reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Również się witam słonecznie :-).

Ja mam trochę dziwne pytanie apropo cesarki planowanej. Wiadomo, że robi się ją, zanim wystąpią objawy porodu, aby nie rozkręciła się akcja porodowa.
No i właśnie co z szyjką macicy podczas cesarki??? Normalnie to ona się sama otwiera a podczas cc??? Przecież te odchody połogowe muszą się potem jakoś wydostawać???? To znaczy że oni sami ją jakoś otwierają czy jak???? Sorry za takie szczegóły, ale jestem raczej dociekliwa :-D.

Ja mam trochę dziwne pytanie apropo cesarki planowanej. Wiadomo, że robi się ją, zanim wystąpią objawy porodu, aby nie rozkręciła się akcja porodowa.
No i właśnie co z szyjką macicy podczas cesarki??? Normalnie to ona się sama otwiera a podczas cc??? Przecież te odchody połogowe muszą się potem jakoś wydostawać???? To znaczy że oni sami ją jakoś otwierają czy jak???? Sorry za takie szczegóły, ale jestem raczej dociekliwa :-D.
Co do szyjki to nie wiem. Ale podobno lepiej planowana, żeby dziecko już za bardzo się nie wydostało zanim do szpitala się trafi

Witam się i ja znad śniadanka i herbatki,
u mnie teściowa jest od poniedziałku, przyjechała pomóc. Palić nie pali całe szczęście, gotuje, umyła mi 2 okna, dziś chyba zamierza umyć jeszcze trzecie, no i chyba zrobi mi sernik na zimno. Ale . . .
. . . nie czuję się swobodnie we własnym domu, nie oglądam tv i nie siedzę przed kompem by jej nie irytować, z M się nie mogę pokłócić, nie jest konsekwentna w wychowaniu Stasia. Dziś wyjeżdża i chyba nie przyjedzie na następny tydzień. Coś za coś.
A w szpitalu mnie odwiedziła i nawet rosołek przyniosła.:-)

Witam się i ja znad śniadanka i herbatki,
u mnie teściowa jest od poniedziałku, przyjechała pomóc. Palić nie pali całe szczęście, gotuje, umyła mi 2 okna, dziś chyba zamierza umyć jeszcze trzecie, no i chyba zrobi mi sernik na zimno. Ale . . .
. . . nie czuję się swobodnie we własnym domu, nie oglądam tv i nie siedzę przed kompem by jej nie irytować, z M się nie mogę pokłócić, nie jest konsekwentna w wychowaniu Stasia. Dziś wyjeżdża i chyba nie przyjedzie na następny tydzień. Coś za coś.
A w szpitalu mnie odwiedziła i nawet rosołek przyniosła.:-)

Ty to masz dobrze hehe...
Ale i moja teściowa to skarbek - zawsze na obiad zaprosi w niedzielę i święta, a jak nie odwiedzamy jej z dwa dni, to dzwoni i się pyta czy zapomnielismy o niej: chyba, że urodziłam wlasnie, to mamy wytlumaczenie:-D

slyszalam opinie ze czesto czekaja na rozpoczecie akcji porodowej zeby szyjka zaczela sie rozwierac i dopiero robia ciecie, ale moja kolezanka miala planowana cesarke i podali jej leki na rozpulchnienie szyjki przed cesarka i tez doprowadzili do malego rozwarcia !! ponoc tak sie szybciej obkurcza macica i wydalaja sie odchody poporodowe ...

reklama
Do góry