reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
hehe kolezanka mi mowila ze na czas pomiedzy swietami a urodzeniem malenstwa mam sobie filtr ustawic w telefonie zeby dochodzily do mnie sygnaly tylko od meza i od mamy :) /nie da sie chyba tak ale o zasade chodzi/ !! bo idzie zwariowac jak sie ciagle slyszy to samo pytanie !!!
da sie da sie !:tak: stworz grupe np rodzina i wrzuc tam osoby z ktorymi chcesz rozmawiac a osoby z poza grupy ustaw na milczy;-)

cześć dziewczyny jestem tu z Wami mało ale w miare mozliwosci pojawiam sie-tez jestem wkoncu grudniowa.

co do tych zakazów odwiedzin to chyba nie zabronia porodu rodzinnego ???????????????????????????

pozdrawiam
oczywiscie ,ze tak-nikogo z zewnatrz, zadnych porodow rodzinnych i odwiedzin dziecka czy matki po porodzie :wściekła/y:...niestety:no:

Luuzna mi też wyszedł posiew dodatni paciorkowiec beta-hemlizujący z grupy B
Dla pewności powtórzyłam dzisiaj wynik..zobaczymy, usg tez miałam bo chciałam, maluszek dalej pupka w dole..Jak mam tego paciora to ja już CC wolę..niech się nie obraca:-)Lepiej,żeby się nie zakaził..

Ale chyba po podaniu antybiotyku jest 100% pewność, że dzidzia sie nie zarazi PRAWDA? Napiscie, że się nie mylę!

Ja mam Streptococcus agalactiae

Streptococcus agalactiae kolonizuje przewód pokarmowy oraz układ moczowo-płciowy osób dorosłych. Ze względu na bliskie sąsiedztwo cewki moczowej i pochwy, bakteria obecna jest często w drogach rodnych kobiety. Może mieć to tragiczne skutki podczas porodu - przyjmuje się, że drobnoustrój ten zajmuje drugie miejsce (po koagulazo-ujemnych gronkowcach) wśród czynników etiologicznych bakteriemii u noworodków. Czynnikami sprzyjającymi zakażeniu podczas porodu obok kolonizacji pochwy, jest poród przedwczesny, niskie stężenie przeciwciał przeciwko bakterii w surowicy u matki oraz poród trwający dłużej niż 18 godzin (dłuższa ekspozycja noworodka na bakterię)

reklama
Do góry