reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Patinka- będzie z babunią dobrze! :tak:

zaaz jedziemy do sklepu, miałam zamiar kupić taki gotowy lukier do pierników, ale M. przyleciał i wyjadł połowę :-D znaczy, że dobre :-)

przepis potem!

reklama
Ja bede musiała wrócic we wrzesniu do pracy, ale wolałabym dłużej posiedzieć z dzieckiem - jakos tak do stycznia byloby fajnie.
Słuchajcie ja sie orientuje tylko tak mniej wiecej ile biora opiekunki. Jestem ciekawa czy można sie dogadac z opiekunka np. płatne od godziny, bo na caly etat nie bede potrzebowala. No i jak znaleźć taka godną zaufania:eek:????
To zalezy od miejsca, czasu pracy itp. zazwyczaj nie ma problemu żeby sie umówić na płatnośc za godziny.
We Wrocławiu opiekunka bierze 800-1500 miesiecznie, czasami do tego trzeba dodac koszt biletu miesiecznego. Znajomi mieli opiekunke w Sosnowcu za 500zł :szok:- super babka, córeczka grzeczna, wychowana że tylko pozazdroscić.

patinka usciskaj babcię

moniSkaBe poprosze o kawałek napoleonki ;-) ja ostatnio miałam jakies zachciewajki na napoleonke własnie. Strasznie mnie meczyła

Dobra to znowu ja ;)
Mag - czemu to ze względu na oczy masz mieć cesarkę? Ja mam krótkowzroczność - czy to może mieć wpływ?

Mazia - mi już leci ponad miesiąc i to z obydwu ;)

Rybka - żeby awansu nie stracić może Cię nie być 1 rok, ja byłam tydzień temu u szefa i mi to mówił, ja ten sam awans kończyła bym w tym roku, zamierzam od 15 grudnia isć na zwolnienie , a potem wykorzystać cały macierzyński + wakacje sięprzedłużają- wrócić ok października i to nie będzie roku, awans się przedłuży ale nie przepadnie.

Mirosia- tylko apap możesz wziąść :-(,mi nigdy przed ciażą nie pomagał, nawet 2 tab. na raz, a w ostatnią niedziele bardzo szybko zadziałał- a myslalam ze juz padne z bólu:-(

musze sie wyzalic znowu ale to nie moja wina

Dzien byl ok bylismy na zakupach i pokupilam malej kocyki ,reczniki ,pieluchy ,smoczki i pare kosmatykow ,potem w domku zrobilsmy obiadek i lezelismy sobie na kanapie wtuleni sluchajac muzyki a ti nagle
DZWONEK NAPIERDA**** jak chory no to ja na rowne nogi i pierwsza mysl to to ze moze sasiedzi bo im za glosno otwieram i nie WIEZE ZNOWU TO BABSKO PRZEBRZYDLE

NIE WIEM ILE TAK JESZCZE WYTRZYMAM ALE CZUJE ZE JUZ NIE DLUGO a zaraz zrobie M taka awanture ze mnie popamieta i cos t tym zrobi albo nastepnym razem ja otworze morde bo juz ZYGAM

poszlam na gore do sypialni i ryczalam jak male dziecko z nerwow
QURWA ZYCIA NIE MA KTO TO WIDZIAL ZEBY TAK CODZIENNIE PRZYCHODZIC
Dzieki bogu ze M teraz bedzie przez caly weekend pracowac i jak mi tu bedzie dzwonic za ....nie otworze nie ma mnie w domu i spie*****

w srodku czuje jak mi sie krew gotuje ,bede szczesliwa jak moje dziecko urodzi sie bez nerwicy :(

Kochane melduje sie, ze zyje, ale nie mam czasu na nic. Juz za chwilke zmykam do szkoly...
Ale bede w weekend i postaram sie wszystko nadrobic :tak:
Aaaaa i kupilismy wozek!!!!!!!!! :-):-):-)
Linka wkleje pozniej.
Duzo zdrowka i trzymajcie sie cieplutko ze swoimi Brzuszkami ;-)

Dobra to znowu ja ;)
Mag - czemu to ze względu na oczy masz mieć cesarkę? Ja mam krótkowzroczność - czy to może mieć wpływ?
Sama krótkowzroczność nie jest zaleceniem do cesarki, chyba że bardzo duza np ponad 10 dioptrii i do tego inne schorzenia.
Trzeba zbadac dno oka i cisnienie z gałce ocznej. Zaleceniem jest np zbyt duze cisnienie albo jesli jest ryzyko odklejenia siatkówki, rogówki czy czegos tam :confused2:
ja mam srednia krótkowzroczność i astygmatyzm krótkowzroczny, do tego jakies tam niewielkie ubytki na dnie oka ale moge rodzić sn :tak:
Napisała mi jedynie że przy przedłuzajacej sie akcji porodowej maja przyspieszyć coby mnie 20 godzin nie meczyli.

