Joanna Zofia
Zaangażowana w BB
Możesz nawet wykonywać brzuszki![]()
brzuszki też?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Możesz nawet wykonywać brzuszki![]()
Ja też chodziłam na ćwiczenia, ale niestety od brzuszków zaczęłam mieć skurcze macicy. To wszystko zależy od zdrowia ciężarnej, jeśli wszystko jest dobrze to można wszystko. W poprzedniej ciąży brałam Fenoterol i Isoptin i nawet na cwiczenia na szkole rodzenia zabraniali mi chodzić ;( Teraz też biorę Duphaston i nie poszeleję niestety. Same spacery mi zostały..no i bieganie za synkiem heheheJak jeszcze studiowałam, to na zajęciach z rehabilitacji musiałam napisać o ćwiczeniach dla kobiet w ciąży. Szukałam w książkach, szperałam w necie, byłam w szoku, że kobiety w ciąży mogą wykonywać wszystkie ćwiczenia z wyłączeniem podskoków, oraz takich, które niosą ze sobą niebezpieczeństwo upadku (wspinaczka, jazda konno, narty).
Ja wykonuję wszystkie, podnoszenia, wymachy, przysiady, brzuszki skośne, proste, podnoszenia nógAle przyznam szczerze, że kondycja spadła mi o 100% od ostatniej miesiączki, to chyba sprawka hormonów, w ogóle nie mam siły
buziaki