reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Właśnie wczoraj lekarz opowiadał mi o tym, że są teraz takie wskazania, aby jak najpóźniej robić cesarkę ( jeżeli można) tak, aby było już jakieś rozwarcie, bo wtedy macica dużo lepiej się oczyszcza i rzadziej dochodzi do komplikacji.
Ale myślę, że jeśli robi się cesarkę przy zamkniętej szyjce to też się oczyszcza, tylko nie raz może to dziać się gorzej. Podczas @ przecież macica nam się oczyszcza;-)

To bardzo możliwe, że to właśnie przez tą szyjkę każą czekać. A co do oczyszczania podczas zwykłej @ to mi się wydaje, że po prostu wtedy ta szyjka jest otwarta. ;-)

ponoc w aptece sa jakies wkladki ktore sie odpowiednio zabarwiaja jak sie wody sacza ...

Nam położna o tym mówiła, tylko nie chodziło o wkładki, ale o zwykłe paski lakmusowe. Kosztuje to coś 40 groszy sztuka a bardzo szybko jest wynik. Nawet ostatnio mój gin za każdym razem sprawdza tą moją wydzielinę. Tylko teraz nie pamiętam na jaki kolor się to ma zabarwić przy wodach płodowych. W każdym razie na inny, niż przy zwykłych upławach. Pewnie w necie jest coś na ten temat, tylko trzeba poszukać. :-)

reklama
a jadlyscie sushi?
ja niee nawet sprobowalabym ale ta mysl, ze surowe rybsko .... :shocked2:

noo ja jadłam.. surowe rybsko zawinięte w algi albo w inne wodorosty.. żuje sie to i nie idzie wyżuć hehe, jednym słowem: Łeee! do tego takie sosy dają, jeden jest kosmos: taki zielony hahha wypala wszystkie wnętrzności, obrzydlistwo...

nowamagdak ja po ostatnim usg wiem mniej więcej gdzie co ma, najlepiej chyba identyfikuję kolana, a głowę to mi wsadza pod lewe żebra (trochę nieprzyjemne)
eliza dzięki za linka.
Sake piłam, takie na ciepło, jakie to było niedobre.

ta ryba słona jak cholera, nie wiem po co ludzie to jedzą bo tym się nie da najeść heheh takie małe że szok..no i niedobre.. najlepsze są czisburgery z makdonalda i owocojogurty :-)

reklama
Do góry