reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jeszcze apropo szczepień, byłam wczoraj z mała u neurologa :tak: Zresztą pojechałam w ostatniej chwili bo zapomniałam o tej wizycie :szok::no: Przypomniałam sobie o 12.10 ze na 12.20 lekarz :szok:

Pytałam się o szczepienia, to powiedziała, zeby zaszczepić tylko to co jest w kalendarzu :tak: Ale nawet to rozwlec jak najbardziej się da.

Powiedziała mi, ze Niki ma jeszcze cechy napięcia mięśniowego, ale niewielkie, więc rehabilitujemy i będzie wszystko cacy :tak:

Malina, pochwalę się kuchenką jak przyjedzie, bo nie znalazłam takiej samej na necie :eek:

reklama
Teraz też jestem zdania takiego jak Twój lekarz, niestety my usłyszeliśy od lekarza co innego i do tego sie zastosowalismy, teraz juz po ptakach, ale nie poleca skojarzonych, coraz więcej lekarzy w końcu prawdę mówi.

Teraz też jestem zdania takiego jak Twój lekarz, niestety my usłyszeliśy od lekarza co innego i do tego sie zastosowalismy, teraz juz po ptakach, ale nie poleca skojarzonych, coraz więcej lekarzy w końcu prawdę mówi.

Z tymi skojarzonymi to tak nie do końca. Szczepionka może być skojarzona pod warunkiem, ze nie zawierza więcej niz trzech składników i jest bezkomórkowa :tak:

Kuźwa dzieciak Ci krwią sra a Ty "hihi" walisz?!:szok:
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak tak można się wyrażać na publicznym forum :szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
TO CZYSTA OBRAZA !!!!
Do Luny,
Luna wysyłasz posta 16:23 że dzieciak Ci krwią sra
16:28 nadal siedzisz przy kompie i piszesz "hihi" a co się dzieje w tym czasie z dzieckiem?!

Do malinki
I co malinka Wy tu tak szczerze zawsze? Gdzie ta kuźwa szczerość co? A ja nie potrafię jeszcze zdjęć wprowadzać jak się nauczę to Wam pokaże albo i nie pokaże bo nie mam na to zupełnie ochoty w tej chwili.
Zgłaszaj se gdzie chcesz, niech admin sobie poczyta!
Z tego co widać to bardzo przemądrzała babka jesteś jesteś i fotki nie potrafisz wrzucić?:szok::szok:
Jak mi przykro :-D:-D:-D
Poproś tych biednych oczekujących dziecka nad ,którymi się użalasz to pewnie Ci pomogą.:tak:

lunka to dla ciebie:
UWAGA:
Krew w kale u dzieci zawsze jest sygnałem alarmowym. Najczęstszą przyczyna krwi w kale dziecka jest uszkodzenie błony śluzowej w odbycie (pękniecie odbytu). Krwawa biegunka powodowana jest zakaźnym zapaleniem przewodu pokarmowego - czerwonka lub zapaleniem błon śluzowych jelita. W obu przypadkach należy niezwłocznie udać się do lekarza.
Ja stawiam na to,że coś pewnie zjadła i ją lekko zatwardziło.
Błonka pękła przy wysiłku i stąd krew.
Ewentualnie może być alergia.
Ja bym alarmowała,gdyby się wkrótce powtórzyło,ale Ty wiesz,że ja nie szybka do lekarzy jestem.:-D:-D:-D

Bo ja owszem wpadam tu czasem ale to dlatego bo mam full obowiązków a nie tak jak Wy non stop tu przesiaduję. Co do chłopaka to akurat trafiło na mnie i tyle a może po prostu mi zaufał? I myślę, że można mu to wybaczyć, że się nie przedstawił bo miał absolutne prawo do stracenia głowy po prostu. A ja poznałam go dopiero tu na tym forum. I wiesz co malinka gdybym ja zauważyła krew w kale u któregoś z moich chłopaków to rzuciłabym wszystko i okropnie bym spanikowała i w życiu nie zrozumiem tego jak można siedzieć wtedy przy kompie.

