reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Czaruszka wielkie gratulacje! No to nam ładnie dziewczyny pozdawały egzaminy na prawko w tym tygodniu. Ja też zdałam za pierwszym razem, ale to było 15 lat temu, wtedy było chyba łatwiej, teraz moja siostra 5 razy zdawała i nie może zdać.
A wy tak o jedzeniu, to i ja się pochwalę. Zjadłam 3 pierogi ze szpinakiem - takie wielkie, mąż mi wczoraj kupił w Elblągu. Do tego kakao. A teraz robię melisę, co by łatwiej zasnąć i idę do łóżeczka, jakiś film się zaraz zaczyna. I tak prędko nie zasnę, bo w dzień spałam.
to dobrej nocki życzę, pa pa

Nadrabiam Was dziewczynki i uciekam lulu. Nie doszłam do końca jeszcze, ale odpowiem, bo potem zapomnę.

Dobra to znowu ja ;)
Mag - czemu to ze względu na oczy masz mieć cesarkę? Ja mam krótkowzroczność - czy to może mieć wpływ?

Niestety (albo stety), sama krótkowzrocznosc nie jest wskazaniem do cesarki. Ja też jestem krótkowidzem, do tego astygmatyzm. Jedno oczko mam niedowidzące, a w drugim rozwarstwia mi się siatkówka, więc jest ryzyko, ze się odklei. Chciałam rodzić naturalnie, jednak pani okulistka jest przekonana, że to dla mnie zbyt duże ryzyko. Ale zobaczymy, co będzie w praktyce.

Ty jako krótkowidz (nawet jeśli masz małą wadę), powinnas miec też konsultacje okulistyczną. Muszą Ci zbadać dno oka oraz ciśnienie w gałkach ocznych. Tylko radze wybrać dobrego okulistę, bo własnie ostatnio moja kumpelka miała z tym problem. Chodziła prywatnie do 3 lekarzy, a nikt jej dna oka nie zbadał. Kazali rodzić naturalnie, ale poszła do jeszcze jednej, która jej to badanie zrobiła i okzało się, ze jej się siatkówka odkleja. Aż oburzona była, że zaden lekarz tego wcześniej nie widział. A kumpelka ma 14 grudnia cesarkę :tak:

mag349 wlasnie sie patrzylam na Twoj suwaczek i tak doszlam do wniosku ze Ty pierwsza masz termin, u mnie dni do konca jeszcze w ponad setce a u Ciebie juz tylko osiemdziesiatki. Masz juz date na cesarke czy to dopiero jakis tydzien na przed porodem bedziesz ustalala z lekarzem?

czarnuszka gratulacje i szerokiej drogi.

Dziendobry!
Czarnuszka gratuluje zdanego egzaminu !! Buziak :*:*
Patinka trzymam kciuki zeby z Twoją babcią wszystko było w porządku !głowa do góry!
Wczoraj pojechalismy z moim M do sklepu kupic jakies zabawki na mikołaja dla naszych chrzesniaków i pozałowalismy jak tylko weszlismy do sklepu..Boze jakie tłumy juz w sklepach!!! A jeszcze do tego u nas górnicy na Barbórkę juz chyba podostawali kasiorke i wio na zakupy od razu :-)słabo mi sie zrobiło i w efekcie nic nie kupilismy...
Dzisiaj własnie idziemy na barbórkę do kuzyna, wiec obiadku nie robię, bo tam pewnie bedzie wielka wyzerka ;)
Co do karmienia piersią to ja jak najbardziej na tak, i oby jk najdłuzej :tak:No chyb ze bede miec jakies problemy to wtedy pewnie zmienie zdanie;-)

Czarnuszka - WIELKIE GRATULACJE ;):-),
A dziewczynki dzięki za odpowiedź - co do oczek, chyba będę musiała jednak się zbadać tak na wszelki wypadek, choć wole sn niż cesarke. Strasznie boję się cięcia:-(, wiem że przy sn też mogą nacinać ale to dla mnie co innego, na samą myśl o skalperze dostaje dreszczy , drgawek i stresa jak cholera :-(

Ło matko własnie u mnie pod oknami przemaszerowala orkiestra górnicza :eek:
No ale w sumie mieszkamy w dzielnicy góniczej a dzis barbórka:tak:ale szok bo tak wczesnie:szok:

reklama
Do góry