reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

ELIZA juz niedlugo;-)wiem ze lezenie jest czyms bardzo nieprzyjemnym ale ciesz sie ze nie musisz lezec caly czas w szpitalu:tak:znam dziewczyne co w ciazy byal w szpitalu az 52 razy,Szpital,kilka dni w domu i znowu szpital:-(cos strasznego.

reklama
ale mam nerwa!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mój gin powiedział, że nie mam rozwarcia...
Co jest kurde???? Byłam w szpitalu- lekarz mnie badał i było rozwarcie- a teraz nie ma...:no:
Kazał 15.12 przyjść posłuchać serduszko i mam być u niego w gabinecie co 2 dni... On nie ma KTG- więc po jak ciul mam przychodzić????
Do szpitala będę jezdzić i niech tam robią mi za darmochę!!!!!
Ja mu i tak nie wierzę....:no:
W szpitalu coś mi lekarz wkładał i mierzył szyjkę a ten za pomocą palca...:eek::eek:

co za paranoja ... jeden mowi ze jest rozwarcie drugi ze nie ma :D

a co do palca to moj tez tylko tak sprawdza ale okresla czy szyjka sie skraca czy nie i czy jest miekka czy twarda ... jak dla mnei to wystarczy :D

ponawiam pytanie....Mea, może Ty coś wiesz ? - czy wiadomo co u MamyStacha ? ...tak nagle sie wszystko u niej rozwiazało i zadnych wieści co i jak:confused: albo ja coś przeoczyłam :confused:

zaraz stukne smsa ... bo faktycznie mialam to zrobic popoludniu a zapomnialam ;(

Mea, czy to nie Ty byłaś dziś w Faktach w migawce o kobietach górnikach, jak zjeżdżasz na dół?????

o skurczydrania ... w ubieglym roku krecilam z tvnem taki reportaz jak byla mowa o kalendarzu a oni sobie to teraz tak puszczaja kiedy chca ?? szkoda ze nie ogladalam ...

nie weim xzy ktoras z was ma moze problem z nadcisnieniem ??
mma takie p[ytanie czuy to normalne ze lekasz kiery\uje sie wtedy terminem wychodzacym z ostatniej miesiaczki????
troche sie zmartwilam przesunieciem z 31 na 16 grudnia:szok:

przy nadcisnieniu jak ciezko go uregulowac to lekarze przyspieszaja porod - tak jest bezpieczniej !!

Widzę, że wszyscy zniknęli, czyżby to Harry Potter to spowodował??

ja szylam drugi kolorek ... juz skonczylam wiec bede czytac dalej :)

Oj nie bylo mnie i nie moglam sie wypowiedziec jak sie dyskusja rozwinela :)
Ja nie chcialam nikogo urazic. Tez uwazam ,ze to forum jest od tego aby sie wygadac przed innymi ciezarowkami. My wszystkie tak jak napisalyscie powinnysmy najlepiej same siebie zrozumiec.
Z tym ze ja uwazam ,ze zrozumienie to jedno (i ja rozumiem motywacje zniecierpliwionych mlodych mama) a sluzenie szczera rada moze ciut bardziej doswiadczonej jako przechodzacej kolejna ciaze(nawet taka , ktora nie jest po mysli innych) nie musza sie wykluczac.
Dlatego caly czas zaznaczam ,ze tez zerkam na zegarek, ze tez wyczekuje , ze tez chetnie stosuje 3xS (schody, sex, supermarket).
Chodzilo mi o to , ze jest roznica miedzy:
- Jejku jakbym chciala juz miec dzidzie przy sobie ( 2 tyg przed terminem)
a
- Jejku , dlaczego mojej dzidzi jeszcze nie ma?

Nie ma bo jeszcze nie jej czas. jak sama madzarena napisalas tylko 5% rodzi w terminie. I zgadzam sie z Mea ,co bedzie jak te dziewczyny co az tak sie niecierpliwia przenosza???

Dafii sie meczy bo ja bardzo boli to jeszcze rozumiem ale pozostale maja normalne dolegliwosci ostatniego miesiaca.
Cherie - Do Ciebie pilam tez :). Dopiero co sie martwilas ,ze dzidzia sie spieszy a teraz juz bys chciala popedzacza wypic.
Spokojnie - daj dzidzi dojzec :)

W ZADNYM MOIM SLOWIE NIE BYLO ZLOSLIWOSCI CZY BRAKU ZROZUMIENIA. CHCIALAM POMOC W OPANOWANIU EMOCJI I ZASTOSOWALAM WIADRO MOZE CIUT ZA ZIMNEJ MOZE WODY .
NA SIEBIE TEZ TA WODE WYLEWAM JAK TYLKO SIE ZA BARDZO NAKRECAM.

po pierwsze - jest coś takiego jak żart sytuacyjny bo rycyny już nigdy nie łyknę ( i o tym także pisałam ).
po drugie - owszem, martwiłam się że mu się spieszy a teraz skoro już ciąża jest donoszona to mogę sobie pomarudzić, że mu się przestało śpieszyć. Ty marudzisz i żartujesz że wyglądasz jak kosmita ze swoim opadniętym brzuchem a ja marudzę i żartuję, że mam w brzuchu niezdecydowanego uparciucha i psioczę w myślach na Fenoterol. nie na zasadzie "czemu jeszcze Daniel nie wychodzi" a "czemu to ***** ledwo dawało radę w powstrzymywaniu akcji porodowej 2-3 tygodnie temu a teraz ją całkowicie zatrzymało".
po trzecie - jeden poród już przeżyłaś, wiesz czego możesz się spodziewać. większość z nas to pierworódki więc nie dziwcie się że mamy jakieś obawy i piszemy o skurczach i innych pierdołach. wy po to tu jesteście (między innymi), by nam podpowiedzieć co może martwić, co może cieszyć, co jest normalne na tym etapie a co nie...

