reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
tak bogiem a prawda to ja bym moja mame wyslala po te ciuchy dzien przed wyjsciem ze szpitala ... ona by najlepiej wiedziala co zabrac !! bo maz wziolby pol szafy a tesciowa jak by zaczela wybierac to by przywiozla nieuprane szmatki !!! a wiadomo ze do szpitala to trzeba ladne i praktyczne rzeczy zabrac !!! a nie byle co ...
ja na te 3 dni wzielam wszystko co sie najlatwiej zaklada..dlatego nie biore bodziakow zeby przez glowke nie zakladac..tylko takie rozpinane wszytskie od gory do dolu...
a na wyjscie oczywiscie takie zeby wygladal slicznie:-)

tak bogiem a prawda to ja bym moja mame wyslala po te ciuchy dzien przed wyjsciem ze szpitala ... ona by najlepiej wiedziala co zabrac !! bo maz wziolby pol szafy a tesciowa jak by zaczela wybierac to by przywiozla nieuprane szmatki !!! a wiadomo ze do szpitala to trzeba ladne i praktyczne rzeczy zabrac !!! a nie byle co ...

to zrob ze 3 kupki w szafie albo na lozku (cienkie, grubsze i najgrubsze) . Powiesz mu tylko , ktora kupke ma zabrac i niech Ci nikt w szafie nie miesza.
Ostatnio moj syn chcial cos wykombinowac (jakis zarcik) i pyta sie mojego M po cichu - gdzie sa pampersy. A ja bylam w drugim pokoju. i slysze:
-Ty lepiej do szafy Maxa nie zagladaj i nic tam nie ruszaj bo Cie mama pogryzie. Ja tez nic tam nie ruszam bo strach .

A ja im nie zabraniam ale sam widzi jak ja przekladam te ciuszki i jakie systemy w tej szafie mam :-)

A ja mam :(na wyjscie ze szpitala)
-body z krotkim
-pajac cieniutki
-spodnie welurkowe
-bluza welurkowa
-ciepla czapka
-kombinezon (ma rekawiczki przypinane takie i buciki)

do fotelika i przykryje rowniez kocykiem ale nie jakims grubym normalnym na samo przejscie do samochody potem koc zdejme maluszka rowniez rozepne pod szyja ... a do domu mma 20 min ze szpitala ...

mnie to jedynie zastanawia czy zabrac mniejsze rzeczy czy wieksze ... bo mam sporo w rozmierze 50 - 56 tylko czy ta gwiazdka nie bedzie wieksza ??
ja wzielam koszulki i pajace 56 i 62 kazdego rozmairu po 2 sztuki...

czyli mam 4 koszulki i 4 pajace..
i nie wiem czy nie za malo..
kazali przyniesc po 3...ale jak sie bidulka "usra" albo mu sie uleje to moze zabraknac..
ale to maz kupi i zapierze..mam nadzieje ze bedzie wolna sala i bedzie mogl ze mna zostac chociaz na pierwsza noc...

A to dlaczego niby w szpitalu nie można używać laktatora? Słyszałam, że właśnie na oddziałach często dają te elektryczne, żeby sobie ulżyć np. przy nawale.
Ja w każdym razie biorę swój ręczny do szpitala tak w razie "w".
ja tez pierwsze słysze o tym :confused: wrecz wskazane jest miec swój ...ja bym np. miala duzy problem żeby uzywac wypozyczonego szpitalnego ,bo jestem strasznie obrzydliwa ;-)
Właśnie ! musze w koncu wysterylizowac swój zestaw laktatorowy:tak:

A ile płaciłyście za ręczny laktator
ja za tommy tippee, ręczy dałam ok 90zł. ale to na allegro z anglii. w sklepie kosztuje dosłownie dwa razy tyle a widziałam nawet i za wiecej niż za dwa razy tyle:szok:
laktotaor ten jest w specialnym pojemniku do sterylizacji,posiada butelke ze smoczkiem,zakretka +wkladki laktacyjne:tak: Jak dla mnie produkty tej firmy są rewelacyjne i tylko takie kupiłam:tak:

reklama
Do góry