reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2009

Zależy jak się dogadasz z chrzestnymi bo ja np. kupiłam wszystko sama (ubranko,gromnicę,i krzyżmo) a może być tak że chrzestna ubiera dziecko i kupuje krzyżmo a chrzestny kupuje gromnice to tylko zależy od ciebie jak się do gadasz:)
my krzyżma nie kupowaliśmy:no::no: i powiem szczerze, że nie słyszałam, by trzeba było mieć swoje, :sorry::sorry:zawsze mi się wydawało, że trzeba mieć tylko świecę i szatkę

reklama
TAK to jest ,a raczej było ,ze chrzestna kupuje krzyzmo,ubranko no i powinna jeszcze ubrac maluszka do KOSCIOLA a chrzestny gromnice.Teraz sie od tego odchodzi, rodzice zazwyczaj chca sami ubrac dziecko jak chca no i nie narażac chrzestnych na koszty.
Ja tak mam ,ehhh!!!
Albowiem to kwestia ugadania sie !!:rofl2:

Ostatnia edycja:
my krzyżma nie kupowaliśmy:no::no: i powiem szczerze, że nie słyszałam, by trzeba było mieć swoje, :sorry::sorry:zawsze mi się wydawało, że trzeba mieć tylko świecę i szatkę

krzyżmo i szatka to to samo tylko inaczej sie nazywa
bo szatka jest w kształcie koszulki a krzyżmo jest w kształcie kwadratu

krzyżmo i szatka to to samo tylko inaczej sie nazywa
bo szatka jest w kształcie koszulki a krzyżmo jest w kształcie kwadratu
no to ja nie wiedziałam, bo dla mnie krzyżmo to jest co innego nawet sprawdzałam na wikipedii i :
Krzyżmo (z łac. chrisma) mieszanina oliwy z oliwek i balsamu, używana do namaszczania przy udzielaniu sakramentów chrztu, bierzmowania, święceń kapłańskich, konsekracji biskupów oraz przy konsekracji kościołów i ołtarzy .

i dlatego trochę sie zdziwiłam, jak przeczytałam, ze sama kupowałaś:-p:-p:-p
no ale skoro tak też się nazywa szatkę to już rozumiem;-);-);-)

u nas chrzestna (moja siostra) chciała sama kupic ubrano na pół ze mną, kupiła krzyzmo i swiece, bo chrzestny (brat męza) wogole olał i nic nie kupił. A ja nie nalegałam i nie naciskałam na niego. nie domyslil sie lub nie chcial to nie kupił.
a my dzis nocke ok, o 20:30 mleczko, 21 spanie do 24, jedzonko i spanko do 7:30.
Wasze maluchy tez jak widza łyzeczke z czyms innym niz mleko to marudza "mama co tak wolno mi podajesz?" :-D
no i pogoda zgniła, pochmurno i zimno 4st, ale nie pada wiec moze wyjde na godzinke.

Witam wszystkie mamusie i bobasy! U nas noc całkiem dobrze!
Mały zasnął o 21.00 i dopiero o 3.50 chciał cycusia, potem spał do 6.00 napił się i dalej nynał do 7.30!

Mój M wziął wózek na stacje benzynową napompować powietrza do kółek, przyjechał i mówi "wiesz ,że tam spokojnie by weszło 5 atmosfer, ale napompowałem po 3,5 " Po spacerku siedzimy sobie pijąc kawkę i nagle wielki huk ,zaraz polecieliśmy do Stasia , a ten sobie siedzi i bawi się klockami pytam" Stasiu co nabroiłeś " a on "nic mamo, buduje bazę" No to chodzimy po pokojach i szukamy przyczyny okropnego huku po kilku minutach mąż mówi " kółko w wózku dostało wystrzał " i to jak musimy zamówić nowe u producenta , bo z tym nic nie da się zrobić , nawet opona w strzępach! Całę szczęście ,że w piwnicy stał Graco po Stasiu!

Panegiryka u nas chrzestna kupila szatke i dopytywala co jeszcze moze zrobic albo kupic ale ze ja nie wiedzialam to tak juz zostalo. A ze chrzestny sie nie kwapil do pytan to reszte kupilam ja :-) Tak wiec jak mowia dziewczyny, wydaje mi sie ze lepiej sie dogadac niz na kogos liczyc bo w tych czasach malo kto jeszcze zna obyczaje.

:crazy::crazy::crazy: chciałam iść z małą na spcerek a tu deszcz zaczął padać i w ogóle się jakoś szaro na zewnątrz zrobiło :crazy::crazy::crazy:
a tu też jakiś mały ruch dzisiaj :cool::cool::cool:

reklama
witamy sie i my
dziecko wyspane, z mama juz gorzej:crazy:
Mari lezy na macie i leniwie lapie za zabawki, niedawno zjadla wiec z pelnym brzusiem to jej sie nic robic nie chce:-p, co jakis czas krzyczy na mame by zagadala do niej:-)
U nas zimnoooooo, brrrr mrozik byl w nocy i teraz tez nie jest ladnie. Wczoraj wialo wiec nie wychodzilysmy ale dzis nie wieje ale za to bardzo zimno, no ale na godzinke lub pol napewno wyjdziemy:tak:
mala odpocznie po jedzeniu i zaraz bede jej serwowac jabluszko:-) sama wszystkiego nie zje wiec jej mamusia pomoze:-D
co do chrztu to u mnie chrzestna kupuje szatke i gromnice bo chrzestny tez sie nie domyslil :sorry:
Slonce1 widze ze wreszcie do nas zajrzalas, witamy!
Vercik wszystkiego Naj dla Twojego skarba!

Ostatnia edycja:
Do góry