reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

eliza gratuluję pomyślnych wiadomości po wizycie!
Gogana niefajnie z tym puchnięciem, ale musi być dobrze. A te regularne skurcze to chętnie od Ciebie wezmę, bo są mi potrzebne do przeprowadzenia cesarki:)
A prosze bardzo, bierz ile chcesz))). Wcale ich nie lubie choc moze sie tez przydadza...W pierwszej ciazy ich nie mialam i sie skonczylo cesarka a spuchlam 2 tyg przed...
A po co wlasciwie one sa do cesarki potrzebne?

reklama
Witam popołudniem :-)

Polecam jakąkolwiek wodę mineralną z Beskidów - byleby miała dużo HCO3 - świetnie niwelują zgagę. Nie chodzi oczywiście o gazowane wody, tylko te co mają dużo wodorowęglanów :-D Ja piję od początku ciąży albo muszyniankę, albo piwniczankę, albo jakąś z okolic Krynicy, byleby tylko mineralizacja była odpowiednia i skład
Wody z Krynicy mają dodatkowo dość dużo magnezu, a mało sodu, więc na pewno nie zaszkodzą :-)
To tak w ramach odświeżenia pewnych wiadomości ;-) :-p

krynica powiadasz ... ja sie poje zywcem on jest raczej slabiutko zmineralizowany /wszedzie czytalam ze wlasnie nie moze byc woda zbytnio mineralizowana bo to ponoc zle ... / zobaczymy ... pojade do reala za chwile po zakupy i kupie jakas muszynianke - moze poskutkuje ??!!

Gogana podobno lepiej jak cesarka nie jest przeprowadzana tak na zimno tylko jak się akcja rozpocznie. Nie wiem może lepiej się potem macica oczyszcza i obkurcza?

Czy wasze maluszki też♥ tak brykają? Mój zamiast się uspakajać to bryka na całego zazwyczaj popołudniami....

moj maz mi nie wierzylk ze mloda potrafi mnei tak obkopac !! a tera ogladalismy ostry dyzur i caly film trzymal rece na brzuchu ... po godzinie stwierdzil ze MA DOSC i jak ja to znosze tak calymi dniami ??

ja po tych wodach typu żywiec czy nałęczowianka miałam właśnie zgagę, nic nie pomagały... a po tych mineralnych jest ok
niekoniecznie trzeba przecież pić tylko takie, można jedną - dwie szklanki dziennie i na pewno nie zaszkodzi

NO to bedziesz miala co przegladac ahahhaha 38 kg ...mama mija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alez ci zazdroszcze tez bym chciala tak dostac paczuszke :)

Tez sie ciesze :-) Troche moje nastawienie sie zmienilo w trakcie robienia zakupow dla maluszka. Na poczatku chcialam wszystko sama kupowac ale jak zobaczylam jak szybko wyskakuje sie z kasy to syndrom "zosi - samosi" od razu mi przeszdl :sorry:

Wlasnie zjadlam przeterminowany serek waniliowy :eek: teraz bacznie sie obserwuje

Czy wasze maluszki też♥ tak brykają? Mój zamiast się uspakajać to bryka na całego zazwyczaj popołudniami....
Caly czas bryka, tzn. od popoludnia do nocy. A w nocy spimy i ranki tez sa spokojne. Zauwazylam, ze niby tak szaleje ale sa dwie malutkie kostki zawsze w tych samych miejscach, czyli sie nie przekreca i to najwazniejsze :-)

reklama
ja po tych wodach typu żywiec czy nałęczowianka miałam właśnie zgagę, nic nie pomagały... a po tych mineralnych jest ok
niekoniecznie trzeba przecież pić tylko takie, można jedną - dwie szklanki dziennie i na pewno nie zaszkodzi

sprobowac warto !! woda i tak sie wypije i tak :) wlewam w siebie dziennie ok 3-4 litrow wiec zgrzewka innej dla odmiany moze byc :)

A my po obiadku i mam dalej chcicę na drugą puszeczkę Coli. Myślicie, że to byłoby przegięcie 2 puszki w dzień?

eee tam co to jest puszeczka coli !! daffi pila 2 latry :)

Do góry