reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Za autko ma zaplacic auto casco-ale niz to zalatwimy to pewnie urodze i bedziemy musieli wrocic ze szpitala autem bez ogrzewania:shocked2::shocked2::shocked2:
Ale jak mojej dzidzi sie nie spieszy to ma pecha:tak::tak::tak:
A co najlepsze w niedzielę moj M bedzie chrzestnym-a ja pewnie bede rodzic!!!bo to moj kolejny termin(najbardziej wczesny)
Z laptopikiem tez juz dzialamy-postraszylismy kolesia policja -ma termin do wieczora, na ebuyu tez juz dzialaja!!!!

wiecie co lenie sie dzis niezmiernie!!!
nie wiem co mam na obiad zrobic!!!
w ogole ja nie wiem co moge bezpiecznie jesc przy karmieniu piersia hehehe

a D podawac normalnie prawda??

Nie wiem:no:mi nikt o witaminie D nic nie mowil:no:ale chyba musze zakupic tylko ze pamietam ze corce jak kupowalam to mowili ze to na recepte:baffled:

racja:-)
to zawsze cos!
3mam kciuki za malenstwo wiem ile to kosztuje maluszka!
a mocno ropieje? tez leci taka wodna ropka? u mnie na zdj w albumie widac jak malutka ma spuchniete praw oko wyglada jak mini bulka hamburgerowa!

Jest chyba troszke lepiej ale jeszcze ropieje:-(nie jest to bardzo wodniste:no:

od poczatku mu ropieje lewe oczko. przemywamy 5 razy dziennie sola fizjologiczna i 5 razy dziennie jedna kropelke Tobrexu (na recepte), a po zakropleniu masaz oczka na pobudzenie kanalikow lzowych.
a z okulista konsultowalam przez telefon. ale dzis bylismy u pediatry i zalecila to samo.

moj Maluszek wazy 4200g :)

To ja musze sie wybrac jednak do pediatry:tak:

wiecie co lenie sie dzis niezmiernie!!!
nie wiem co mam na obiad zrobic!!!
w ogole ja nie wiem co moge bezpiecznie jesc przy karmieniu piersia hehehe

Ja tez nie wiem co mam jesc:-(juz zglupialam.

Kopciuszku moj maz kupil bez recepty...
takie w kapsulkach twist...

kurde probuje mu podawac tego cyca i za nic w swiecie nie umie zlapac...;/ juz prawie 3 tyg probuje i nic tylko laktator i butelka...a jak probuje przystawic to jak walka z wiatrakami..prezenie, krzyk, machanie lapkami...
chyba juz skoncze te proby...:zawstydzona/y:

Witam sie mam dzien dobrych wiadomosci:-):-):-):-):-)
1. Wg doktora mam na dzis termin porodu-i oprocz smarków wylatujacych z wiadomego miejsca nic sie nie dzieje!!!!

Też mam termin na dzisiaj i ..................... NIC :)

Ale w terminie rodzi góra 5 % kobiet więc nie ma się co załamywac, dochodzą tutaj cykle owulacyjne ;)

U mnie leci to samo co u Cię i nie tylko :) po 6 razie w WC stwierdzam, że mocno mnie oczyszcza a jeść nie daje, od rana zjadłam tylko 3 skromne pierożki

My też dziś nici ze szczepienia:wściekła/y::wściekła/y:
Bo durna położna złą datę podała...a dziecko musi mieć skończone 6 tyg...Tomek kończy w sobotę!
I na darmoSciągałam teściową, mąż brał urlop:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I w przyszłym tyg nie dość że na szczepienie to jeszcze kontrola bioderek nas czeka!
Ale u nas na szczęście nie ma czegoś takiego żeby trzeba było się rejestrować prędzej albo żeby kogoś nie przyjeli:-)

Co do witamin to wit D trzeba zawsze dziecku podawać...czy na cycu czy na butli!
A wit K trzeba sprawdzić ile wypija sztucznego mleka i ile w nim jest tej witaminy! Jeśli my np dajemy małemu góra 120 ml na dobę mleka sztucznego to tam jest tylko niecałe 6 ml wit K.....a w kapsułkach jest chyba 25 ml! Więc dalej musimy ją podawać!
Nie wiem czy nie pochrzaniłam jednostek ale wiecie o co mi chodzi;-)

A co się dowiedziałam o szczepieniach to zaraz napiszę w odpowiednim wątku tylko nakarmię głodomora:-)

Czyli na Styczeń czekają..
Nessi, Allitka, Sylwik1987, no i moja skromna osoba :-D

damy rade dziewczyny !!
ja sie zdrzemnęłam i od razu mi lepiej.. :)

reklama
Do góry