reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Wlasnie , z tymi macankami to oni tutaj maja - jak to mozna wymacac wage dziecka przez powloki ? :) Mnie tez ciagle macaja a do srodka nikt nie zaglada. Usg mialam tylko raz ;-).
Dobrze, ze dodatkowo sama prywatnie chodze na przeglad techniczny :-)

Co do zzo - jak rodzilam pierwszy raz nie bylo takiej opcji i nawet mi przez mysl nie przeszlo ,ze mozna zmniejszyc o. Moze teraz jak taka mozliwosc jest tez poprosze. I tak jak piszesz - postanowienia postanowieniami a wszystko wyjdzie w praniu.
No dokladnie ,bardzo ciezko cos zaplanowac.A jezeli chodzi o uzgodnienie wagi przed porodem hmmm no nie wiem czy komus udalo sie ustalic ja dokladnie.No tutaj wszystko uzgadniaja przez macanie brzucha np.polozenie dziecka -hehe co kraj to obyczaj.

reklama
No dokladnie ,bardzo ciezko cos zaplanowac.A jezeli chodzi o uzgodnienie wagi przed porodem hmmm no nie wiem czy komus udalo sie ustalic ja dokladnie.No tutaj wszystko uzgadniaja przez macanie brzucha np.polozenie dziecka -hehe co kraj to obyczaj.

kolezanka polozna tez mi mowila ze polozenie bez problemu da sie wymacac !!! mi tez posprawdzala i powiedziala ze jest glowkowe ale ze mala jeszcze jest wysoko !!

A ja dzis bylam na wizycie ,wszystko ok ,polozna wymacala przez brzuch ze mala wazy ok 3,300 czyli ma byc wieksza od pierwszego dziecka ,chociaz mam mniejszy brzuch ,hmm zobaczymy czy ma racje.Jezeli chodzi o zzo to ja z maly powiedzialm, ze nigdy w zyciu nie wezme chocby chcieli mi zapalacic a w trakcie blagalam zeby mi dali hehe

Slyszalam podobne historie od znajomych :tak: Szczegolnie jedna mialam taka w 100% naturalna, wszelkim usmierzaczom bolu mowila zdecydowane NIE. Po jej porodzie zadzwonilam do niej zeby pogadac i pierwsza rzecz ktora mi odpowiedziala na pytanie "a jak porod?" bylo "Bierz znieczulenie!" :-D

Ja tak samo gotuje rosolek:tak:i zawsze mi wychodzi pycha.

tak, dobijajcie mnie :rofl2:

Co do zzo - jak rodzilam pierwszy raz nie bylo takiej opcji i nawet mi przez mysl nie przeszlo ,ze mozna zmniejszyc o. Moze teraz jak taka mozliwosc jest tez poprosze. I tak jak piszesz - postanowienia postanowieniami a wszystko wyjdzie w praniu.

Dokladnie, tym bardziej ze przed nie trzeba sie deklarowac wiec mozna zostawic sobie zawsze opcje "wyjdzie w praniu". Ja tak robie chociaz bardziej juz teraz jestem nastawiona ze wezme.

A ja dzis bylam na wizycie ,wszystko ok ,polozna wymacala przez brzuch ze mala wazy ok 3,300 czyli ma byc wieksza od pierwszego dziecka ,chociaz mam mniejszy brzuch ,hmm zobaczymy czy ma racje.Jezeli chodzi o zzo to ja z maly powiedzialm, ze nigdy w zyciu nie wezme chocby chcieli mi zapalacic a w trakcie blagalam zeby mi dali hehe

O, nie wiedzialam ze nawet zwazyc przez brzuch tu umieja :tak: mi nigdy nie podawali wagi. Moja tez nie byli specjalnie zainteresowani :happy:

Slyszalam podobne historie od znajomych :tak: Szczegolnie jedna mialam taka w 100% naturalna, wszelkim usmierzaczom bolu mowila zdecydowane NIE. Po jej porodzie zadzwonilam do niej zeby pogadac i pierwsza rzecz ktora mi odpowiedziala na pytanie "a jak porod?" bylo "Bierz znieczulenie!" :-D

tak, dobijajcie mnie :rofl2:

Dokladnie, tym bardziej ze przed nie trzeba sie deklarowac wiec mozna zostawic sobie zawsze opcje "wyjdzie w praniu". Ja tak robie chociaz bardziej juz teraz jestem nastawiona ze wezme.
Ja najpierw dostalam gaz ,powiem tak gow...o dal, pozatym ze czulam sie jak nacpana ,ale bol ten sam ,pozniej przyszedl lekarz mowi ze mam sie zastanowic czy chce zzo odrazu bralam ,ale teraz znowu nie chce zabardzo zzo bo boje sie cewnika ktory byl dla mnie masakarą.No ale nie wiem jak bedzie ,czy szybki porod czy dlugi ,w bolu czlowiek godzi sie na wszystko :sorry:

O, nie wiedzialam ze nawet zwazyc przez brzuch tu umieja :tak: mi nigdy nie podawali wagi. Moja tez nie byli specjalnie zainteresowani :happy:

To ze "wymacowuja" polozenie dziecka jeszcze rozumiem.
To ze okreslaja w ten sposob wage juz mnie lekko zadziwia.
to ze moja waga sie nie przejmuja tez ujdzie w tloku
ale to ze zmierzyli mnie w obcasach i to najwyzszych jakie mialam przeszlo moje oczekiwania :-). I tak majac 161 cm wzrostu mam cos okolo 171

reklama
Ja najpierw dostalam gaz ,powiem tak gow...o dal, pozatym ze czulam sie jak nacpana ,ale bol ten sam ,pozniej przyszedl lekarz mowi ze mam sie zastanowic czy chce zzo odrazu bralam ,ale teraz znowu nie chce zabardzo zzo bo boje sie cewnika ktory byl dla mnie masakarą.No ale nie wiem jak bedzie ,czy szybki porod czy dlugi ,w bolu czlowiek godzi sie na wszystko :sorry:

przy zzo do naturalnego porodu cewnikuja ?? to ja chyba dziekuje !!

Do góry