Emocje mnie poniosły ale to chyba nie dziwi nic.
A teraz wracam do moich kochanych dzieci bo się już za mną stęskniły
Dowidzenia
Przez takich panikarzy jak Ty mamy pozapychane przychodnie z dziećmi katarkiem i kaszelkiem czyli wstępną infekcją),a po 3-4 dniach mamy wracają z dzieckiem z zapaleniem płuc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i bardzo im tak dobrze jak nie wiedzą od czego syropki są to niech potem leczą dzieci chore przez własną głupotę.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dooobra, po 1-wsze to ja doradziłam lunie żeby zabrała dziecko do lekarza
po 2-gie mam prawo do własnych reakcji odnośnie swoich dzieci
po 3-cie kiedy znajdujesz czas dla swoich dzieci skoro pracujesz i tyle czasi spędzasz przy kompie?
po 4-rte nie wierzę żadnym wróżkom
po 5-te wcale nie oceniam was po łepkach tylko po faktach i nie uważam że wszystkie jesteście wyrodnymi matkami ale luna w moich oczach napewno tak
po 6-te pozdrawiam Twoją "sektę",
a po 7-me luna nie mam ochoty więcej z Tobą gadać i żeby to było jasne jak słońce nie pisz do mnie więcej.
Po 8-me każdy ma prawo mieć swoje humory. Na dzisiaj dowidzenia.
Jeśli nie masz ochoty gadać to po prostu daj na luz nie odpisuj.Będziesz miała i głowę i dupę spokojną.:wściekła/y:

ad-3 grunt to mieć taką pracę żeby wszystko pogodzić;-)
ad -4 no widzisz ty nie wierzysz a są tacy co wierza i dobrze na tym wychodzą;-)
ad-5 luna wyrodną matką hmmmmmmm przesadziłaś:wściekła/y:
ad-6 sektę????????ja mam sektę no to to sie nawet najlepszym wróżką nie śniło:rofl2:
ad8-8 no wszystkie mamy humory co nie znaczy że ubliżamy innym:no::no::no:
a a propo ciebi to lunce wygarnełaś że pisze o tej a o tej godzinie że dziecko ma krew w kale a po takim a taki czasie dalej jest na forum:sorry::sorry:to popatrz o której szłaś do "stęsknionych" dzieci a o której nadal tu jesteś:cool2::cool2::cool2:
my wiemy forum wciąga grunt to umieć się do tego przyznać:-p:-p

no ja zaraz kawulca dopijam ,zrobie kawulca pietruszce usmażę mu rybke i szykuję soię do pracy :tak::tak::tak:jak mnie moje kochanie dziś nie będzie bałamuciło to może wpadnę nocną porą do was:-p
ciekawe jak tam anabubka po sadyście??????????
brawo malinka:tak::-D:-D:-D

po I - spoko, i tak bym poszła:tak:
po II - oczywiście
po III - jesteśmy lepiej zorganizowane od Ciebie:tak:, ja to pikuś, ale Malinka z pewnością:tak::-)
po IV - każdy tak mówi ;-)
po V - jaka Ty spostrzegawcza, my tu się poznajemy tygodniami i miesiącami, a Ty taka szybka jesteś, no gratuluję, na prawdę szczerze:-D
Jeżeli uważasz, że jestem wyrodną matką to mnie zgłoś, przyjdą sprawdzą i Twoje święte sumienie będzie już spokojne:tak::-D:-D:-D
po VI - to już obraza!!!
po VII - jasne jak słońce jest dla mnie to, że mam prawo pisać i nic na to nie poradzisz, możesz po prostu nie czytać:-D:-D:-D
po VIII - nam zepsułaś , mam nadzieję, że jako wzór Matki Polki jesteś z siebie zadowolona;-):-)