Witajcie! Ja dzisiaj tak z doskoku, bo próbne matury poprawiam, mąż po wyrwaniu zęba marudzi strasznie, a potwory w szkole spokoju nie dają. Biedna ta moja córunia, dobrze że dziś na kontroli u gina wszystki ok, poza tym, że mała jest troszkę, ale to już chyba rodzinna tradycja, po mamusi ma;-)

ale cudo znalazłam...
MIKADO - BOSTON,MILANO,OX-FORD,CITY CAR - PROMOCJA (840173479) - Aukcje internetowe Allegro

jak moze byc wozek na paskach ze skretnymi przednimi kołami? :szok:
Model City Car...

Gdzieś na wątku odradzam czytałam, że w tych wózkach podobno łamią się stelaże, więc może lepiej wybrać coś innego...:eek:

patinka_1985 mam nadzieję, że babcia szybko wyzdrowieje, ja już niestety żadnych dziadków nie mam:-( A tak poza tym, gdzie u nas zapisałaś się na to USG 4D? Szukałam i znaleźć nie mogę:no:

Co do karmienia piersią, ja założyłam, że jak dam radęm to do września, bo potem wracam do pracy, ale jak powiedziałam mojej mamie, która cudowna kobieta jest i zawsze mi jak przyjaciółka była, to tak jakoś dziwny głos miała i że ona mnie i siostrę po roku karmiła i tak mi się nieprzyjemnie zrobiło. Co do tego mobbingu macierzyńskiego, to u nas jest jedna nauczycielka, która właśnie babcią została i strasznie się mądrzy jak to kobieta w domu powinna siedzieć, podłogi z litej sosny, myć codziennie, poświęcać się itp, więc jak ją widzę, to uciekam gdzie pieprz rośnie;-)

koza71 opiekunka za 500zł? :szok:To ja też taką poproszę, bo przy pensji belfra, to ja na ten cel zbyt duzo przeznaczyc nie mogę, a żłobki nbie przerażają, teściowa czynna zawodowo, a mama 340km ode mnie, więc muszę coś wymyśleć:nerd:

Hej kochane :*

Przepraszam za nieobecność, ale musiałam pisać referaty do szkoły.. 10 referatów.. Dziś skończyłam.. Ale pisałam 11 godzin z krótkimi przerwami.. Jestem strasznie zmęczona :( Mam nadzieje że u Was wszystko ok. Pozdrawiam :*

Witajcie! Ja dzisiaj tak z doskoku, bo próbne matury poprawiam, mąż po wyrwaniu zęba marudzi strasznie, a potwory w szkole spokoju nie dają. Biedna ta moja córunia, dobrze że dziś na kontroli u gina wszystki ok, poza tym, że mała jest troszkę, ale to już chyba rodzinna tradycja, po mamusi ma;-)

troszkę jaka kochana?
bom nie kumata:-D

patinka trzymam kciuki za babcię

kamikaa zluzuj, niech sobie przychodzi jędza jedna, a ty ostentacyjne idź wtedy odpoczywać do łóżka

zawsze tez możesz powiedzieć w drzwiach: mamo jak mi przykro, akurat wychodzę, bo mam ważne sprawy na mieście

poza tym jestem na ciebie zła, bo zrobiłaś mi ochotę na frytki a nie mam w domu oleju:sorry::-Dbuziaki

reklama
mag007 to ja ci posylam cala porcje :))) z ketczupem czy z majo :))

Dzisiaj sie objadlam samych nie zdrowych rzeczy i wypilam 2 szklanki coli :) tak mi sie chcialo a od wielu tygodni pilam tylko wode :)

Dzidzia moja buszuje po pare razy dziennie i nie jak na poczatku o takich samych mniej wiecej porach teraz roznie raz z rana cisza to popoludniu daje i wieczorem a szczegolnie jak siedze przy stole moze uciskam i dlatego ale az nieraz smiac sie chce co ona tam wyprawia :))

Bylam w lumpku ale nic nie kupilam bo ciuszkow mam za duzo ,byla jedna swietna kurteczka cudo bialo-kremowa ale to juz na 12 miesiecy a takie juz mam :))
Kupilam sobie to cos na brzuch ta taka opaske czy jak to nazwac i tez teraz moge zakladac moje przykrotkie bluzeczki :)) i kupilam ksiazke o ciazy ,porodzie i pierwszych miesiacach zycia bobasa :)) sa ciekawe rzeczy do poczytania :)
Moze zaraz porobie fotki i wkleje :)

Do góry