Ostatnia edycja:
NOrmalnie jestem dumna z siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posprzatlam w garderobie ! wszystkie ciuszki pukladane rowniusienko :) Nawet posciel i reczniki poskladane ze ho ho Z:) WKONCU to zrobilam :) Jutro zostanie mi tylko pokoj i wc do posprzatania :) i luzik ,pewnie jakis spacerek bedzie bo musze juz uzupelnic braki w lodowce :) wiec przy okazji spacerek z Fifolkiem bedzie !

A dzis doslownie padam na pysk ! Porobilam sobie zakupki na allegro ! a co ,spodnie z S na M wskoczyly wiec se zakupilam i na buty sie czaje i wylicytowalam piekny nowy kozuszek za jedyne 57 zl :-D:-D :-Dale jestem zdolna !!!!

FRESH MADE __ CUDNY CIEPLUTKI KOŻUSZEK __ M (842100642) - Aukcje internetowe Allegro

identyczny :)

az sie musialam pochwalic :)

wymiatasz kobito !! a korzuszek bomba !!

to inny wirus jedna wywoluje wirus HSV1 a drugą HSV2, ale teraz jak sie ostatnio dowiedzialam w zwiazku z rozpowszechnieniem seksu oralnego coraz czesciej spotyka sie ze wirus wywolujacy opryszcze wargowa, powoduje opryszczke narzadów płciowych

tys autorytetem w dziedzinie medycyny wiec ja sie wycofuje :D

a zdjecie chlopakow w kartonie ... poryczalam sie ze smiechu !! juz sie chcesz ich pozbyc ?? :-D:-D:-D:-):-):-):laugh2::laugh2::laugh2:

trza byc silnym;-)

jak to ktos madrze powiedzial "czeba byc twardym nie miętkim"
ale czasem mozna marudzic :D

staram sie...moze jutro bedzie lepszy dzien:tak:o ile usne w koncu dzisiejszej nocy..

bedzie lepiej ... kazdy dzien jest blizej niz dalej do rozwiazania ... teraz bydulo nie mozesz spac a potem ci corcia nie pozwoli :laugh2::laugh2::-D

po drugie - owszem, martwiłam się że mu się spieszy a teraz skoro już ciąża jest donoszona to mogę sobie pomarudzić, że mu się przestało śpieszyć. Ty marudzisz i żartujesz że wyglądasz jak kosmita ze swoim opadniętym brzuchem a ja marudzę i żartuję, że mam w brzuchu niezdecydowanego uparciucha.
po trzecie - jeden poród już przeżyłaś, wiesz czego możesz się spodziewać. większość z nas to pierworódki więc nie dziwcie się że mamy jakieś obawy i piszemy o skurczach i innych pierdołach. wy po to tu jesteście (między innymi), by nam podpowiedzieć co może martwić, co może cieszyć, co jest normalne na tym etapie a co nie...

no ty jestes moim przykladem nr 1 na SUPERSKUTECZNOSC FENKA NAWET PO ODSTAWIENIU !!

a co do obaw - kazda e ma bo kazdy porod jest po prostu inny !! ja tez teraz nie wiem czy to co mam to skurcz czy raczej mala znowu postanowila odzyskac dla siebie ta odrobinke miejsca ktore zajmuje zoladek z mala porcja kulek do mleka !!!

chyba mnie jednak nie ominie czyszczenie zatok, cały czas mam je zawalone - ale na szczęście odzyskałam zmysł węchu.
znikam poprzytulać się do męża bo jutro ma na drugą zmianę i praktycznie cały dzień go nie będę widzieć (na 9:30 do szpitala na ktg, zawiezie mnie później do moich rodziców i do pracy do 23:00. wróci ok. 24-1 w nocy, i to samo w niedzielę). może go namówię na mały masaż, bo coś mnie strzyka w szyi.
dobrej nocy życzę!

o skurczydrania ... w ubieglym roku krecilam z tvnem taki reportaz jak byla mowa o kalendarzu a oni sobie to teraz tak puszczaja kiedy chca ?? szkoda ze nie ogladalam ...

Dokładnie Kochana, mówili, że w zeszłym roku robili kalendarz o kobietach pracujących w kopalni.
Ha ha ha nieźle Cie wyłapałam, krótka migaweczka, patrze a tu MEA

i to w głównym wydaniu Faktów:-):-)

reklama
Do góry