reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

no plan na poranek wykonany! dziecko w przedszkolu, mąż wprowiantowany do pracy, zakupy zrobione,pyszne śniadanie jem właśnie i tak myślę co dalej, tzn pracy mi nie brakuje, tylko muszę jakiś plan ułożyć.

ale przedszkolanka Rozalcię chwaliła, że taką mądra, bystra i błyskotliwa i kreatywna, a i jest dowódcą grupy. no i co mnie bardzo zdziwiło, to to że porządku pilnuje w szatni, zabawki układa, po jedzeniu robi idealny porządek. muszę ją namówić, żeby w domu spróbowała tak robić! zobaczyłybyście jej pokój:szok:
no ale jak się narobi w przedszkolu to później w domu nie ma siły ;-)
w każdym razie puchłam z dumy:-)

reklama
dzień dobry!
z uśmiechem na ustach obudziłam się nie wiadomo po co o 5! więc umalowałam się i ubrałam i piszę z Wami taka wypiękniona. pojadę do przedszkola z Rozalcią, mężowi śniadanko zrobię, bo bidulek w trasę jedzie i mam nadzieję, że Bóg wynagrodzi mi to porodem :-).
całą noc brzuch mnie bolał jak na okres, twardy jest jak kamień, ale skurcze takie byle jakie i nieregularne. ja już chcę urodzić, pierwsza ciąża 42tyg i 4 dni, ja już wiem jak to miło i naprawdę tą chcę już w najbliższym czasie zakończyć :-) w czwartek jadę na niby ostatnią wizytę do pani dr.
ociężała jestem 74kg już ważę, więc mam +16!

dobra idę zrobić kawusię!
miłego dnia!
zjednocze sie z Tobą w Twych pragnieniach... bo za wszelka cene dążę do takiego samego pułapu jak Ty w pierwsze ciąży:-)

A pozatym ja juz moge stwierdzic ze terminy z usg nie daja wiary bo juz dawno wszystkie mineły ...;-) wszystkie miałam przed terminem OM :tak: wiec juz mineły ....

ja wg OM(02.03) jestem już przeterminowana, bo był na 09.12, wg 1 USG się trzymamy, więc jest 20.12 i on jest najwłaściwszy,według wszelkich obliczeń, bo nasza córcia poczęta najwcześniej 21 marca :-)

tzn ja luteine juz 3 tygodnie temu odstawilam, tak samo jak scopolan i nospe...fenka w ten czwartek, pesser równiez wyjmuje w czwartek czyli po skonczonym 38 a cesarka (o ile nic nie zacznie sie po odstawieniu) juz za 13 dni:tak: tzn. 27 grudnia:tak::tak:

No Eliza to widzę, że będziemy się męczyć w podobnym czasie, bo ja chyba 28 :happy:. Fenka podejrzewam że od poniedziałku już nie będę brać. Dziś do ginka i zobaczymy, co powie. To już chyba ostatnia wizyta. Jeszcze coś wspominał, że teraz mam sobie chodzić na ktg do szpitala, ale nie wiem nic konkretnie, co, kiedy, jak często itd.
A mówił Ci coś Twój gin apropo cc, że będziecie czekać na rozpoczęcie akcji, czy tak "na sucho"? Bo u mnie póki co to chyba szyjka nadal zamknięta i twarda, nic się nie skraca (pewnie przez tą lutkę), żadnych czopów też nie zaobserwowałam żeby odchodziły :cool:.

Odebrałam wczoraj też ostatnie badania krwi i moczu i jest trochę lepiej, tzn te leukocyty w moczu spadają, więc chyba żurawinka pomaga. Mam nadzieję, że gin też będzie tego zdania i nie weźmie mnie jeszcze przed świętami do szpitala :szok:.

A mi Moja Myszka zrekompensowała wczorajszą nockę trudną i dziś było fajnie:) Budziła się na jedzonko o 3 i o 6. Z racji, że nie chce mi się już spać to sobie netuję i nadrabiam różne zaległości z netowego świata jak w szpitalu byłam. O 8 zaczynam sprzątać domek, chyba, że Księżniczka wcześniej zbudzi się na śniadanko:)

Jestem w szoku jak patrzę, że Daffi się tu udziela a tak obiecująco w listopadzie było, że urodzi.

widzisz kochana jak ja uroczo sie wami opiekuję:-) nie umiem was zostawic ani na chwilunie... jestem dowodem na to ze akcja porod potrafi sie zaczac i zakonczyc.... i teraz jestem przeterminowana hehe... nie odczuwam tego na szczescie jakos inaczej bo nawet lzejmi sie chodzi oddycha i nie sapie juz tak jak wejde na 4 pietro ale chcialabym juz mala miec... jedne maja wczesniej oczywiscie w bezpiecznym terminie a moja nie chce mi sie pokazac... bede miala zołzowatą długonogą modeleczke... przynajmniej lekarz tak stwierdził.. ze malutka ma bardzo dlugie nozki:-p

jesc w szpitalu ??? boziu jak dali wczoraj obiad to sie malo nie shaftowalam!! zimne ziemniaki niesolone - masakra !! dzis musze cos wysepic u mami :)

Ja moje posiłki w szpitalowie wspominam tak samo :)
2 małe żółte ciemne i zimne kulki ziemniaków, coś co się grecka ryba nazywało , ryby oczywiscie nie było widać tam, moze blisko Niej leżało ?:D i dzień dnia kapusta ...........blehh na śniadanie 3 suche ,małe pajdy chleba do tego KAPUSTA i 2 plasterki suchej mielonki - mniam :happy:

jesc w szpitalu ??? boziu jak dali wczoraj obiad to sie malo nie shaftowalam!! zimne ziemniaki niesolone - masakra !! dzis musze cos wysepic u mami :)

ide sie przebrac w dresa, umyc zeby itd ... trzeba sie "znormalnic" bo w lozku lezec nie zamierzam !!!

heheh wiem wiem .... no wspolczuje ale napewno mamuska Ci cos pysznego przywiezie;-):-)

reklama
Witam, :)

Po wczorajszym KTG skurcze 100, 120 i NIC :/ nadal czekam , rozwarcie 1,5 cm :(
no to dość porządne te skurcze.
a mam pytanie, czy ty je boleśnie odczuwasz?
bo ja też zawsze miałam w granicach 80-120, tyle, że mnie nie bolały, no miałam twardy brzuch i taki bolący okresowo, co dziwiło wszystkich.
żeby naturalnie urodzić to skali nam braknie ;-)

Do góry