reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam porannie:-):-)
Na dworze -12st.C i sypie śnieg - prawdziwa zima zawitała

ale posypało,u mnie też biało ale o wiele mniej sniegu :tak::tak::tak::tak:

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
pewnie ze Cię przyjmiemy.Witaj :-):-):-):-):-)

A więc u mnie dziś -8C i trochę śniegu ale mi sie nie chce iść do pracy tak zimno brrrrr.

szkoda że Oliwka przeziębiona to by poszalała na śniegu a tak dupa :sorry: katar ma nadal i coś zaczyna pokasływaćmidzie oszaleć :cool::cool::cool::cool::cool:

obejrzałam dziś Brzydulkę z rana,fajny odcinek :tak::tak::tak::tak: już sie nie mogę doczekać następnego :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

miłego dnia :-):-):-):-):-)

reklama
oo jak zazdroszczę placu zabaw tak blisko..u mnie na tym zadupiu to nie ma!!!!! musiałąbym całe miasto przejść:wściekła/y:no i Michał nie ma się z kim i gdzie bawić:no::no::no:
Anaconda śnieżyca????:szok: u mnie już tak spokojnie...bieluśko i przyjemnie zaraz wyskoczę do sklepu z małym:tak:

Witam, dziisaj Maks znów spał do 5 a potem do 9:tak: teraz zjadł i gada do mnie:-D
MH u nas bylo dokladnie to samo Oliwka spala iles tam I zaraz po godzinei zas chciala isc spac A ze byla pozna godzina to ja przetrzymywalam I bylo dokladnie tak ja u Ciebie Chwile pospala Tak jakby to byla drezmka i ryczala Nie bylo na to sposobu :no:Teraz sama sie przestawila klade sie z nia juz o 19 I Oliwka spokojnie i szybko i bezplaczu usypia Usypiam ja u mnie na lozku i od tego momentu jakby dziecka nie bylo podczas zasypiania I spi do rana Oczywiscie m kilka pobudk Ale nie jest tak jak wczesniej ze pospala 1,5 godziny i juz sie wyspala I ryczala lub chciala szalec

Mamita moze serio poszukaj w necie innego rehabilitanta Na NFZ Gdzies niadaleko ciebie A jak koniecznie chcesz wyprobowac tamta rehabilitantke to ja bym sie zaporzyczyla Moze warto czasem sie zaporzyczyc dla dobra dziecka Powiec mi jeszcze bo ja nie wiedzialam ze z ZUzia tak jest ze ona nie chodzi ?Ona ma tylko problem z tym chodzeniem ?

To jest widok tam od ciebie ?czy z neta wzielas?Jak od ciebie to zadzroszcze takiego sniegu U mnie tez jest ale nie az tak :-p

WITAMY ANABUBKA 3 mam kciuki za sadyste U nas nocka niezaciekawa Poddalam sie i spala ze mna bo non stop jeczala za smoczkime i nie nadazalam ze wstawaniem A tak to byla obok Ale nadal jeczala A glodna nie byla Ani pic nie chciala Kupki nie zrobila Goraczki nie miala Wydaje mi sie te jeki to na ostatnia 4 na ktora czekamy Teraz sie Oliwka obudzila Zaraz brzydule zobacze Ogarne mieskzanko Sciagne firanke bo dzis kolejne okno musze myc I w papierach posprzatac No i po 10 na chwilke na sanki pojdziemy bo fajnie nasypalo A jak przyjdziemy to Oli pojdzie spac a ja za okono sie bede brala MILEGO DNIA MAMUSKI
eeee tam u nas tez snieg nie gadaj:-p a ja sniegu nie lubie:eek: i zimna brrrrr:confused2:

cześć dziewczyny:-) przyjmiecie mnie do grona???ohhh. samotność mi doskwiera:no:
witaj:-)

te mam taki smoczek:tak::tak::tak::tak:
Ja to chyba w tą śnieżycę nigdzie się z domu nie ruszę a miałam w planach do reala się przejść (jakieś 10-15min piechotą)
brrr tak daleko piechota:-p

