reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ok, lece jakąs kawke sobie zrobić dobrą, żeby wieczorem dłużej dać radę :-D
mąż sie ucieszy jak sie na niego rzuce :) tylko dziś bez fajerwerków, żadne striptize hhe bo brzuch wszystko zasłania :confused2:
ciaoo

reklama
A ja dalej nie mam dostepu do zamkniętego:-(

to dopiero jak asia wroci na calego !!

tak to byl prawie 6 miesiac:-) napisałam w opisie o ciąży co by nie przestraszyl sie nikt wizualnie ze rozmair 46 to nie wiadomo co.. wcale taka nie ejst... tez duzo zalezy od kogo jest sukienka mam na mysli z jakiej kolekcji.. czekam poki co na meza.. ale takie cisnienie mialam w szpitalu i powiedzieli ze ok i nie dali mi nic wiec ...

jak dla mnie to nie jest rozsadne postepowanie ... co gorsze z twojej strony i ze strony lekarzy !!

My tam seksik caly czas. fakt ,ze leniwi jestesmy troszke bo to juz niewygodnie ale nadal tak 2 razy w tyg. I to bez ubranka. A ja jutro zaczynam 38 tydz.
Jak nic nie dolega to mozna spokojnie. W ubranku pewnie bezpieczniej bo infekcji zadnej nie bedzie a i szyjka nie bedzie reagowala. Choc czytalam ,ze jesli ciaza jest prawidlowa do do 38 tyg szyjka i tak na sperme nie reaguje.

co do seksu to my teraz tez mniej ale jednak jest ciagle :) i narazie sie nie zabezpieczamy prezerwatywa ...

dzisiaj się zastanawiałam jak ubrać dzieciaczka jak się będzie wychodziło ze szpitala ? jakiś pajacyk, na to kombinezon zimowy, czapeczka, dzidzie do rożka i do fotelika i jeszcze kocykiem przykryć ? czy przesadziłam :confused2:
ja proponuję tak : nr 1 zależnie od pogody :-)
bodziak, śpiochy, pajacyk, kombinezon, dwie czapeczki cienką i ciepłą, i do fotelika, a kocyk to jak będzie potrzeba. rożek uważam za niepotrzebny.

Nie wiem, czy rożek nie będzie przeszkadzał przy zapinaniu maluszka pasami w foteliku. Też się martwię tym pierwszym wyjściem na zewnątrz, w końcu to będzie zima na całego, ale chyba pajacyk polarowy + kombinezon + kocyk do przykrycia w foteliku wystarczą.

oo no chyba rzeczywiście, bo by mu za gorąco było, a podobno dzieciaczki się ubiera jedną warstwę ubrania więcej niż my.
To bym go dopiero przegrzała..

oo no chyba rzeczywiście, bo by mu za gorąco było, a podobno dzieciaczki się ubiera jedną warstwę ubrania więcej niż my.
To bym go dopiero przegrzała..

przede wszystkim jak chcesz dziecko w rozku zapiac do fotelika ?? musi mu wystarczyc kombinezonik i moze jakis kocyk !! poza tym pieluszka na buzie !! a pod kombinezonik pajacyk /cieplejszy jakis/ i pod to body ...

Ja mam zamiar ubrac tak:
1) body z dlugim rekawkiem
2) pajacyk welurkowy
3) skarpetki
4) kombinezon taki misiowaty co zaslania lapki i stopki
5) czapeczka cieniutka i na to kaptur od kombinezonu (wtedy bez grubej czapy)

takiego dzidulka do fotelika samochodowego i do auta. Zaesze kocyk moze byc pod reka .Gdyby tak przymrozilo to sie zazuci na droge a w aucie zdejmie.

Niekonwencjonalne metody wywołania porodu
1. Masowanie brodawek sutkowych. Pod koniec ciąży rzeczywiście może wyzwalać wydzielanie się oksytocyny, która powoduje skurcze macicy.
2. Stosunek płciowy. „Wykorzystywanie” nasienia mężczyzny do indukcji porodu znane jest już od starożytności. Sperma zawiera prostaglandyny, które powodują dojrzewanie szyjki macicy i wyzwalają czynność skurczową. Udowodniono również, że pobudzanie stref erogennych u ciężarnej wywołuje reakcję w postaci skurczów macicy, niezależnie od etapu ciąży.
3. Czasem w wywołaniu porodu pomóc może długi spacer lub ciepła (nie gorąca!) kąpiel.
wszystko to co przyjemne:tak:

byłby "sąsiadem chrzestnym" :-D:-D
jesteś bezbłędna:-D

Słyszę reklamę allegro w radio:-D
Babka spiewa na melodię Wśród nocnej ciszy:szok:

To tak w ramach kolędowania...

Dzięki uspokoiłam się i chcę urodzić już:-p
Ale ja nie mogę sobie pomóc bez ubranka, bo nie mam z kim:-(
T się zaparł:confused2: Czaicie FACET NIE CHCE SEKSU - świat oszalał!!!!!
to tak jak mój
uparł się i nie chce mi się oddać:tak:
przecież ja mam do tego prawo!!

To go popros zeby Ci samej spermy uzyczyl . :) A potem stan i sie kolysz i jeszcze stymuluj te strefy erogenne i sutki i moze rob to podczas dlugiego spaceru.
ha ha - juz to widze.
Na bank urodzisz :)
ja swojemu też powiedziałam żeby mi spremę pożyczył to powiedział,żebym się w głowę puknęła:-):-D

Ja mam zamiar ubrac tak:
1) body z dlugim rekawkiem
2) pajacyk welurkowy
3) skarpetki
4) kombinezon taki misiowaty co zaslania lapki i stopki
5) czapeczka cieniutka i na to kaptur od kombinezonu (wtedy bez grubej czapy)

takiego dzidulka do fotelika samochodowego i do auta.

o właśnie, to chyba idealny zestaw na wyjście do domu :]

reklama
Do góry