reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

askut dzieki za pomoc.aaaa... w ktorym miejscu mieszkasz w luboniu?? mam tam duza czesc rodziny,co prawda od strony ojca ale zawsze.sama kiedys mieszkalam kolo zakladow ziemniaczanych w kamienicy z czerwonej cegly.

reklama
askut a powiedz mi bo dostalam zacmienia umyslu,czy ta ulica sienkiewicza to ta z ktorej sie wjezdza na taki wiadukt maly?w strone kormornik czy czegos.
moja kuzynka o ile sie nie myle mieszka w bloku na sienkiewicza...sa tam takie stare bloki 4,5pietrowe? bez wind :D

hm nie kojarze tam takich blokow, ja mieszkam w takim domku wielorodzinnym, sa 2 pietra i tylko 6 rodzin mieszka. wkolo sa szeregowce. to o czym mowisz to chyba jest ulica sikorskiego.

Witam dziewczyny z dniem dzisiejszym :-) znów od rana latam i sprzątam :-) tak czysto to chyba jeszcze nigdy nie miałam :-D aż miło :-D teraz robię sobie nie dużą przerwę na czekoladę :tak:

znalzłam na innej stronce kiedy kształtuja sie żeńskie narządy płciowe. Dopiero w 5 miesiącu Drugi trymestr ciąży - 5 miesiąc księżycowy 17- 20 tydzień | Przebieg ciąży | CIĄŻA
I tak sie zastanawiam na jakiej podstawie lekarze wcześniej rozpoznają płeć dziecka. :confused:

Moja ginekolog powiedziała, że 20 tydzień to najwcześniej kiedy poda mi płeć, bo wcześniej narządy płciowe dzieci są do siebie zbyt podobne i jest to bardziej loteria niż fakt, a najlepiej określać ok 24 tygodnia wtedy pewność jest największa :-) poza tym mi tam zależy tylko na tym, żeby było zdrowe, wiec mimo ciekawości płci dzidziusia nie oczekuję na to zbyt wcześnie i poczekam jak sądzę do 24 tygodnia :tak: o ile dzidziuś da coś podejrzeć :-p

Moja ginekolog powiedziała, że 20 tydzień to najwcześniej kiedy poda mi płeć, bo wcześniej narządy płciowe dzieci są do siebie zbyt podobne i jest to bardziej loteria niż fakt, a najlepiej określać ok 24 tygodnia wtedy pewność jest największa :-) poza tym mi tam zależy tylko na tym, żeby było zdrowe, wiec mimo ciekawości płci dzidziusia nie oczekuję na to zbyt wcześnie i poczekam jak sądzę do 24 tygodnia :tak: o ile dzidziuś da coś podejrzeć :-p

Dlatego respekt dla wszystkich lekarzy którzy już powiedzieli wam jaka płeć.
Oby się tylko sprawdziło, bo się człowiek napali, a potem będzie lekko rozczarowany:blink:

Dlatego respekt dla wszystkich lekarzy którzy już powiedzieli wam jaka płeć.
Oby się tylko sprawdziło, bo się człowiek napali, a potem będzie lekko rozczarowany:blink:

No dokładnie, lepiej za bardzo się nie nastawiać.

Dla mnie najważniejsze, aby było zdrowe, ale w domu "mam zamówienia" i na chłopca i na dziewczynkę :-D:-). Tatuś chce oczywiście synka, ale moja córka marzy o siostrze i cały czas mi powtarza, ze ona chce siostrzyczkę.:tak:

reklama
Do góry