reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Nawet nie próbuję was podczytywać bo zaraz zasnę na siedząco
Mały znowy zrobił sobie w nocy przerwę od 00.30 do 4
Dobrze że Hania jakoś w miarę spała i już nie reaguje na jego płacz
Poprzestawiał sobie dzień z nocą więc musimu nad tym popracować!
Trzymam za was wszystkie kciuki!
agus anuczysz go porzadnie spac
Moka lekarz nic nie mówił podczas usg, jedynie, że ma zastrzeżenia do ilości wód. Ale na powtórnym badaniu, już przez innego lekarza wyszło, że wód mało, ale w normie.
A ja odgrzewam pomidorówkę i szykuję się na angielski.
a slyszalas o tym ze mala ilosc wod wplywa na pomiary usg ?? ja to pamietam chyba z serialu "na dobre.." ale ile w tym prawdy to by juz trzeba bylo wyszukac w jakis madrych pismach ...
ciesze sie ogromnie ze uniknelismy szpitala ,ze maly dochodzi do siebie ze jest taki dzielny !
najwazniejsze ze fifi zdrowieje
Musialam ,odrazu dostalam przy wybieraniu papierow do wypelnienia o becikowe ,to tez dorazu mi dali ,wiec Jarek pojechal dzisiaj i moj gin wypelnil mu z miejsca ! Ale trzeba !!!!!!!najwazniejsze ze fifi zdrowiejea z tym becikowym to fajnie zalatwilas !! a musialas sladac to zaswiadczenie od lekarza ??
Asiu ty to możesz potwierdzić: najgorsze co może być to chore dziecko, one są takie bezbronne.
A w sprawie Daffi to właśnie chodzi o to, że jej mąż pracuje już drugi miesiąc za darmo, bo mu nie płacą![]()

D
daffodill
Gość
Czesc laseczki
Musimy sie pochwalic z Fifolkiem ze nasza bilirubina z prawie 15 spadla nam na 12Maly juz wyglada calkiem inaczej ,sika duzo bo dopajam go glukoza i wywala to cholerstwo z siebie ile moze
Pediatra byla bardzo zadowolona z wyniku i kazala zrobic ostatni dzien fototerapi
i oddac sprzecik jutro z rana
wiec Teraz Filipek jeszcze sie opala i w nocy tez sie poopala a jutro juz bedziemy sie tulic do cyca
![]()
Przezylismy szok z Jarkiem ,przy kluciu Fifola ,ja oczywiscie wyszlam a maz dzielnie trwal prz Fifolku ,ale jak 2 razy nie mogly sie wkluc i maly darl sie jak nigdy ,ja szalalam z rozpaczy na korytarzu a Jarek zostal wyproszony bo sie panie przy nim denerwowaly bo mine mial jak by chial je pozabijac ,tulilismy sie na korytarzu jak nasz synus byl trzeci raz kluty i sie wkoncu udalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale jeszcze nie slyszalam aby tak plakal nie mial powodow do placzu ,taki grzeczny a dzis pozwolil nam uslyszec jak sie drze ! Oby byl grzeczny caly czas !
ciesze sie ogromnie ze uniknelismy szpitala ,ze maly dochodzi do siebie ze jest taki dzielny !
Super Asiu!!!! Wspaniałe wieści bardzo się cieszę że Fifilek juz zdrowieje:-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Gdy kwas foliowy szkodzi - Ciąża - Jestem w ciąży - Onet.pl Dziecko
wyczytalam dzis na onecie - a ja biore feminatal N i tam jest 0,8mg kwasu foliowego !!!
wyczytalam dzis na onecie - a ja biore feminatal N i tam jest 0,8mg kwasu foliowego !!!
a któraś z Was wie o co chodzi z zapisem skurczów naKTG, jakie to powinny wartości przy braku skurczów, a jakie przy skurczach? pewnie im wyższe tym mocniejszy skurcz, ale...? ktoś wie?
No właśnie też jestem tego ciekawa. Może któraś z Was się w tym orientuje? Będziemy wdzięczne za odpowiedź:-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ja tam mialam ktg dopiero raz i nie wykazalo skurczow ...
reklama
akozka
Misia Kosia 3.12.09
Witam się tuż przed wyjściem!
Za mną też noc prawie nie przespana. Już nigdy więcej w tej ciąży i w czasie karmienia nie zjem zupy cebulowej! W nocy nie wiedziałam czy już rodzę czy to "tylko" kwestia zupy! A Miśka dopiero chwilkę temu się "odobraziła" za moje nocne ekscesy... Ewidentnie moja wina :-( Marcin też się nie wyspał, bo denerwował się czy już do szpitala czy doczekam rana - tylko nie wiem czemu trzecią noc z rzędu mnie tak pilnuje? Miał się wysypiać na zapas a on siedzi i patrzy czy wszystko ok. I jak tu spać?!
