z Medeli i maść PureLan też Medeli na pekające brodawki. Muszę trochę poskreślać z listy :-). A mój mnie dzisiaj wkurzył, bo ma wolną sobotę dop[iero 5 grudnia i nasze zakupy się odwlekają. No kurde co on nie rozumie, że ja w każdej chwili mogę trafić do szpitala, a my jeszcze tylu rzeczy nie mamy grrrrrrr

Pauluś89
Grudzień 2009
Właśnie nie dostałam bo w szpitalu już nie miałam skurczy a szczególnie już po kroplówce nie.
A wiecie jak nazywa się piosenka świąteczna w której na początku słychać taki gruby głos św mikołaja????? Albo tytuły innych po angielsku
A wiecie jak nazywa się piosenka świąteczna w której na początku słychać taki gruby głos św mikołaja????? Albo tytuły innych po angielsku
i to od 7 rano kiedy człowiek zasypia po nieprzespanej nocynaprawdę nic bardziej nie dobija niż te telefony!! Matko Kochana! ludzie czasami by mogli trochę wyluzować i poczekać na informację! ja pod koniec tego uporczywego czekania odbierałam telefon tylko od R, jak chciałam z kimś pogadac sama dzwoniłam. inaczej można by było nie odkładać słuchawki od ucha.

porażka totalna
nie wiem czym w tym momencie jestem bardziej zmęczona ale Lenka na prawdę mogłaby się zlitować i wyjść
MEA-zdjęcia z Turcji przepiękne!!!
reklama
Mexi masz rację ja kupiłam te podkłady w sklepie dla dzieci, ale mam jeszcze jedno opakowanie podkładów z apteki.
wika mam dla nas lublinianek niezbyt dobrą wiadomość: dzisiaj wprowadzili zakaz odwiedzin m.in. na położnictwie w szpitalu na jaczewskiego. Tylko patrzeć jak wprowadzą w pozostałych
wika mam dla nas lublinianek niezbyt dobrą wiadomość: dzisiaj wprowadzili zakaz odwiedzin m.in. na położnictwie w szpitalu na jaczewskiego. Tylko patrzeć jak wprowadzą w pozostałych