reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja tez jestem sssssssstrasznie opuchnieta..... i juz w zasadzie zadne buty na mnie nie wchodza.. pozyczylam sobie od siostry takie "cichobiegi" w rozmiarze 39:szok::szok::szok: a nosze 35(tzn przed ciaza nosilam):szok:

z 35 na 39 :eek: to naprawde duza roznica. Dobrze masz normalni maly rozmiar bo ja musialabym 43-44 nosic jakbym tak spuchla ;-)

reklama
Będę rodzić SN- dziecko na szczęście się odwróciło odpowiednio...:-D
Pierwszy poród trwał 2 godziny- zobaczymy teraz .... :-D:-D:-D

wow rewelka !!! tez bym tak chciala!!

Samochód - wieczna skarbonka:confused2:
My nie mamy jeszcze auta, ale bez niego ciężko też:confused2:
Jak narazie żyjemy 'na teściu'

my mamy dwa bo inaczej bez szans !! ja bez auta juz nie potrafilabym nawet chleba kupic !! /bo akurat taki jak lubie jest w sklepie co trzeba juzdo niego pojechac samochodem!!/

ale jesteście produktywne ....:szok::szok::szok:

kwestia przyzwyczajenia :)

Cześć

Nie wiem czy mnie pamiętacie??? Udzielałam się tu w maju i czerwcu a potem przestałam ponieważ nudności i inne dolegliwości, nie pozwalały na zbyt długie siedzenie przed kompem.
Widzę , że kilka grudniówek już jest rozpakowanych a niektóre już prawie są jedną nogą na porodówce.
Sporo stron nadrobiłam, ale nie wszystkie- bo tego jest sporo a postów wciąż przybywa ;-)

Ojej Beata :) - fajnie ,ze jestes. Co u Ciebie :)

hahahahah MA DOSC hahahahah po godzinie ,no ot sie chlop zdziwil

zaluj ze nie widzialas jego miny :) normalnie zdziwiony !! bo on chyba myslal ze mala to raz na czas malego kopniaczka da !!

mataka24 mi tak ręce spuchły, ze od 20 tyg. ciązy nie noszę pierścionków- obrączka ma rozmiar 9 a teraz do połowy palca wchodzi.
Nogi też mam spuchnięte- najgorzej pod wieczór.
Od kilku dni młody robi mnie w ciula i mam skurcze od 3-5 godzin co 10-7 minut a potem STOP!!!!! Jak zacznie się prawdziwy poród to bóle pewnie oleję i nja ostatnią chwilę pojadę na poród.
Ostatnio to miałam skurcze już co 5 minut, biegunkę, wymioty i co..... Po 4 godzinach STOP. I tak codziennie.

witam w klubie ... rece jak banie /do tego prawa praktycznie bez czucia!!!/ nogi masakra !! /wchodze tylko w adidasy i jakos musze wytrzymac do konca!!

Witam sie i ja po wizycie:-)znowu czekania bylo co nie miara:-(dopiero co wrocilam do domu,jestem taka glodna ze szok.
U mnie wiadomosci sa takie ze szyjka sie troche skrocila i troszke sie rozwiera,lozysko jak narazie w calkiem niezlym stanie waga wzrosla tylko o pol kg:-)gin sam sie zdziwil:tak:z tego co mowi to wytrzymam jeszcze te dwa tygodnie a potem to juz sie zobaczy;-)na termin mam nie liczyc:no:zwiekszyl dawke Dopegytu do 2x dziennie po 1,kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy da skierowanie na badania.Przeplyw przez pepowine jest ok wiec mam sie nie przejmowac;-)

ee same dobre wieci :) a termin rzecz wzgledna :)

ale wam powiem jaki motyw byl w realu :) zapakowalismy koszyk 3 zgrzewami wody, skrzynka piwa, 8 colami i reszta duperelkow i dawaj do szybkiej kasy !! /do 10 art i dla kobiet w ciazy/ wiec najpierw pani co sie za nami ustawila w kolejce z morda na mnie ze to kasa do 10 art a nie z takim koszykiem na co ja sie grzecznie odwracam i pokazuje palcem w gore i mowie "prosze sie nauczyc czytac -> DLA KOBIET W WIDOCZNEJ CIAZY!! ... luz stoimy dalej /oczywiscie zapomnij zeby ktos nas przepuscil!!!/ w koncu moj maz stanal przed koszykiem i rozpakowuje caly ten majdan a pani kasjerka na niego z dziobem "to jest kasa do 10 art !! co pan tu robi z takim wielkim koszem!!" na co moj maz z wielkimi oczami na pania i mowi "MAM ZONE W CIAZY I NIE ZAWAHAM SIE JEJ UZYC !!!"

Witam was:-)
pojechałam do elkarza na 15:30 i opłaciło się bo byłam 1 sza:-) z tym ze po wizycie musialam odwiedzic mojego kochanego chrzesniaka:-)
a więc wieści mam takie:)
moge zaczac rodzic w kazdej chwili a moge wytrwac do terminu porodu... troszke brzuch za czesto sie stawia i skurcze sa, dlatego mam 2 razy w tyg isc na KTG.
Krew pojawila sie poniewaz learz na 100% obstawia ze czopa juz nie ma i krwawienie jest bo szyjka popuszcza... rozwarcie na prawie 3cm:-)
a teraz najlepsze.... Moja kochana córusia waży 3700g czyli bede miala malego klopsika:-)

daffi konkret panna!! no i 3 cm rozwarcia to juz tez dosc sporo ...

dlatego powiedział ze moze byc to juz na dniach a moze rozwarcie wcale nie bedzie tak postepowac... kwestia teraz to zapis KTG zobacza jakie sa te skurcze i bedzie wiadomo.... tylko ze ja takiego klopsika nie wiem jak wypcham hehehhe

reklama
Do góry