reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was ma taki bajer jak niania elektroniczna z czujnikiem oddechu? planuję powoli przeprowadzić Nadiuszkę do misiowo-dziecięcego pokoiku i chyba bardzo potrzebny mi taki gadżet aby wytrwać w tym postanowieniu i spać spokojnie.. co byście polecały?

My mamy taka nianię Fisher Price i jak dla nas sprawdza się w 100%.
O taką:
FISHER PRICE Niania Elektryczna J7000 / J6999 WB - opinie o FISHER PRICE Niania Elektryczna J7000 / J6999 WB

Mamy pokój na piętrze, a kuchnia na dole i wszystko spoko działa, bardzo wyraźnie słychać. Można używać na prąd jak i na baterie.

reklama
Planuje kupić śpiworek dla małej, bo mi się kołderką przykrywa:sorry: boję się że kiedyś w nocy nie zauważę że się zakopała w kołderkę, więc szukam jakiegoś fajnego śiworka
Czy któraś z Was używa śpiworka? na jaki rozmiar najlepiej kupić i czy z rękawkami czy bez??

Ja używam spiworka i u nas sie sprawdza własnie z uwagi na to, że mały wedruje po łóżeczku i wierzga nóżkami że hej!!
my mamy rozmiar 56..bez rękawków choć maluch ciuszki nosi (wreszcie) na 62..próbowalam wczoraj założyć większy rozmiar, ale póki co Kajtek jest za mały..

Sylvietta..juz ci pisały dziewczyny..u nas na butelki medeli uzywamy smoczków z NUKA..

Załączniki

• malusek.jpg
    malusek.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Ja dla Joasi nie uzywam śpiworka - nie było jej wygodnie-ciągle sie wierciła, ale ma takie polarkowe pidzamki, wiec jest ok, mamy tez karuzele nad łóżeczkiem i jak znudzą sie jej wszystkie zabawki to karuzela jest najlepsza:-)

Załączniki

• Picture 295.jpg
    Picture 295.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 56
uffff próbowałam wyczytać od początku te wszystkie fora mam październikowych, ale to chyba niemożliwe:) więc tylko tak na bieżąco się udzielam:) z czasem może się "wchłonę" :)
a tymczasem w temacie śpiworka :-)
my od dziś też śpimy w śpiworku, do tej pory używałam rożka, ale mała tak wierzga nogami, że się rozkopywała no i dosyć jej gorąco było, od dziś ma więc śpiworek.
Dostałyśmy taki z polaru, z długim rękawkiem, na metce pisze 0-9 m. rękawki dość luźne i ciut długie, dół też długi, no ale rękawki podwinęłam i jest ok:) Amelka wierzga do woli i ma dużo luzu:-)
-5IBCDVjT7i_5TisZcKDDg

-5IBCDVjT7i_5TisZcKDDg

Załączniki

• śpiworek.JPG
    śpiworek.JPG
    17,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Ja dla Joasi nie uzywam śpiworka - nie było jej wygodnie-ciągle sie wierciła, ale ma takie polarkowe pidzamki, wiec jest ok, mamy tez karuzele nad łóżeczkiem i jak znudzą sie jej wszystkie zabawki to karuzela jest najlepsza:-)
jej jakie Twoja córcia ma cudne włoski:) śliczności!! kurczę my się jeszcze karuzeli nie dorobiliśmy, bo stwierdziłam że dzidzia za mała, no ale może już by się zainteresowała? póki co usypia ją pozytywka z pluszaka ( którą jej puszczałam jeszcze jak była w brzuszku:-) ) lecz sama się niczym nie zabawi, reaguje na odgłos grzechotek, ale sama jeszcze nie umie ich chwycić.
najlepszą "zabawką' są rodzice leżący obok:)

jej jakie Twoja córcia ma cudne włoski:) śliczności!! kurczę my się jeszcze karuzeli nie dorobiliśmy, bo stwierdziłam że dzidzia za mała, no ale może już by się zainteresowała? póki co usypia ją pozytywka z pluszaka ( którą jej puszczałam jeszcze jak była w brzuszku:-) ) lecz sama się niczym nie zabawi, reaguje na odgłos grzechotek, ale sama jeszcze nie umie ich chwycić.
najlepszą "zabawką' są rodzice leżący obok:)

Karuzelka już jak najbardziej by była. My mamy taką
product.jpg

Sprawdza się zarówno to lusterko jak i ruchome zabawki. I sprawdzało własnie jak chłopcy skończyli miesiąc. W rzeczywistości to zdjęcie nie oddaje kolorów jakie ona ma - są bardziej nasycone. Jak dla nas najlepsze zabawki to: karuzelka, pałąk na leżaczku i mata fisher price ocean wonders
2718e7f43543cfca1cbeda007af4130c.jpg

Jak się jedna znudzi, to lecimy do następnej. W ten sposób mamy rotację na zabawkach i nie muszę podwójnie ich kupować;-) Grzechotek jeszcze nie trzymamy, ale pieluszkę uwielbiamy łapać i wkładać ją do buźki ;-)

Karuzelka już jak najbardziej by była. My mamy taką
product.jpg

Gemelo a jakiej firmy ta karuzelka i jak się nazywa? Wyglada mi na fisher price, ale nigdzie nie znalazłam takiego akurat modelu. wygląda super! bardzo droga? bo my raczej ograniczony budżet, więc nie poszalejemy za bardzo. No ale napiszemy z Amelką list do Mikołaja, a nóż się uda:-D
co do maty my mamy jakąś taką z Canpola kolorową z misiami, ale jeszcze też jej nie testowałam, z góry zakładając, że Amelątko się nie zainteresuje. dziś spróbuję:)

Zmieniając troche temat, jeśli któraś jeszcze chce kupić kombinezon to fajne ciepłe polarkowe są w Tesco w promocji od 30 do 50 zł . też te co Catedra miałą , śliczne beżowe misie z kokardkami zamiast guziczków ( oczywiście kupiłam:sorry:) i różowe z króliczkami , dla chłopców też były.:-):-):-)

reklama
młoda wyrosła już z kombinezoników ale ja chyba wolę kurteczki. Ostatnio P kupił małej w promocji za 28 zł taką bialutką kurteczkę właśnie w tesco:tak: jest znakomita:-)

Do góry