reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Siku:
Barwa: żółta
Przejrzystość: niezupełna
ciężar właściwy: 1,015
PH: 6
Erytrocyty: 10,0
Leukocyty: 25
Białko: uejmne
Glukoza: w normie
Aceton/ciała ketonowe: ujemne
Kw. askorbinowy: 20,0
Biluribina: ujemna
Urobilinogen: w normie
Azotyny: ujemne

Nabł. wielokątne: liczne w polu widzenia
Leukocyty: 4-6 w polu widzenia
Erytrocyty świeże: pojedyńcze wpw.
Bakterie: obfite

te dwie pozycje mnie niepokoją.. zadzwonić do dżina z tymi bakteriami? tak jak pisałam, wizyta 15 grudnia a tydzień-dwa później moge urodzić to wartoby być "czystym" do porodu..bo leczenie troche chyba trwa, w tydzień moge nie zdążyć

lekarz nazwał dzieci ur od 4200 płodami olbrzymimi:rofl2::rofl2::rofl2:
i powiedzial ze zal mu kobiet ktore musza rodzic same(nie chca im robic cesarki) bo oprocz bolu i pekniecia to jeszcze dłuzej dochodza do siebie -chyba madrze mowi??????

pewnie ze dobrze !!! kobitki sie mecza i dzieciaczki tez ... lepeij w takiej sytuacji zrobic cesarke ...

Wszystko jest kreowane na genetyce, :tak: ja jestem picuś to pitbula nie urodzę :tak: mimo, że chciałabym by dziecię było większe, mam nadzieję, że chociaż do 3 kilo dobije :)

ciekawa teoria ... ja bylam wielka a mariusz malusi ... ciekawe w kogo wda sie agatka /lekarz twierdzi ze nie bedzie bardzo duza ale jak donosze do stycznia to tak kolo 3600 powinna miec :)

ciekawa teoria ... ja bylam wielka a mariusz malusi ... ciekawe w kogo wda sie agatka /lekarz twierdzi ze nie bedzie bardzo duza ale jak donosze do stycznia to tak kolo 3600 powinna miec :)

Kochana geny to nie tylko Ty, ale Twoi rodzice, rodzice Twojego małża, rodzice rodziców, dziadki dziadków itd.itd

Geny urody

Na podstawie wieloletnich obserwacji szkoccy naukowcy dowiedli, że przystojni mężczyźni przekazują urodę głównie córkom, a nie jak wcześniej sądzono – synom. Córki przejmują urodę po ojcu i matce. Synowie zaś dziedziczą po ojcu ogólny charakter budowy ciała, twarzy. Chłopcy nie umięśnienie i część rysów twarzy. Chłopcy nie mogą też liczyć, że geny gwarantujące urodę przejmą po matkach. Piękne pary mają bardzo często niezwykle urodziwe córki, ale z synami nie jest już tak łatwo. Wciąż nie wiadomo, dlaczego tak jest.

hmmm ciekawe

Wszystko jest kreowane na genetyce, :tak: ja jestem picuś to pitbula nie urodzę :tak: mimo, że chciałabym by dziecię było większe, mam nadzieję, że chociaż do 3 kilo dobije :)
moja ciotka rodziła moja chrzesnice 30min mała miala 3 kg.
byla taka "mała" a na glowie taki irokez ze musieli podciac jej grzywke bo w oczy jej wchodziła mając 4mc miala juz dwa kucyki :-D:-D:-D

Geny urody

Na podstawie wieloletnich obserwacji szkoccy naukowcy dowiedli, że przystojni mężczyźni przekazują urodę głównie córkom, a nie jak wcześniej sądzono – synom. Córki przejmują urodę po ojcu i matce. Synowie zaś dziedziczą po ojcu ogólny charakter budowy ciała, twarzy. Chłopcy nie umięśnienie i część rysów twarzy. Chłopcy nie mogą też liczyć, że geny gwarantujące urodę przejmą po matkach. Piękne pary mają bardzo często niezwykle urodziwe córki, ale z synami nie jest już tak łatwo. Wciąż nie wiadomo, dlaczego tak jest.

hmmm ciekawe
ja mysle ze wszyscy sa ładni trzeba sie tylko przyjzec:rofl2:

reklama
Mnie z tym kojarzy się końcówka pierwszej ciąży. Teraz jeszcze tak bardzo tego nie odczuwam, ale już zaczynają boleć, do rozwiązania mam jeszcze miesiąc więc pewnie mi się przypomni jak to było za pierwszym razem. Mi to drętwieją nawet.

Widzę, że jednak całkiem sporo nas ma te bolące biodra. A już myślałam, że ja jestem jakaś nadwrażliwa :-D.

A ja rano : Uniral 2 x i nospe forte pól tabsa w południe uniral 2x nospeforte poł tabsa 1 x elevit 1 x LacibiosFemine i na wieczór uniral 2 x nospe forte poł tabsa do tego codziennnie jedna herbatka z suszona żurawiną oczywiscie pozniej musze zjesc owoce jak wypije herbatke a one kwaśne :-p

takie mam zalecenia .........

Teraz zazywam 2x Aspargin rano+poł tabletki Dopegytu,w poludnie 2x Filomag B6,wieczorem 2x Aspargin,Feminatal i pol tabl Dopegytu.No i jeszcze zelazo.

Dużo tego bierzecie. Zazdroszcze kobietom, które przez całą ciążę biorą tylko jakieś witaminki i to wszystko :happy:.\
Ja mam z kolei do łykania następujący zestaw:
- Fenoterol- 4x1
- Izoptin - 3x1
- Luteina pod język - 2x1
- Feminatal n (witaminki) - 1x1
- Tardyferon (żelazo) - 1x1
- Magnez
Już mam dosłownie dość tych prochów :wściekła/y:.

Do góry