ja to nie wyciągam nosa domu w taki mróz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas niestety odkąd się obudziłam czyli od 6.50 sypie i to mocno:tak::tak::tak:
A Michał będzie miał kontakt z dziećmi jak do przedszkola pójdzie:tak::tak::tak:
My jak mieszkaliśmy u teściowej na wsi (całe szczęście że tylko do Mai dwóch lat) to też mała żadnego kontaktu z dziećmi nie miała, a jak się tutaj przeprowadziliśmy to najpierw były koleżanki z placu zabaw a teraz to już w ogóle tylko o koleżankach z przedszkola opowiada i kolegach też:-p:-p:-p

oo jak zazdroszczę placu zabaw tak blisko..u mnie na tym zadupiu to nie ma!!!!! musiałąbym całe miasto przejść:wściekła/y:no i Michał nie ma się z kim i gdzie bawić:no::no::no:
Anaconda śnieżyca????:szok: u mnie już tak spokojnie...bieluśko i przyjemnie zaraz wyskoczę do sklepu z małym:tak:
ja na sczescie mam za blokiem:tak:

i w klatce 4 dzieci z różnicą wieku do roku-dwóch:tak::tak: + jedno starsze o 4 czy 5 lat:tak:

i po brzyduli
Laura siedzi przed prezentem od firmy
A no i to obiecana fotka
ale świetne już widzę jak by mój Banderas to rozgromił:-)
ANKA super A to moje okno Dzis przystroilam Jeszcze bez firanki I widac od tylu Oliwke :tak:Zobacz załącznik 189117

Zobacz załącznik 189118

Zobacz załącznik 189119
świetnie a Oliwka jaka zachwycona:tak:
Widze ze sie chwalicie swoim wystrojem na swieta no to i ja sie pochwale:-D:-D
jak ślicznie jak ty kochana przyczepiasz te lampeczki że masz tak idealnie okno dookoła ubrane????
ale fajne zakupki i dobrze u jednego sprzedawcy bo zawsze to jeden koszt dostawy:tak:a te niekapki jak dostaniesz to napisz jaki mają ustnik???
Witam wieczornie.
Kuchnia ogarnięta w sensie nagotowane na 2 dni,grochówka dochodzi,pierogów nalepiłam z kaszą i serem:tak: - M pogotował,przy okazji pogadaliśmy trochę:tak:,zrobiłam listę produktów do ciast bo na zamówienie robię to i troszku grosza wpadnie:-p;-):tak:.W krzyżu zaczęło mnie łamać to siadłam do Was na chwilkę:tak:.Jak mi odda to Olkowi poprasuję ubranie galowe na jutro,bo jasełka jego grupa ma i on ma być zwykłym dzieckiem:wściekła/y::wściekła/y:,rok temu aniołkiem był:tak:.
W sprawie pracy M to pozytywnie:tak::-),szef wziął jego wszystkie dyplomy poxerował,wypełniał kiedy chłopaki się porodzili i ma się odezwać przed świętami albo po.
Ja drugi raz na solarce byłam,wsio mnie swędzi,mam pretekst żeby M mnie balsamem potraktował:-p;-);-):tak::-D:-D.
My po naszą choinkę w piątek pewnie pojedziemy,bo jutro M jedzie prosiaka bić i znowu roboty mi zada przy rozprawianiu:confused2::tak:.

