reklama
To zalezy od miejsca, czasu pracy itp. zazwyczaj nie ma problemu żeby sie umówić na płatnośc za godziny.Ja bede musiała wrócic we wrzesniu do pracy, ale wolałabym dłużej posiedzieć z dzieckiem - jakos tak do stycznia byloby fajnie.
Słuchajcie ja sie orientuje tylko tak mniej wiecej ile biora opiekunki. Jestem ciekawa czy można sie dogadac z opiekunka np. płatne od godziny, bo na caly etat nie bede potrzebowala. No i jak znaleźć taka godną zaufania????
We Wrocławiu opiekunka bierze 800-1500 miesiecznie, czasami do tego trzeba dodac koszt biletu miesiecznego. Znajomi mieli opiekunke w Sosnowcu za 500zł

patinka usciskaj babcię
moniSkaBe poprosze o kawałek napoleonki ;-) ja ostatnio miałam jakies zachciewajki na napoleonke własnie. Strasznie mnie meczyła
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Dobra to znowu ja 
Mag - czemu to ze względu na oczy masz mieć cesarkę? Ja mam krótkowzroczność - czy to może mieć wpływ?
Mazia - mi już leci ponad miesiąc i to z obydwu
Rybka - żeby awansu nie stracić może Cię nie być 1 rok, ja byłam tydzień temu u szefa i mi to mówił, ja ten sam awans kończyła bym w tym roku, zamierzam od 15 grudnia isć na zwolnienie , a potem wykorzystać cały macierzyński + wakacje sięprzedłużają- wrócić ok października i to nie będzie roku, awans się przedłuży ale nie przepadnie.
Mirosia- tylko apap możesz wziąść :-(,mi nigdy przed ciażą nie pomagał, nawet 2 tab. na raz, a w ostatnią niedziele bardzo szybko zadziałał- a myslalam ze juz padne z bólu:-(
Mag - czemu to ze względu na oczy masz mieć cesarkę? Ja mam krótkowzroczność - czy to może mieć wpływ?
Mazia - mi już leci ponad miesiąc i to z obydwu
Rybka - żeby awansu nie stracić może Cię nie być 1 rok, ja byłam tydzień temu u szefa i mi to mówił, ja ten sam awans kończyła bym w tym roku, zamierzam od 15 grudnia isć na zwolnienie , a potem wykorzystać cały macierzyński + wakacje sięprzedłużają- wrócić ok października i to nie będzie roku, awans się przedłuży ale nie przepadnie.
Mirosia- tylko apap możesz wziąść :-(,mi nigdy przed ciażą nie pomagał, nawet 2 tab. na raz, a w ostatnią niedziele bardzo szybko zadziałał- a myslalam ze juz padne z bólu:-(
musze sie wyzalic znowu ale to nie moja wina
Dzien byl ok bylismy na zakupach i pokupilam malej kocyki ,reczniki ,pieluchy ,smoczki i pare kosmatykow ,potem w domku zrobilsmy obiadek i lezelismy sobie na kanapie wtuleni sluchajac muzyki a ti nagle
DZWONEK NAPIERDA**** jak chory no to ja na rowne nogi i pierwsza mysl to to ze moze sasiedzi bo im za glosno otwieram i nie WIEZE ZNOWU TO BABSKO PRZEBRZYDLE
NIE WIEM ILE TAK JESZCZE WYTRZYMAM ALE CZUJE ZE JUZ NIE DLUGO a zaraz zrobie M taka awanture ze mnie popamieta i cos t tym zrobi albo nastepnym razem ja otworze morde bo juz ZYGAM
poszlam na gore do sypialni i ryczalam jak male dziecko z nerwow
QURWA ZYCIA NIE MA KTO TO WIDZIAL ZEBY TAK CODZIENNIE PRZYCHODZIC
Dzieki bogu ze M teraz bedzie przez caly weekend pracowac i jak mi tu bedzie dzwonic za ....nie otworze nie ma mnie w domu i spie*****
w srodku czuje jak mi sie krew gotuje ,bede szczesliwa jak moje dziecko urodzi sie bez nerwicy
Dzien byl ok bylismy na zakupach i pokupilam malej kocyki ,reczniki ,pieluchy ,smoczki i pare kosmatykow ,potem w domku zrobilsmy obiadek i lezelismy sobie na kanapie wtuleni sluchajac muzyki a ti nagle
DZWONEK NAPIERDA**** jak chory no to ja na rowne nogi i pierwsza mysl to to ze moze sasiedzi bo im za glosno otwieram i nie WIEZE ZNOWU TO BABSKO PRZEBRZYDLE
NIE WIEM ILE TAK JESZCZE WYTRZYMAM ALE CZUJE ZE JUZ NIE DLUGO a zaraz zrobie M taka awanture ze mnie popamieta i cos t tym zrobi albo nastepnym razem ja otworze morde bo juz ZYGAM
poszlam na gore do sypialni i ryczalam jak male dziecko z nerwow
QURWA ZYCIA NIE MA KTO TO WIDZIAL ZEBY TAK CODZIENNIE PRZYCHODZIC
Dzieki bogu ze M teraz bedzie przez caly weekend pracowac i jak mi tu bedzie dzwonic za ....nie otworze nie ma mnie w domu i spie*****
w srodku czuje jak mi sie krew gotuje ,bede szczesliwa jak moje dziecko urodzi sie bez nerwicy
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Kochane melduje sie, ze zyje, ale nie mam czasu na nic. Juz za chwilke zmykam do szkoly...
Ale bede w weekend i postaram sie wszystko nadrobic
Aaaaa i kupilismy wozek!!!!!!!!! :-):-):-)
Linka wkleje pozniej.
Duzo zdrowka i trzymajcie sie cieplutko ze swoimi Brzuszkami ;-)
Ale bede w weekend i postaram sie wszystko nadrobic

