reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mea- ale tak jest u mnie, nie musi być tak w każdym szpitalu, jedno sobie chwalę; mozna tam poznać super dziewczyny i wiele się od nich dowiedzieć :tak:

Tak samo slyszalam ze laski sobie pomagaja po porodzie itd .... super mam nadzieje ze ja tez na takie trafie fajne laseczki i bedziemy sobie pomagaly nawzajem.... bo jak polozne beda do (__)__) to co innego pozostaje ?? ;-)

reklama
He he mnie tez meczylo to... co godz mialam cisnienie mierzone i tetno plodu.. co tylko w nocy przysnelam to zaraz znow oczy musialam otwierac, chcialy byc delikatne i nie budzily ale ja zawsze czujnie spie i budzilam sie jak stala nade mna i nie wiedziala jak sie zabrac za to by mnie zbadac i wtedy jeszcze bardziej sie przestraszylam.. na szczescie obchod to bylo zazwyczaj 2 max 3 lekarzy i polozne... ale to wygladalo tylko tak: jak sie pani czuje?
- dobrze..
-no to dobrze i koniec tematu. z lazienka tak samo jest 1 toaleta i natrysk z tym ze dziewczyny korzystaly tez z toalety dla poloznych i ich natrysku bo nigdy bysmy sie nie wykapaly. z tym ze ja mialam fajnie bo najpierw 1 dzien mialam 1 dziewczyne na pokoju i byla wporzadku taka symaptyczna i w ogole, na drugi dzien nareszcie bylam sama czego baardzo pragnelam a na 3 dostalam taka ze spac w ogole nie moglam bo ciagle gadala i narzekala jak ją boli to czy tamto!!!
jedne z pielegniarek wczoraj na KTG powiedziala mi ze ejst masakra.. maja juz male przedszkole z dzieciaczkow a caly czas trafiaja kobiety na terminach lub po.. juz wiedza ze mnie w srode witaja:-p a wczoraj mialy wykapac 6 noworodkow i jak sie babka zabrala za to okazalo sie zewody nie ma!!hahhaha i dzieci nie zostaly wykapane.
No niestety takie realia szpitalne, moja współlokatorka w nocy strasznie chrapała, też ciągle marudziła i ciagle krzyczała, że zaczyna rodzic i już ma skurcze! ale ona tam 4 tydzień siedzi to co sie dziwić :sorry:jedna była 2 dni, przyjechała na trakt porodowy, a tam (__)__) bóle ustały ,rozwarcie 1,5 cm ......i na oddział :happy: potem tak się najadła kapusty, że nam tlen zabierała cała noc! a nad ranem to już miała rozwarcie na 5 cm! i se urodziła synka 3750:sorry:

Tak samo slyszalam ze laski sobie pomagaja po porodzie itd .... super mam nadzieje ze ja tez na takie trafie fajne laseczki i bedziemy sobie pomagaly nawzajem.... bo jak polozne beda do (__)__) to co innego pozostaje ?? ;-)

ja caly czas licze ze sala rodzinna sie jakas zwolni... ale jest tyle tych bab ze do tego czasu juz moze inna mi zajac... a chce sale rodzinna zwlaszcza dlatego ze w niej mam toalete i lazienke w srodku... nie musze korzystac z publicznej dla wszystkich dziewczyn i czekac w kolejkach!

No niestety takie realia szpitalne, moja współlokatorka w nocy strasznie chrapała, też ciągle marudziła i ciagle krzyczała, że zaczyna rodzic i już ma skurcze! ale ona tam 4 tydzień siedzi to co sie dziwić :sorry:jedna była 2 dni, przyjechała na trakt porodowy, a tam (__)__) bóle ustały ,rozwarcie 1,5 cm ......i na oddział :happy: potem tak się najadła kapusty, że nam tlen zabierała cała noc! a nad ranem to już miała rozwarcie na 5 cm! i se urodziła synka 3750:sorry:

No to gratulowac jej... kurcze to niesprawiedliwe ze musze chodzic dluzej w ciazy i sie meczyc.. caly czas mnie to dreczy czemu inne nawet 2 tyg szybciej a ja nie moge??? caly czas w duszy wierze ze oksytocyna podziala od razu za 1szym razem i ze dlugo mnie nie bedzie meczyc...choc od kobiet slyszalam ze wlasnie dluzej meczy po dluzej sie rozkreca niz naturalnie zaczety porod..:-(

ja caly czas licze ze sala rodzinna sie jakas zwolni... ale jest tyle tych bab ze do tego czasu juz moze inna mi zajac... a chce sale rodzinna zwlaszcza dlatego ze w niej mam toalete i lazienke w srodku... nie musze korzystac z publicznej dla wszystkich dziewczyn i czekac w kolejkach!

