reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Czesc laseczki :)
Musimy sie pochwalic z Fifolkiem ze nasza bilirubina z prawie 15 spadla nam na 12 :) Maly juz wyglada calkiem inaczej ,sika duzo bo dopajam go glukoza i wywala to cholerstwo z siebie ile moze :) Pediatra byla bardzo zadowolona z wyniku i kazala zrobic ostatni dzien fototerapi :) i oddac sprzecik jutro z rana :) wiec Teraz Filipek jeszcze sie opala i w nocy tez sie poopala a jutro juz bedziemy sie tulic do cyca :)
Przezylismy szok z Jarkiem ,przy kluciu Fifola ,ja oczywiscie wyszlam a maz dzielnie trwal prz Fifolku ,ale jak 2 razy nie mogly sie wkluc i maly darl sie jak nigdy ,ja szalalam z rozpaczy na korytarzu a Jarek zostal wyproszony bo sie panie przy nim denerwowaly bo mine mial jak by chial je pozabijac ,tulilismy sie na korytarzu jak nasz synus byl trzeci raz kluty i sie wkoncu udalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale jeszcze nie slyszalam aby tak plakal nie mial powodow do placzu ,taki grzeczny a dzis pozwolil nam uslyszec jak sie drze ! Oby byl grzeczny caly czas !

ciesze sie ogromnie ze uniknelismy szpitala ,ze maly dochodzi do siebie ze jest taki dzielny !

reklama
Jaka jest norma skurczów Braxtona na dzień, czy są jakieś normy? Czy to w ogole nie ma znaczenia i trzeba czekać na skurcze właściwe. Mnie ciągle twardnieje brzuch i nie wiem co mam o tym myśleć :eek:

lekarz nazwał dzieci ur od 4200 płodami olbrzymimi:rofl2::rofl2::rofl2:
i powiedzial ze zal mu kobiet ktore musza rodzic same(nie chca im robic cesarki) bo oprocz bolu i pekniecia to jeszcze dłuzej dochodza do siebie -chyba madrze mowi??????

Ja ważyłam 3800 i nie nazwali mnie olbrzymem:-D Ale fakt, że 4200 to duże dziecko.

Zamawiam, zamawiam ......:tak: ja to mogę tylko buzkę wyhaftować na kanwie ale będzie to trwać 100 lat = przesyłka potomkom gratis hehe ;)

Fajne te obrazy są! Pomysł na świeta jak znalazł:-)

no mi odeszly w 5 miesiacu i etraz nawrót?? ehh znow jesc nie moge i mam mdlosci ale nie poranne tylko calodobowe.. ciekawe za co ta kara!!!!

Ja nie miałam w ogóle mdłości - nie wiem co to znaczy wymiotować w ciąży...pewnie dlatego teraz latwiej przechodzę przygotowanie do porodu...

Kto ze mną pochodzi po schodach, bo mam 2cm rozwarcia a do piątku chciałabym powiedzmy kolejne dwa i troszkę skurczy?

Ja tez mam 2 cm, ale muszę zaciskac nogi do soboty:-D

Mam taki mega wkur... ze szok!!!
juz mnie denerwuje praca mojego meza. nie placa mu a wysylaja go ciagle gdzies. teraz wyjechal 250km stad nie wroci do domu na czas a ja mam dzis lekarza!!! za daleko mam by isc pieszo a moje nogi pozwalaja przejsc max 100m a na taxi mnie juz nie stac!!! najbardziej ucieszylabym sie jakbym zaczela teraz rodzic i by go przy mnie nie bylo. ja mu tego nie wybaczylabym!! zwlaszcza ze pracuje dla chama a nie czlowieka!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Po prostu szok...Daffuś trzymaj się i nie denerwuj:tak: Chociaż wiem, że to trudno...no ale cóż innego pozostaje? Opieprz debila jednego!

Ja mam skróconą szyjkę i brzuszek nisko...

Mi gin powiedziała, że widzi, że brzuszek mi opadł, ale nikt poza nią tak nie myśli:eek:

mi opuchlizna już rzadko schodzi po nocy :no: a dłonie to mam dwa razy większe jak przed ciążą... ehhhh, jeszcze trochę...

Mi w ogóle nie schodzi - ani ze stóp ani z dłodni...już się przyzwyczaiłam...podobno opuchnięcia pomagają przy porodzie, gdy duzo krwi kobieta straci...

Wróciłam z zajęć. Byście widziały miny ludzi 'CO TY TU ROBISZ?:szok:' :-D
Doczytałam Was i siedzę teraz i wcinam od godziny kanapkę, bo jak zjem naraz cos, to mi niedobrze...

NO i musze sie pochwalic ze wlansie poskladalismy wszystkie papiery jezeli chodzi o becikowe :) za 3 tygodnie wyplaca nam pieniazki :) haaaaaa ! dobry przyplyw gotowki bedzie na swieta ooo !

ps.pesel dziecka mozemy doniesc jak go dostaniemy za ok tydzien :) a papiery juz nam przyjeli co przyspieszy wyplacenie kasy :)

Asia super wiesci fajnie :-):-):-)

Jaka jest norma skurczów Braxtona na dzień, czy są jakieś normy? Czy to w ogole nie ma znaczenia i trzeba czekać na skurcze właściwe. Mnie ciągle twardnieje brzuch i nie wiem co mam o tym myśleć :eek:

hmm ja nie wiem czy chodzi o braxtona ale mi mowila moja ginka ze jak mam powyzej 4 skurczów na godzine (ja jej opisalam moje skurcze pobolewanie jak na @ i twardnienie brzucha ) to mam jechac do szpitala....

NO i musze sie pochwalic ze wlansie poskladalismy wszystkie papiery jezeli chodzi o becikowe :) za 3 tygodnie wyplaca nam pieniazki :) haaaaaa ! dobry przyplyw gotowki bedzie na swieta ooo !

ps.pesel dziecka mozemy doniesc jak go dostaniemy za ok tydzien :) a papiery juz nam przyjeli co przyspieszy wyplacenie kasy :)

Hehehe super:-) No i wyniki coraz lepsze - nic tylko się cieszyć:tak:

Lorelei mi też bardzo często twardnieje brzuch, ale nie boli. Czekam na te właściwe bolące skurcze.
luuuźna no tak Ty czekaj do powrotu męża.

reklama
Daffi - ta ty sie kobieto nie denerwuj bo nam zeczywiscie zaczniesz rodzic ! No i na meza sie nie denerwuj ,pracowac facet musi ,pieniazki sa wam potrzebne wiec co sie jemu dziwic ! Daj znac jak bedziesz juz po wizycie !

luuuzna, wika_20, Hot chocolate, moka83 - dzieki dziewczyny ,dopiero dzisiaj odetchnelam ze to najgorsze mamy juz za nami :) od dzis bedzie coraz lepiej :)

Do góry