To ja się plasuję w środku - w kwietniu 32 ;-) I sądzę, że w przeciągu max. 2 lat będzie następna ciąża, jeśli nie dwie...
Co do pokoiku, to my mamy niby osobny dla dziecka, ale do świąt będą nam co chwilkę przyjeżdżać goście a tam jest jedyne rozkładane łóżko, więc Misia będzie spała z nami w sypialni przez jakieś 2-3 miesiące. A potem ją przeniesiemy do jej pokoiku. Przewijak i ciuszki też chwilowo są u nas, żeby już wszystko było na miejscu.
Wykłócanie się o swoje prawa to też domena mojego Marcina. Ja nie potrafię. Jak ktoś mi powie, że tak jest i już to przyjmuję to za pewnik, a on się dopytuje, targuje, wykłóca itp. Czasem to aż dziwne jest, bo idziemy do sklepu i domaga się rabatów, które mu się nie należą (i często dostaje!) a mi można wszystko wcisnąć...
Mamo Stacha - z tymi perfumami możesz spróbować na "Truskawce" Perfumy, kosmetyki do makijażu, produkty do pielęgnacji skóry i ciała w atrakcyjnych, niskich cenach – StrawberryNet Tam ponoć można taniej kupić różne rzeczy. Znajomi z Polski tak właśnie robią, choć nie wiem czy to nie są jakieś podróbki czy coś...
No to zmykam na ostatnie ćwiczenia dla ciężarówek. Za tydzien o tej porze pewnie będę już Mamuśką tulącą swoją córeczkę, ale dziś jest ostatni raz "pluskania w wielkiej wannie", co tak uwielbia moja nienarodzona :-) Może się przeprosi z Mamusią za nockę, jak jej pozwolę się wyhasać w wodzie...
Powodzenia dla tych, co dziś do lekarza! I dla reszty też :-)
Za mną też noc prawie nie przespana. Już nigdy więcej w tej ciąży i w czasie karmienia nie zjem zupy cebulowej! W nocy nie wiedziałam czy już rodzę czy to "tylko" kwestia zupy! A Miśka dopiero chwilkę temu się "odobraziła" za moje nocne ekscesy... Ewidentnie moja wina :-( Marcin też się nie wyspał, bo denerwował się czy już do szpitala czy doczekam rana - tylko nie wiem czemu trzecią noc z rzędu mnie tak pilnuje? Miał się wysypiać na zapas a on siedzi i patrzy czy wszystko ok. I jak tu spać?!

Halo halo - ja nie narzekalam.
Dopiero dwa tyg temu zaczela mnie watroba bolec to pomarudzilam ale do tej pory . ...
A 34 strzeli w maju. NIESTETY
ja w marcu skoncze 30 !! wiec bez takich sugestiitez sie niezle czuje
![]()
To ja się plasuję w środku - w kwietniu 32 ;-) I sądzę, że w przeciągu max. 2 lat będzie następna ciąża, jeśli nie dwie...
Co do pokoiku, to my mamy niby osobny dla dziecka, ale do świąt będą nam co chwilkę przyjeżdżać goście a tam jest jedyne rozkładane łóżko, więc Misia będzie spała z nami w sypialni przez jakieś 2-3 miesiące. A potem ją przeniesiemy do jej pokoiku. Przewijak i ciuszki też chwilowo są u nas, żeby już wszystko było na miejscu.
Wykłócanie się o swoje prawa to też domena mojego Marcina. Ja nie potrafię. Jak ktoś mi powie, że tak jest i już to przyjmuję to za pewnik, a on się dopytuje, targuje, wykłóca itp. Czasem to aż dziwne jest, bo idziemy do sklepu i domaga się rabatów, które mu się nie należą (i często dostaje!) a mi można wszystko wcisnąć...
Mamo Stacha - z tymi perfumami możesz spróbować na "Truskawce" Perfumy, kosmetyki do makijażu, produkty do pielęgnacji skóry i ciała w atrakcyjnych, niskich cenach – StrawberryNet Tam ponoć można taniej kupić różne rzeczy. Znajomi z Polski tak właśnie robią, choć nie wiem czy to nie są jakieś podróbki czy coś...
No to zmykam na ostatnie ćwiczenia dla ciężarówek. Za tydzien o tej porze pewnie będę już Mamuśką tulącą swoją córeczkę, ale dziś jest ostatni raz "pluskania w wielkiej wannie", co tak uwielbia moja nienarodzona :-) Może się przeprosi z Mamusią za nockę, jak jej pozwolę się wyhasać w wodzie...
Powodzenia dla tych, co dziś do lekarza! I dla reszty też :-)