reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Asiu ty to możesz potwierdzić: najgorsze co może być to chore dziecko, one są takie bezbronne.
A w sprawie Daffi to właśnie chodzi o to, że jej mąż pracuje już drugi miesiąc za darmo, bo mu nie płacą:(

reklama
Nawet nie próbuję was podczytywać bo zaraz zasnę na siedząco:baffled::baffled:
Mały znowy zrobił sobie w nocy przerwę od 00.30 do 4:szok::szok::szok:
Dobrze że Hania jakoś w miarę spała i już nie reaguje na jego płacz:no:
Poprzestawiał sobie dzień z nocą więc musimu nad tym popracować!
Trzymam za was wszystkie kciuki!

agus anuczysz go porzadnie spac :) troche sie pomeczysz ale jest szansa :)

Moka lekarz nic nie mówił podczas usg, jedynie, że ma zastrzeżenia do ilości wód. Ale na powtórnym badaniu, już przez innego lekarza wyszło, że wód mało, ale w normie.
A ja odgrzewam pomidorówkę i szykuję się na angielski.

a slyszalas o tym ze mala ilosc wod wplywa na pomiary usg ?? ja to pamietam chyba z serialu "na dobre.." ale ile w tym prawdy to by juz trzeba bylo wyszukac w jakis madrych pismach ...

ciesze sie ogromnie ze uniknelismy szpitala ,ze maly dochodzi do siebie ze jest taki dzielny !

najwazniejsze ze fifi zdrowieje :) a z tym becikowym to fajnie zalatwilas !! a musialas sladac to zaswiadczenie od lekarza ??

a któraś z Was wie o co chodzi z zapisem skurczów naKTG, jakie to powinny wartości przy braku skurczów, a jakie przy skurczach? pewnie im wyższe tym mocniejszy skurcz, ale...? ktoś wie?

najwazniejsze ze fifi zdrowieje :) a z tym becikowym to fajnie zalatwilas !! a musialas sladac to zaswiadczenie od lekarza ??
Musialam ,odrazu dostalam przy wybieraniu papierow do wypelnienia o becikowe ,to tez dorazu mi dali ,wiec Jarek pojechal dzisiaj i moj gin wypelnil mu z miejsca ! Ale trzeba !!!!!!!

Asiu ty to możesz potwierdzić: najgorsze co może być to chore dziecko, one są takie bezbronne.
A w sprawie Daffi to właśnie chodzi o to, że jej mąż pracuje już drugi miesiąc za darmo, bo mu nie płacą:(
:eek::eek::eek: Pracuje 2 miesiac i nie ma za to kasy ???????? Mama mija !!!!!! To ja nie w temacie ,wiec po co tam pracowac ?Nie szuka czegos nowego !

Czesc laseczki :)
Musimy sie pochwalic z Fifolkiem ze nasza bilirubina z prawie 15 spadla nam na 12 :) Maly juz wyglada calkiem inaczej ,sika duzo bo dopajam go glukoza i wywala to cholerstwo z siebie ile moze :) Pediatra byla bardzo zadowolona z wyniku i kazala zrobic ostatni dzien fototerapi :) i oddac sprzecik jutro z rana :) wiec Teraz Filipek jeszcze sie opala i w nocy tez sie poopala a jutro juz bedziemy sie tulic do cyca :)
Przezylismy szok z Jarkiem ,przy kluciu Fifola ,ja oczywiscie wyszlam a maz dzielnie trwal prz Fifolku ,ale jak 2 razy nie mogly sie wkluc i maly darl sie jak nigdy ,ja szalalam z rozpaczy na korytarzu a Jarek zostal wyproszony bo sie panie przy nim denerwowaly bo mine mial jak by chial je pozabijac ,tulilismy sie na korytarzu jak nasz synus byl trzeci raz kluty i sie wkoncu udalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale jeszcze nie slyszalam aby tak plakal nie mial powodow do placzu ,taki grzeczny a dzis pozwolil nam uslyszec jak sie drze ! Oby byl grzeczny caly czas !

ciesze sie ogromnie ze uniknelismy szpitala ,ze maly dochodzi do siebie ze jest taki dzielny !

Super Asiu!!!! Wspaniałe wieści bardzo się cieszę że Fifilek juz zdrowieje:-)

a któraś z Was wie o co chodzi z zapisem skurczów naKTG, jakie to powinny wartości przy braku skurczów, a jakie przy skurczach? pewnie im wyższe tym mocniejszy skurcz, ale...? ktoś wie?

No właśnie też jestem tego ciekawa. Może któraś z Was się w tym orientuje? Będziemy wdzięczne za odpowiedź:-)

reklama
Witam się tuż przed wyjściem!
Za mną też noc prawie nie przespana. Już nigdy więcej w tej ciąży i w czasie karmienia nie zjem zupy cebulowej! W nocy nie wiedziałam czy już rodzę czy to "tylko" kwestia zupy! A Miśka dopiero chwilkę temu się "odobraziła" za moje nocne ekscesy... Ewidentnie moja wina :-( Marcin też się nie wyspał, bo denerwował się czy już do szpitala czy doczekam rana - tylko nie wiem czemu trzecią noc z rzędu mnie tak pilnuje? Miał się wysypiać na zapas a on siedzi i patrzy czy wszystko ok. I jak tu spać?! :shocked2:

Halo halo - ja nie narzekalam :).
Dopiero dwa tyg temu zaczela mnie watroba bolec to pomarudzilam ale do tej pory . ...
A 34 strzeli w maju. NIESTETY

ja w marcu skoncze 30 !! wiec bez takich sugestii :) tez sie niezle czuje :)

To ja się plasuję w środku - w kwietniu 32 ;-) I sądzę, że w przeciągu max. 2 lat będzie następna ciąża, jeśli nie dwie...

Co do pokoiku, to my mamy niby osobny dla dziecka, ale do świąt będą nam co chwilkę przyjeżdżać goście a tam jest jedyne rozkładane łóżko, więc Misia będzie spała z nami w sypialni przez jakieś 2-3 miesiące. A potem ją przeniesiemy do jej pokoiku. Przewijak i ciuszki też chwilowo są u nas, żeby już wszystko było na miejscu.

Wykłócanie się o swoje prawa to też domena mojego Marcina. Ja nie potrafię. Jak ktoś mi powie, że tak jest i już to przyjmuję to za pewnik, a on się dopytuje, targuje, wykłóca itp. Czasem to aż dziwne jest, bo idziemy do sklepu i domaga się rabatów, które mu się nie należą (i często dostaje!) a mi można wszystko wcisnąć...

Mamo Stacha - z tymi perfumami możesz spróbować na "Truskawce" Perfumy, kosmetyki do makijażu, produkty do pielęgnacji skóry i ciała w atrakcyjnych, niskich cenach – StrawberryNet Tam ponoć można taniej kupić różne rzeczy. Znajomi z Polski tak właśnie robią, choć nie wiem czy to nie są jakieś podróbki czy coś...

No to zmykam na ostatnie ćwiczenia dla ciężarówek. Za tydzien o tej porze pewnie będę już Mamuśką tulącą swoją córeczkę, ale dziś jest ostatni raz "pluskania w wielkiej wannie", co tak uwielbia moja nienarodzona :-) Może się przeprosi z Mamusią za nockę, jak jej pozwolę się wyhasać w wodzie...

Powodzenia dla tych, co dziś do lekarza! I dla reszty też :-)

Do góry