Mexi
Fanka BB :)
Właśnie wczoraj lekarz opowiadał mi o tym, że są teraz takie wskazania, aby jak najpóźniej robić cesarkę ( jeżeli można) tak, aby było już jakieś rozwarcie, bo wtedy macica dużo lepiej się oczyszcza i rzadziej dochodzi do komplikacji.
Ale myślę, że jeśli robi się cesarkę przy zamkniętej szyjce to też się oczyszcza, tylko nie raz może to dziać się gorzej. Podczas @ przecież macica nam się oczyszcza;-)
To bardzo możliwe, że to właśnie przez tą szyjkę każą czekać. A co do oczyszczania podczas zwykłej @ to mi się wydaje, że po prostu wtedy ta szyjka jest otwarta. ;-)
ponoc w aptece sa jakies wkladki ktore sie odpowiednio zabarwiaja jak sie wody sacza ...
Nam położna o tym mówiła, tylko nie chodziło o wkładki, ale o zwykłe paski lakmusowe. Kosztuje to coś 40 groszy sztuka a bardzo szybko jest wynik. Nawet ostatnio mój gin za każdym razem sprawdza tą moją wydzielinę. Tylko teraz nie pamiętam na jaki kolor się to ma zabarwić przy wodach płodowych. W każdym razie na inny, niż przy zwykłych upławach. Pewnie w necie jest coś na ten temat, tylko trzeba poszukać. :-)