Aaaaa i kupilismy wozek!!!!!!!!! :-):-):-)
Linka wkleje pozniej.
Duzo zdrowka i trzymajcie sie cieplutko ze swoimi Brzuszkami ;-)
Sama krótkowzroczność nie jest zaleceniem do cesarki, chyba że bardzo duza np ponad 10 dioptrii i do tego inne schorzenia.Dobra to znowu ja
Trzeba zbadac dno oka i cisnienie z gałce ocznej. Zaleceniem jest np zbyt duze cisnienie albo jesli jest ryzyko odklejenia siatkówki, rogówki czy czegos tam

ja mam srednia krótkowzroczność i astygmatyzm krótkowzroczny, do tego jakies tam niewielkie ubytki na dnie oka ale moge rodzić sn

Napisała mi jedynie że przy przedłuzajacej sie akcji porodowej maja przyspieszyć coby mnie 20 godzin nie meczyli.
Myszencja82
Fanka BB :)
Witajcie! Ja dzisiaj tak z doskoku, bo próbne matury poprawiam, mąż po wyrwaniu zęba marudzi strasznie, a potwory w szkole spokoju nie dają. Biedna ta moja córunia, dobrze że dziś na kontroli u gina wszystki ok, poza tym, że mała jest troszkę, ale to już chyba rodzinna tradycja, po mamusi ma;-)
Gdzieś na wątku odradzam czytałam, że w tych wózkach podobno łamią się stelaże, więc może lepiej wybrać coś innego...
patinka_1985 mam nadzieję, że babcia szybko wyzdrowieje, ja już niestety żadnych dziadków nie mam:-( A tak poza tym, gdzie u nas zapisałaś się na to USG 4D? Szukałam i znaleźć nie mogę
Co do karmienia piersią, ja założyłam, że jak dam radęm to do września, bo potem wracam do pracy, ale jak powiedziałam mojej mamie, która cudowna kobieta jest i zawsze mi jak przyjaciółka była, to tak jakoś dziwny głos miała i że ona mnie i siostrę po roku karmiła i tak mi się nieprzyjemnie zrobiło. Co do tego mobbingu macierzyńskiego, to u nas jest jedna nauczycielka, która właśnie babcią została i strasznie się mądrzy jak to kobieta w domu powinna siedzieć, podłogi z litej sosny, myć codziennie, poświęcać się itp, więc jak ją widzę, to uciekam gdzie pieprz rośnie;-)
koza71 opiekunka za 500zł?
To ja też taką poproszę, bo przy pensji belfra, to ja na ten cel zbyt duzo przeznaczyc nie mogę, a żłobki nbie przerażają, teściowa czynna zawodowo, a mama 340km ode mnie, więc muszę coś wymyśleć
ale cudo znalazłam...
MIKADO - BOSTON,MILANO,OX-FORD,CITY CAR - PROMOCJA (840173479) - Aukcje internetowe Allegro
jak moze byc wozek na paskach ze skretnymi przednimi kołami?
Model City Car...
Gdzieś na wątku odradzam czytałam, że w tych wózkach podobno łamią się stelaże, więc może lepiej wybrać coś innego...