U nas czegos takiego nie ma ale chociaz za duzo kasy nie posiadam ogolnie nie mam swojego mieszkania wynajmuje itd to uzbierałabym na taka sale zeby miec ......... napewno....... ale u nas czegos takiego nie mam mam nadzieje ze trafie na szpital ten co chce ze bedzie miejsce .... :confused2:
niby 4 szpitale na cale miasto ale tylko do 2 moge isc spokojnie rodzic bo 2 dla mnie sa okropne i niewyobrazam sobie do nich isc ale jak nie bedzie miejsc akurat w tamtych dwoch to nie ma wyjscia......

Nie no towarzysko super, dziewczyny sie wspierają :tak: bo każda przechodzi to samo a w większosci siła:tak: ja po 4 dniach obserwacji mam juz telefon pełen kontaktów, a jednej obiecałam ,że pomogę w pewnej sprawie bo ma nie lekką sytuacje finansową.

Więc mozna tam na siebie liczyć!

U nas czegos takiego nie ma ale chociaz za duzo kasy nie posiadam ogolnie nie mam swojego mieszkania wynajmuje itd to uzbierałabym na taka sale zeby miec ......... napewno....... ale u nas czegos takiego nie mam mam nadzieje ze trafie na szpital ten co chce ze bedzie miejsce .... :confused2:
niby 4 szpitale na cale miasto ale tylko do 2 moge isc spokojnie rodzic bo 2 dla mnie sa okropne i niewyobrazam sobie do nich isc ale jak nie bedzie miejsc akurat w tamtych dwoch to nie ma wyjscia......

nie martw sie ja tez caly czas wynajmuje mieszkanie z mezem.... mamy swoje ale poki co babcia tam mieszka no i remont od podstaw tam na nas czeka kiedys....
sala rodzinna nie jest taka zla na szczescie bo kosztuje 60zl ale nie wane czy jestes tam 2 dni czy 5..jest to stala oplata.
U mnie w miescinie jest 1 szpital wiec wyboru nie mam a gdzies po obcych nie zamierzam sie tłuc jak tam nikogo nie znam!

Nie no towarzysko super, dziewczyny sie wspierają :tak: bo każda przechodzi to samo a w większosci siła:tak: ja po 4 dniach obserwacji mam juz telefon pełen kontaktów, a jednej obiecałam ,że pomogę w pewnej sprawie bo ma nie lekką sytuacje finansową.

Więc mozna tam na siebie liczyć!

No mam nadzieje ale jesli chodzi o "sytuacje finansowa" ja jakos dziwnie jestem nie ufna do ludzi wydawało by mi się ze ktos mnie kłamie w sumie zna sie czlowieka tylko przez pare dni a sa takie ze potrafia nakłamac ze hoho no ale oczywiscie zalazy jaka pomoc ;-)

nie martw sie ja tez caly czas wynajmuje mieszkanie z mezem.... mamy swoje ale poki co babcia tam mieszka no i remont od podstaw tam na nas czeka kiedys....
sala rodzinna nie jest taka zla na szczescie bo kosztuje 60zl ale nie wane czy jestes tam 2 dni czy 5..jest to stala oplata.
U mnie w miescinie jest 1 szpital wiec wyboru nie mam a gdzies po obcych nie zamierzam sie tłuc jak tam nikogo nie znam!

Tak tylko my wlansie nie mamy zadnych perspektyw nawet kawalerki po babci czy cos ... jedynie co to w czarnej godzinie mozemy wrocic do mojego malego pokoiku u rodzicow ... no ale wiecie jak to u rodzicow ... narazie juz 1,5 roku mieszkamy na stancji i dajemy rade ;-) poki co ale zobaczymy jak to bedzie we 3 oosby bo pracuje tylko moj M ja zadnych praw do zasilku ani nic .... no ale nie jedni maja wlasnie taka sytuacje ......... bo niby skad mlodzi ludzie maja miec swoje mieszkania albo uzsykac kredyt 110zl na kawalerke chociazby ,... nitk nam takiego nie da....

reklama
A moja glowa dalej mnie rozbraja i napierdziela strasznie nic ide sie polozyc zajrze do was pozniej ;-)....
.... trzymajcie sie.....

Do góry