Oj, no jaka szkoda, jak znalazłam czas-czytaj córkę zamknęłam w łóżeczku, zaryglowałam drzwi i włożyłam stopery do uszu:-D:-D:-D- to poszłaś:-(
Ja i tak jestem najbardziej wyrodna z Was wszystkich.
Moje dziecko jest od prawie 7 lat zmuszane do wszystkiego :szok::-D:-D:-D:-D
To się nazywa WYRODNOŚĆ :-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a tak w ogóle to mogę tu jeszcze z wami pisać skoro już nie jestem mama siedzącą w domu?????:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Ty masz tylko jedną pracę a co ja mam powiedzieć?
Ja już pracuję na 3 etatach plus dom :-D:-D:-D:-D to już dawno z forum powinniście mnie wyrzucić :-D:-D:-D:-D
ALE ja się nie dam :-D:-D:-D:-D
Siedzę tu z Wami ,bo lubię :tak::tak:;-):-):-):-D:-D:-Di Ty Agnes też siedź na tyłeczku i się nie odzywaj.:-D:-D:-D:-D

witajcie dziewczynki:-)
jestm cala i zdrowa:-)
8 wyrwana;)umowiona jestem na dlutowanie kolejnej na 9 grudnia
gratuluję :tak:
teraz to już z górki :-D:-D
Ja przyżyłam już 4 dłutowania i żyję to Ty też żyć będziesz :-D:-D:-D:-D

ja swoje knebluje i przywiazuje do kaloryfera:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

AS gdzie jestes?jak zdrowko kobieto?
moje przywiązać się nie dają ,bo z kaloryferem młody po schodach by biegał !!!:-D:-D:-D
Jestem jestem.
Wczoraj miałam super akcję poszukiwawczą BRANDON:szok::-D:-D:-D

na leki przeciwwirusowe jesli juz.
grypa to wirus.antybiotyki sa na baketrie:rofl2:
popieram w 120% :-D:-D:-D

Popieram
MARTA NA MODERATORA(brzmi jak na PREZYDENTA :-D)

Hej laski Poczytlam was z grubsza juz wczoraj wieczorem Ale nie dalam rady Odp Moj nest ma ograniczenie i jest teraz strasznie ale to strasznie wolny Jak chcialam odpisac to juz musialam usypiac Oliwke Bo strasznie marudzila wczoraj i padla o 20
Normalnie wczoraj pierwszy raz zdazylo mi sie na nia pozadnie nakrzyczec Nie wiem czy to juz sie zacznie moja zlosc czasem an nia i krzyczenie?Milam ochote jej wczoraj doslownie przyulozyc Taka niezmosna byla Wiecie co nawet babcia z dziadkiem po chwili z nia wczoraj mieli jej dosc JAK NIGDY :eek:
Sama nie wiem co jej jest Ona juz pokazuje takie fochy jak conajmniej 3 latka Juz ja wczoraj zostawilam ryczaca kilka minut na przedpokoju Lezala i ryczala strasznie Ja nie reagowalam Ale serce mi sie krajalo Ale to byl jej foch i nie moge jejj ftedy nosisc i przytulac Choc powiem wam ze dla mnie bardziej meczace bylo wlasnie sluchanie jej placzu Niz jakbym ja wziela i uspokoila :crazy:NO I SIE WYZALILAM :-)

KAZIA brak mi slow Wczesniej jak kilka razy tu napisalas to fajnie sie odzywalas A to co wczoraj pokazalas to szczyt bezczelnosci
Kazda ma prawo robic ze swoim dzieckiem jak uwaza I ZAPEWNIAM CI ZE ZADNA Z NAS TU OBECNYCH NIE ZROBI SWOJEMU DZIECKO SPECJALNIE KRZYWDY

LUNA jest swietna matka JA JESTEM TEGO PEWNA

Skoro tak cie wkurzamy itp to nie wchodz tutaj i nie czytaj Po co masz sie denerwowac ZALOSC PIEKKNOSCI SZKODZI :tak:
JESZCZE BYS ZESZLA NA PSY I BYLA WYRODNA MATKA jak niektore z nas A przeciesz Ty to wzor MATKI POLKI wiec tak trzymaj skoro jestes taka wspaniala A my jestesmy BEEEEE:tak:

LUNA I MALINKA dzielnie o nas wczoraj wlaczylyscie :tak:SZACUNI ZGADZAM SIE Z KAZDYM WASZYM SLOWEM :tak:

Wiec wczora laryngolog powiedzila ze jest juz lepiej Przepislaa jeszcze jakies leki I kontrol za 2 tygodnie Dzis w planach Mam narazie tylko sprzatnako i obiad i nic wiecej Chyba ze cos jeszcze wyskoczy :-)

MILEGO DNIA
Kochana taki wiek.
Nie popuszczaj.
Bądź twarda,bądź WYRODNA a dasz radę :-D:-D:-D

dobrze robisz że nie szczepicie się tą szczepionką bo więcej szkody z tej szczepionki niż porzytku,ludzie po niej umierają,jeden facet został po jej podaniu sparalizowany:sorry:

więc nie rozumiem dl;aczego oni w ogóle te szczepoionki nadal podają ludziom :no::no::no::no:

witam się z rańca.
Nie wiesz dlaczego szczepionkę podają ludziom?
Toż to proste jak drut kolczasty.:-D:-D:-D
Firmy farmaceutyczne wyprodukowały i teraz muszą sprzedać :-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przykre to ,ale prawdziwe.

Jeszcze apropo szczepień, byłam wczoraj z mała u neurologa :tak: Zresztą pojechałam w ostatniej chwili bo zapomniałam o tej wizycie :szok::no: Przypomniałam sobie o 12.10 ze na 12.20 lekarz :szok:

Pytałam się o szczepienia, to powiedziała, zeby zaszczepić tylko to co jest w kalendarzu :tak: Ale nawet to rozwlec jak najbardziej się da.

Powiedziała mi, ze Niki ma jeszcze cechy napięcia mięśniowego, ale niewielkie, więc rehabilitujemy i będzie wszystko cacy :tak:
Eliza popieram tę lekarz na 120 % .
Przewciągaj szczepionki w czasie ile się da i nie szczep skojarzonymi.:tak::tak:;-):-)

Witam babeczki moje kochane.
Najpierw poczytałam nieco,a teraz się ujawniam.
Brak cz\asu na wszystko i brak ochoty na czytanie i pisanie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam jakąś deprechę jesienną??:szok::szok:

Kuba wyzdrowiał to teraz z Klaudią cyrki.
Wczoraj powiedziała,że źle się czuje ,ale szybko jej minęło .Uznałam ,więc to za chwilową niedyspozycję.:tak::-)
Parę minut temu dostałam esmsa ,że zemdlała w autobusie w drodze do szkoły.:szok::szok::szok::szok::szok:
Wymiękam

Z tymi skojarzonymi to tak nie do końca. Szczepionka może być skojarzona pod warunkiem, ze nie zawierza więcej niz trzech składników i jest bezkomórkowa :tak:
Też nie tak do końca.
Ile lekarzy tyle opinii.
Mój młody miał bezpieczną,skojarzoną,czyli bezkomórkową,zalecaną przez neurologa dla dzieci z uszkodzeniami neurologicznymi .Pytam ,więc skąd paraliż?
A to stąd kochana ,że bezpieczna ,skojarzona okazała być się zakonserwowana pochodnymi rtęci a to potęguje szczepionkę z działaniu co najmniej razy 3.
Dokładnie tak samo jak byś 9 składnikową szczepionką zwykłą szczepiła :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ech słów brak
To samo z tymi szczepionkami na grypę.
One są tym samym dziadostwem konserwowane,dlatego tak dużo powikłań jest łącznie ze zgonami.:-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:

