reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

nie lubie juz spacerow :eek:
wczoraj wyszlam z mezem na rundke po osiedlu i bylo meeega ciezko
chodzi sie faaatalnie, do tego juz tylko jego polar na mnie pasuje wiec wygladalam jak wielka niebieska polarowa kulka masakra :-(
a schody to zlosliwosc :wściekła/y:

reklama
fakt, nie przedawkuje sie, ale.. mój dżin mi ostatnio powiedział że nadmiar witamin odkłada się w tkance, i to będą najcięższe kg do zrzucenia :eek:
brałam rano i wieczorem Aspargin, żelazo, i raz dziennie Falvit. Teraz każdą biore raz dziennie, oprócz tego duuużo pomidorków i zieleniny :]
mimo tych wszystkich lekow i wcinania owocow, duzo kiwi jem np
to i tak krew systematycznie gorsza,
gin powiedziala ze anemia ciazowa na koncu ciazy to juz norma i zeby sie nie przejmowac,
za to przejela sie slabymi wynikami moczu i dodala leki

Wszystkim Katarzynom rowniez zycze wszystkiego najlepszego;-)

Dziekuje :-)

fakt, nie przedawkuje sie, ale.. mój dżin mi ostatnio powiedział że nadmiar witamin odkłada się w tkance, i to będą najcięższe kg do zrzucenia :eek:
brałam rano i wieczorem Aspargin, żelazo, i raz dziennie Falvit. Teraz każdą biore raz dziennie, oprócz tego duuużo pomidorków i zieleniny :]

A ja rano : Uniral 2 x i nospe forte pól tabsa w południe uniral 2x nospeforte poł tabsa 1 x elevit 1 x LacibiosFemine i na wieczór uniral 2 x nospe forte poł tabsa do tego codziennnie jedna herbatka z suszona żurawiną oczywiscie pozniej musze zjesc owoce jak wypije herbatke a one kwaśne :-p

takie mam zalecenia .........

A ja rano : Uniral 2 x i nospe forte pól tabsa w południe uniral 2x nospeforte poł tabsa 1 x elevit 1 x LacibiosFemine i na wieczór uniral 2 x nospe forte poł tabsa do tego codziennnie jedna herbatka z suszona żurawiną oczywiscie pozniej musze zjesc owoce jak wypije herbatke a one kwaśne :-p

ale nospe forte bierzesz tak regularnie?
u mnie tylko doraznie, w sensie jak bol bedzie nie do wytrzymania to mam sobie wziac

o tak, ja tez mam zurawine zalecona :)

u mnie tylko doraznie, w sensie jak bol bedzie nie do wytrzymania to mam sobie wziac

Mi mowila ze mam brac regularnie ale biore ja dopiero tydzien i chyba zaprzestane wlasnie tylko jak mnie bedzie bolec hmm tzn.. mnie akurat dziwnie tak łapia te skurcze 3 razy dziennie hehe akurat i zapodaje pol tabsa sobie ale nie sa to bole nie do wytrzymania dlatego chyba odstawie te pol forte i jak bedzie bolec mocno to dopiero bede brala hmmm tak mysle....

Wróciłam od ginki.
Rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo skrócona - wg niej max i za 10 dni urodzę:tak: Powiedziałam jej o wszystkim i potwierdziła wszystko - poród lada moment! Objawy wskazują na to, że organizm przygotowuje się do porodu!(m.in mój wilczy apetyt:-D)
Dzidzia niziutko bardzo bryka sobie; powiedziała też, że brzuszek mi lekko opadł (macica opadła) i że nie mam się martwić, że nie opadł bardziej, bo to nie jest regułą - może opaść przed porodem dopiero. Powiedziałam jej o śluzie - uznała go za czop raczej, ale pewności nie da. Kazała albo dużo wypoczywać albo łazić jakbym chciała przyspieszyć poród:laugh2:
Na jakiekolwiek badania już za późno - muszą mi wystarczyć te, co miałam robione w 33tc. Radziła przykleić sobie kartę ciąży do brzucha, żeby nie zapomnieć wziąć:laugh2:
Doradziła również co potrzebuję na porodówkę i na później.

ja nospe biore jak czuje że mi brzuchol twardnieje, szczególnie wieczorem.
A ta żurawina to na poprawe krwi jest zalecana?
ja dzisiaj po południu skocze odebrać wyniki, rano miałam badania właśnie morfo, kwas moczowy i ogólnie mocz. Pewnie bedą złe..ostatnio miałam sporo leukocytów..białka..bakterii ehh... no i krew też słaba była. Zobaczymy co dzisiaj :confused2: jak po porównaniu z ostatnimi zobacze że gorzej, to zadzwonie do dżina-wizyte mi dał na 15 grudnia a termin moge mieć około wigilii - więc chyba bym nie zdazyła wyleczyć przed porodem..

reklama
Ja w Sejnach:tak: Antka też tam rodziłam,naprawde super, lekarze cały czas prowadzą ciążę, nie mogę złego słowa powiedzieć w przeciewieństwie do szpitala w Olecku:-(
Wiem wiem, jakbym była w domu na święta to tez Sejny. Szwagierka rodziła tam w tamtym tygodniu:-) Mnie tylko przerazało to że nie maja inkubatora i to, że potem musiałbym siedzieć u teściów a tam nawet miejsca nie ma żeby się z maluszkiem podziać... A tak na spokojnie spędze święta z mężem w Olsztynie:-)

Do góry