Gadasz - ja też:tak::-D:-D

Mój listonosz Sławek to jak polecony czy coś z potwierdzeniem to u sąsiadki zostawia a u mnie w pracy to wredna małpa i awizo dla T zostawiła:tak::-p.
no kochana to oby M się udało z pracą:tak::tak:
no cos ty to my 2 opiekunki i jeszcze madziulnatasza tez opiekunka jak nic musimy bb żłobko-przedszkole otwierać:-D
ja poprosze przepisik na te pierogi bo nigdy takich nie robiłam i nie jadłam:eek:
Witam Ja dzisiaj mam nerwa, chce mi się krzyczec i płakać jednocześnie. Bylismy na usg brzuszka. Nerki bez zmian. Potem czekalismy na nefrologa do 13. Fajna lekarka. Gadała z nami 40min. :szok:Po nowym roku zrobia usg dopplerowskie bo teraz nie ma kto bo lekarz złamał rękę:sorry2:No i mamy robic badania moczu i posiew min. raz w miesiącu bo nie można dopuścić do zakażenia dróg moczowych.:no:Poza tym pytała o rehabilitacje Zuzi i mówie jak jest a ona do mnie że mamy złą rehabilitantkę skoro nie ma poprawy od dłuższego czasu. Ona sama ma dziecko niepełnosprawne. Dała mi namiary na inna. Ale ta przyjmuje tylko prywatnie:wściekła/y:Na subkoncie w fundacji nie ma jeszcze kasy bo dopiero co założone wiec nie ma z czego jeżdzić na dodatkowe prywatne wizyty. Chce mi sie ryczec normalnie, nie wiem juz czy brać kredyt żeby wykupić pare wizyt do przodu bo przeczytałam w necie że 4 spotkania kosztują 250zł a 2 w tyg to minimum.:-(To juz drugi lekarz który mi powiedział że Zuzia by już chodziła gdyby odpowiednio była rehabilitowana:-:)-:)-(
Aleście naskrobały:szok:Przepraszam ale nie mam siły na nadrabianie
cholera nasza służba zdrowia:wściekła/y:
a w ramach nfz jak byś zmieniła rehabilitantkę zawsze wtedy możesz porównać bo fakt jak mała jest tyle rehabilitowana i poprwy nie widac to az serce się kraje tyle pracy twojej jej i co efektów brak:-(
a moja znajoma synka rehabilituje tez sama w domu ale jakąś metod woyty o ile dobrze pamiętam ale nie wiem na czym to polega wiem tylko ,ze początkowo strasznie jej płakał:-(
no pewnie że przyjmiemy:tak::tak::tak:
ale kochana wkupne:tak::tak::tak:
napiszć musisz w ramach wkupnego o swojej rodzince no i jakieś zdjęcie choćby dziecięcia zapodać:tak::rofl2:

witam lasencje czwartkowo:happy:
nocka hmmmm taka se tzn bandzi obudził się o 24.30 i pół godziny płakał nie wiadomo dlaczego:sorry:wzieliśmy go wkońcu do nas do łóżka i spał do rana:tak:
adam wstał o 5 i czytał w kuchni książkę przy herbatce:szok::szok:
julina dla odmiany wstała o 9.10:szok::szok:
wózek dla juliny zamówiony ten silver cros aukcja już była zakończona ale zadzwoniliśmy do faceta i dziś wysyła priorytetem powwiedzieli mu że w poniedziałek będzie:tak::tak::tak:
no więc ja juz mam prezenty dla dzieci tylko im słodycze dokupie dla pietruszki tez mam jeszcze u tylko jakąś pierdułkę dokupie o wiem paczkę big kondonów:-D:-D
ale mój pietruszka jeszcze dla mnie nie zakupił:sorry::sorry::sorry:muszę go dzis przycisnąć:eek::eek:

a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:

a ja zaraz ide cwiczyc... bo wczoraj sobie cwicenia odpuscilam a wieczorem chlopakom sie zachcialo placków ziemniaczanych... wiec zrobiłam.. i zjadłam 6 ze śmietaną i cukrem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i taka moja dieta:eek:

i przed chwila jak przewijałam maksa złamałam sobie paznokcia az do skóry do krwi:eek: a mialam takie długieeeeeeeeee:crazy:

do świąt juz mi nie odrosną:no::confused2:
muse obciac wszystkie:confused2:
ała az mnie zabolało:confused2::confused2::confused2:
kochana nie obcinaj kup sobie w rosmanie sztuczne i brakujacy doklej i opiłuj tk jak swoje:tak::tak:
a mi sie przypomniało moja bratowa to nosiła i nosi do dziś swoje paznokcie takie długaśne mi sie to zawsze kojarzyło no jak u frankenszteina:-Di jak była w ciąży to miała takie długachne że szok i jej się złamał jeden paznokieć i co?????skleiła sobie super glue:-D:-D:-D

reklama
Do góry