reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

no właśnie gin mówił, że nie muszę do lodówki i wystarczy temperatura pokojowa, i mam na to 24godziny - od gina wyszlam przed 14,

co do książeczki to mi pani w zusie nie podbiła bo mam zawieszoną firmę, ale to bez sensu bo przecież jestem też w szkole na etacie :wściekła/y: i wezmę chyba książeczkę m; a i powiedziała że książeczki są ważne tylko do końca tego roku bo od nowego trzeba co miesiąc pobierać z pracy zaświadczenie o ubezpieczeniu:confused: normalnie wszystko, żeby ludziom bardzie dupę zawracać, jutro jadę ze zwolnieniem do szkoły ciekawe czy mi takie zaświadczenie dadzą bo jak znam życie to o niczym takim pewnie nigdy nie słyszeli:sorry2:

reklama
Dorciaa ale co legitymacje mają być nieważne? Bo mi lekarka kazała się w szpitalu stawić z legitymacją podbitą a mam podbitą w listopadzie ? Bo jak jest tak jak piszesz to jeszcze muszę iść po to zaświadczenie w styczniu:tak:

Pumpkin- czyli można powiedzieć, że wszystkie te co wsiadają do metra razem z facetemi mają ochote na małe co nieco:szok: przecież to chore:baffled:

Dorcia - to możesz na spokojnie jutro oddać, ufff:tak:
a o książeczkach nic nie słyszałam. Ja mam swoją podbitą, ale bez daty, bo kierownik był zakręcony i zapomniał wpisać. Jutro będe w pracy, zanieść l-4 to się dowiem, ale też przypuszczam, że wszyscy będą zieleni w tym temacie.

morka- :-D będe pamiętać:-p:-D

------------
właśnie wpisałam w wyszukiwarke haslo legitymacje ubezp. 2010 i to prawda:

jeszcze dokładnie nie poczytałam o co tu chodzi
http://powiatleczynski.pl/aktualnos...-2010-r-bez-legitymacji-ubezpieczeniowej.html

Ostatnia edycja:
no tak mi w zusie pinda powiedziała właśnie, podbiłam tylko mojemu m i dwa razy podkreslała że to i tak do końca roku tylko ważne:dry:bez sensu, bo jak mi w teraz nie dadzą w szkole zaświadczenia a ja rozpakuję się w miedzy czasie to co niby mam zrobić, mówię wam w zusie to im sie tyłka ruszać juz do niczego nie chce więc i pewnie podbijanie ksiażeczek to za duży wysiłek, to zmieniają:wściekła/y:

co do kolędy...u nas ksiądz przy nas podpisuje sobie na kopercie od kogo to zanim schowa do teczuszki, a do tego zawsze zostawia takie blamkiet wpłaty z numerem konta, które w dodatku leżą na ławkach w kościele tuż obok książeczek:sorry2:

Pumpkin mam pytanie bo z m się kłóciłam bo on mi tu twierdzi że w Bahrainie nie ma barów i nie sprzedają alkoholu, bo nawet jak była Formuła to bezalkoholowo, ale to przecież nie moze być prawda:no:

dla osoby zatrudnionej na podstawie umowy o pracę:
* druk zgłoszenia do ubezpieczenia zdrowotnego oraz aktualnie potwierdzony raport miesięczny ZUS RMUA wydawany przez pracodawcę (nie dotyczy osób na urlopie bezpłatnym powyżej 30 dni),
* aktualne zaświadczenie z zakładu pracy,
* legitymacja ubezpieczeniowa z aktualnym wpisem i pieczątką pracodawcy; - no właśnie to jak w końcu z tym badziewiem normalnie bajzel

Paula ja bym wzięła oba, juz je uwielbiam, nie topi się szczeniaków normalnie zadzwoniłabym gdzie trzeba!
bylismy kiedys u znajomych i za płotem młody labrador, bez budy, w deszczu, zaniedbany, jak go facet do płotu przywiązał to tak krótko,że nie mógł usiąść, skur....n, ryczałam jak bóbr bo psa nie chciał a oddać też nie, małżeństwo lekarzy ;/, zadzwoniłam w do towarzystwa opieki nad zwierzętami, nasłali na nich policję, dostali mandat i z tego co wiem pies ma się juz dobrze;)

Ostatnia edycja:
Znalazłam coś takiego:
Książeczki ubezpieczeniowe do lamusa - Praca (aktualności) - Biznes w INTERIA.PL - giełda, notowania GPW, kursy walut, podatki, firma, biznes, rynek walut, spółka, podatek, GPW

Do czasu wydania Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego dokumentem potwierdzającym prawo do świadczeń jest każdy dokument, który potwierdza uprawnienia do świadczeń opieki zdrowotnej, w szczególności dokument potwierdzający opłacanie składek na ubezpieczenie zdrowotne, np.:
dla osoby zatrudnionej na podstawie umowy o pracę
druk zgłoszenia do ubezpieczenia zdrowotnego oraz aktualnie potwierdzony raport miesięczny ZUS RMUA wydawany przez pracodawcę (nie dotyczy osób na urlopie bezpłatnym powyżej 30 dni),
aktualne zaświadczenie z zakładu pracy,
legitymacja ubezpieczeniowa z aktualnym wpisem i pieczątką pracodawcy;

dla osoby prowadzącej działalność gospodarczą
druk zgłoszenia do ubezpieczenia zdrowotnego oraz aktualny dowód wpłaty składki na ubezpieczenie zdrowotne;

Bo to jest nowa forma walki z nadwagą wśród rodaków - zapier.... jeszcze więcej po urzędach z papierkami...

Ostatnia edycja:
Paula- jakie słodziutkie:tak:

Dorciaa-poważnie z tymi przelewami i podpisami :szok:to u mnie jest kulturka- wszystko anonimowo:tak:

Pasibrzuch- a my tu się martwimy, czy wejdziemy w dzinsy z przed ciąży. Już ZUS się o to postara, jeszcze nam będą one z tyłka spadać:-p:szok:

reklama
mój mąż wrócil z pracy, zjadł coś tam i powiedział ze idzie uciąć sobie 45 minutową drzemko jednostkę :-(
a ja siedze sama znów, no z wami siedze dobra, ale potrzebuje troche kontaktu fizycznego nie tylo wirtualnego:-(

Do góry