Dzieki hehe

Siedze na roznych watkach ,a dlaczego?
Bo prawie rok tu jesteś a już tyle postów masz naskrobanych :-D:szok:
witajcie dziewczynki:-)
jestm cala i zdrowa:-)
8 wyrwana;)umowiona jestem na dlutowanie kolejnej na 9 grudnia

pozdroz mialam z przygodami
pociag jechal dobrze prawie do wawy,pozniej sie okazalo ze linia sie zerwala i puszczjaa pociagi wahadlowo
i zamiast jechac godzine jechala prawie 2:szok::szok::szok::szok::szok:
balam sie ze nie zdaze i poswiecenie siostry pojdzie na marne
a musialam jeszcze do siory do pracy podjechac po dokumenty,pozniej biegiem na kolejny tramwaj do sadysty,ale zdazylam
wszystko trawlo z 15minut,lekarka mloda ale bardzo sympatyczna,delkatna nawet:-)

tmbardziej ze na wejsciu powiedzialam ze sie boje gorzej niz porodu:-)

znieczulenie juz mnie puscilo,ale ze przelykanie mnie bolalao to wzelam ibuprom,ale tak to ok
wrocilam na 20 do domu,z dziewczynmi zostala moja mama bo p na noc pojechal.jak przyjechalamto dziewczyny wykapane czekaly na mnie i juz spia ponad pol godz:-)
To miałaś przeżycia :tak: dobrze że babka dobra i delikatna :tak:
A i jeszcze drugie - pisałam już do Ewcia81 i Was się pytam czy nie będziecie miały nic przeciwko,żebym została tu 2 moderatorem;-):tak:.Ona po przejściach i głowę ma czym innym zaprzątniętą.
Jestem za :-D:-D
witam laseczki:happy::happy::happy:
a gdzie moje cytaty????????????????????:szok::szok::szok:
Anabubka szacun ze dałaś radę z tym zębem ja mam 4 -8 do usunięcia tzn 3 z czego jedna na zdjęciu jeszcze się nie przebiła a jest nadpsuta podobno:szok::szok::szok:i stracha mam jak diabli:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Malinka ja mam tak samo :sorry: teraz dopiero ostatnia ósemka mi się przebija i jakoś też odwagi nie mam żeby je wyrwać, a ja jeszcze będę musiała mieć dziąsło nacinane żeby je usunąć :no: tylko u mnie gorzej bo mam inny układ żuchwy po obu stronach :no: i się boją usuwać :sorry:
Ja tam nawet o skojarzonych nie myślałam, drogie to i nie wiadomo co w nich jest :tak:
Witam babeczki moje kochane.
Najpierw poczytałam nieco,a teraz się ujawniam.
Brak cz\asu na wszystko i brak ochoty na czytanie i pisanie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam jakąś deprechę jesienną??:szok::szok:

Kuba wyzdrowiał to teraz z Klaudią cyrki.
Wczoraj powiedziała,że źle się czuje ,ale szybko jej minęło .Uznałam ,więc to za chwilową niedyspozycję.:tak::-)
Parę minut temu dostałam esmsa ,że zemdlała w autobusie w drodze do szkoły.:szok::szok::szok::szok::szok:
Wymiękam
To zdrówka życzę i siły dla Ciebie :tak::tak::tak:

Witam. Słoneczko świeci ale straszny wiatr jest :no: M pojechał na badania znowu, dobrze że idzie do pracy dzisiaj :tak: będę miała spokój :-) Kubek mi rozrabia, powyciągał segregatory z dokumentami a teraz coś z odkurzaczem kombinuje :sorry: zaraz dam mu coś jeść i kładę go spać bo już marudny :sorry: wczoraj nie dał mi żadnego filmu obejrzeć bo coś płakał przez sen :no: może dzisiaj się uda :tak: ale o dziwo dzisiaj wstał o 7.30 :tak: no w szoku byłam hehe :tak: zajrzę jak Kubek zaśnie :tak:

reklama
Nic więcej nie wiem.
Napisa tylko esa i tyle.Dzwoniłam to powiedziała:
Jechałam autobusem ,zrobiło mi się gorąco i nic więcej nie pamiętam.
Jak się obudziłam to jakiś facet powiedział mi ,że zemdlałam.
Ot cała relacja młodej.:szok::szok::szok::szok:
Oczywiście na lekcje poszła ,bo ma 3 klasówki i ona nie odpuści :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Cała Klaudia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Czyżby w mamusię była?
:-D:-D:-D:cool2::cool2:

Do góry