reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ja mam urodziny wtedy kiedy moj tesc ma urodziny .... a moj ma urodziny wtedy kiedy tesc ma imieniny heheh i tak jakos idzie to wszystko zapamietac

hehe co jak co ale daty imienin i urodzin rocznicy slubu rodzicow itd pamietam od stycznia do grudnia co sie dzieje ;-) jakos latwo mi to przychodzi ;-)
zaczynajac od najblizszych mama tata babcia dziadek itd rodzenstwo a skonczywszy na tej dalszej rodzince :-p

reklama
w sobotę mam jechać znowu do szpitala na ktg - mój gin ma dyżur, może mi zrobi od razu usg... w szpitalu jest zdecydowanie lepszy sprzęt jak u niego w gabinecie, a ciekawi mnie ile może ważyć Danielek, tak w przybliżeniu.

idę z psami na krótki spacer, może do lasu, muszę się dotlenić, a później się zabieram za jakieś notatki, bo coraz mniej czasu zostało do sesji, a nie wiem czy mój Szkrab da mi się uczyć :laugh2:
do później.

czesc dziewczynki!!! bardzo fajne tematy dzis poruszacie:ciężkie nocki i debilni mężowie!!!!! Kurna ja by mojego trzepaczką ubila-ale mnie znowu zagrzał wczoraj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja mam nakaz lezenia-i kurna jak mezus wroci z pracy a ja go o cos poprosze to slysze ZARAZ!! i to zaraz trwa do momentu az pojdzie spac a ja jak rano wstaje to zeby w chlewie nie jesc najpierw sprzatam a potem jem!!!! Nad ranem pojechal do Poznania ale jak wieczorem wroci to a sie za niego zabiore:wściekła/y::wściekła/y: On by tak chcial miec wszystko i zone i dziecko ale ku...wa niech sie odrobine postara:zawstydzona/y::zawstydzona/y:w sobote posprzatal-ale oczywiscie musielismy sie poklócic:wściekła/y::wściekła/y:czy on mysli,ze jak bedzie mala to wystarczy jak on cos zrobi raz w tygodniu??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

czesc dziewczynki!!! bardzo fajne tematy dzis poruszacie:ciężkie nocki i debilni mężowie!!!!! Kurna ja by mojego trzepaczką ubila-ale mnie znowu zagrzał wczoraj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja mam nakaz lezenia-i kurna jak mezus wroci z pracy a ja go o cos poprosze to slysze ZARAZ!! i to zaraz trwa do momentu az pojdzie spac a ja jak rano wstaje to zeby w chlewie nie jesc najpierw sprzatam a potem jem!!!! Nad ranem pojechal do Poznania ale jak wieczorem wroci to a sie za niego zabiore:wściekła/y::wściekła/y: On by tak chcial miec wszystko i zone i dziecko ale ku...wa niech sie odrobine postara:zawstydzona/y::zawstydzona/y:w sobote posprzatal-ale oczywiscie musielismy sie poklócic:wściekła/y::wściekła/y:czy on mysli,ze jak bedzie mala to wystarczy jak on cos zrobi raz w tygodniu??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

kobieto nie irytuj sie !!!! wyluzuj bo sie wykonczysz !!!

Mój raczej nie wpadnie na to aby kupić mi kwiaty więc nawet nie robię sobie nadziei bo raczej byłoby rozczarowanie. Chociaż jak się dowiedzieliśmy że będziemy mieć dziecko to w tym samym dniu kupil mi takiego pięknego storczyka. I to byłoby na tyle niespodzianek :-p

to ja stwierdzam ze chyba jakas dziwna jestem ... jakos nie oczekuje kwiatow czy niespodzianek ... czasem wazniejsze dla mnie jest jak mnie maz przytuli i jest blisko ... no i wiem ze pewnych rzeczy nie zrobi i juz !! i nie irytuje sie tym bo po co mi to ...

allitka masz nakaz leżenia, ale wkurzanie się też nie jest obojętne więc weź kilka głębokich oddechów i spróbuj wyluzować... ja jak leżałam słyszałam dokładnie to samo rzadko były przebłyski geniuszu.... Rano też wstawałam i sprzątałam bo nie mogłam patrzeć na burdel w kuchni i pełny zlew, ja słyszałam: zaraz lub jutro na zmianę...

Za pół godziny ma przyjechać mama z babcią ciekawe co mi dobrego przywiozą... Teściowa odkąd skończył się mój 8 m-c przestała obiadki przywozić, bo wnuk już nie jest zagrożony, a mama jak to mama woli dmuchać na zimne i przyjeżdża co dwa dni ze słoikami...

Nie irytuj sie!!! Łatwo powiedziec:-:)-:)-(a z reszta ide posprzatac to co M miał wczoraj zrobic ale mecz leciał:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: poprawiam sobie humor tym, ze mu dzis nie odpuszcze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:bedzie sie dzis przedemna kajac bo mu od razu nie powiem co mi doktor na wizycie powie:cool2::cool2::cool2:przetrzymam cwaniaczka!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2:

Tylko ja musze do 17- do wizyty wytrzymac-a to juz bedzie trudne:sorry::sorry::sorry::sorry:

Za pół godziny ma przyjechać mama z babcią ciekawe co mi dobrego przywiozą... Teściowa odkąd skończył się mój 8 m-c przestała obiadki przywozić, bo wnuk już nie jest zagrożony, a mama jak to mama woli dmuchać na zimne i przyjeżdża co dwa dni ze słoikami...

fajnie masz :) ja musze podzwonic do mami czy mi przyjedzie okna umyc :)

reklama
Podobno często dolegliwości z I okresu ciąży wracają pod koniec.. ja praktycznie nie miałam żadnych dolegliwości na początku, czasem po śniadaniu mi było niedobrze, i głowa często bolała. Później NIC kompletnie, a ostatnio po śniadaniu znowu zauważyłam że nie za ciekawie sie czuje, no i czasem głowa zaboli znowu-więc na mnie to się potwierdziło

Co do mnie to ja w 1 trymestrze miałam mdłości, na szczęście wymioty mnie ominęły. Teraz jak na razie spokój z tym. ;-)

hm porownuje z moimi, wydaje mi sie ze u mnie duzo gorzej bo leukocyty norma 0 do 5 a ja mam 20-30 ;/

Mi też ostatnio wyszły leukocyty w moczu- chyba coś koło 10. Gin pyta, czy mnie coś piecze podczas sikania (raczej nie), więc stwierdził, że to chyba źle pobrana próbka i mam zrobić te badanie jeszcze raz. Na wypadek gdyby ta infekcja pochodziła z pochwy dał mi globulki Pimafucin. Wzięłam już wszystkie 6, więc jestem ciekawa, co tu teraz wyjdzie w tym moczu :-D.

no jakoś się trzymam. trochę mnie przeziębienie rozkłada i czuję okropne kucie w dole oraz bolesne wypinanie się mojego synia, ale skurcze na poziomie 40-60 więc się dalej "męczę" w dwupaku :tak:
i przeklinam Fenoterol pod nosem :laugh2:
:-p

Cherie jak długo masz brać Fenoterol bo mi lekarz na razie nic nie mówi o odstaiweniu???? :rofl2:

Widzę, że większość z was nie może się doczekać rozpakowania. Ja z kolei z jednej strony też bym już chciała (mam już trochę dość bycia w ciąży- 9 m-cy to jednak dłuuuuuugo), a z drugiej mam strasznego pietra, jak to będzie potem, czy damy sobie radę itd. No i jak po tej cesarce sobie poradzę :cool:.

Do góry