patinka_1985 mam nadzieję, że babcia szybko wyzdrowieje, ja już niestety żadnych dziadków nie mam:-( A tak poza tym, gdzie u nas zapisałaś się na to USG 4D? Szukałam i znaleźć nie mogę

Co do karmienia piersią, ja założyłam, że jak dam radęm to do września, bo potem wracam do pracy, ale jak powiedziałam mojej mamie, która cudowna kobieta jest i zawsze mi jak przyjaciółka była, to tak jakoś dziwny głos miała i że ona mnie i siostrę po roku karmiła i tak mi się nieprzyjemnie zrobiło. Co do tego mobbingu macierzyńskiego, to u nas jest jedna nauczycielka, która właśnie babcią została i strasznie się mądrzy jak to kobieta w domu powinna siedzieć, podłogi z litej sosny, myć codziennie, poświęcać się itp, więc jak ją widzę, to uciekam gdzie pieprz rośnie;-)
koza71 opiekunka za 500zł?

xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Hej kochane :*
Przepraszam za nieobecność, ale musiałam pisać referaty do szkoły.. 10 referatów.. Dziś skończyłam.. Ale pisałam 11 godzin z krótkimi przerwami.. Jestem strasznie zmęczona
Mam nadzieje że u Was wszystko ok. Pozdrawiam :*
Przepraszam za nieobecność, ale musiałam pisać referaty do szkoły.. 10 referatów.. Dziś skończyłam.. Ale pisałam 11 godzin z krótkimi przerwami.. Jestem strasznie zmęczona
Witajcie! Ja dzisiaj tak z doskoku, bo próbne matury poprawiam, mąż po wyrwaniu zęba marudzi strasznie, a potwory w szkole spokoju nie dają. Biedna ta moja córunia, dobrze że dziś na kontroli u gina wszystki ok, poza tym, że mała jest troszkę, ale to już chyba rodzinna tradycja, po mamusi ma;-)
troszkę jaka kochana?
bom nie kumata

patinka trzymam kciuki za babcię
kamikaa zluzuj, niech sobie przychodzi jędza jedna, a ty ostentacyjne idź wtedy odpoczywać do łóżka
zawsze tez możesz powiedzieć w drzwiach: mamo jak mi przykro, akurat wychodzę, bo mam ważne sprawy na mieście
poza tym jestem na ciebie zła, bo zrobiłaś mi ochotę na frytki a nie mam w domu oleju

reklama
mag007 to ja ci posylam cala porcje
)) z ketczupem czy z majo
)
Dzisiaj sie objadlam samych nie zdrowych rzeczy i wypilam 2 szklanki coli
tak mi sie chcialo a od wielu tygodni pilam tylko wode 
Dzidzia moja buszuje po pare razy dziennie i nie jak na poczatku o takich samych mniej wiecej porach teraz roznie raz z rana cisza to popoludniu daje i wieczorem a szczegolnie jak siedze przy stole moze uciskam i dlatego ale az nieraz smiac sie chce co ona tam wyprawia
)
Bylam w lumpku ale nic nie kupilam bo ciuszkow mam za duzo ,byla jedna swietna kurteczka cudo bialo-kremowa ale to juz na 12 miesiecy a takie juz mam
)
Kupilam sobie to cos na brzuch ta taka opaske czy jak to nazwac i tez teraz moge zakladac moje przykrotkie bluzeczki
) i kupilam ksiazke o ciazy ,porodzie i pierwszych miesiacach zycia bobasa
) sa ciekawe rzeczy do poczytania 
Moze zaraz porobie fotki i wkleje
Dzisiaj sie objadlam samych nie zdrowych rzeczy i wypilam 2 szklanki coli
Dzidzia moja buszuje po pare razy dziennie i nie jak na poczatku o takich samych mniej wiecej porach teraz roznie raz z rana cisza to popoludniu daje i wieczorem a szczegolnie jak siedze przy stole moze uciskam i dlatego ale az nieraz smiac sie chce co ona tam wyprawia
Bylam w lumpku ale nic nie kupilam bo ciuszkow mam za duzo ,byla jedna swietna kurteczka cudo bialo-kremowa ale to juz na 12 miesiecy a takie juz mam
Kupilam sobie to cos na brzuch ta taka opaske czy jak to nazwac i tez teraz moge zakladac moje przykrotkie bluzeczki
Moze zaraz porobie fotki i wkleje