reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
JEJU DZIEWCZYNY U NAS DZISIAJ W NOCY TO SAMO MAŁY SPAŁ JAK SUSEŁ ZRESZTĄ WIECZOREM TEŻ WIĘC MOŻE TEN 2010 BĘDZIE TAKI SENNY:-):tak::tak::tak:

no sama nie wiem czy tym długim spaniem sie cieszyc czy matrwic :baffled:

Iza ja po dzisiejszym dniu stwierdzam, ze jak dziecko spi dlugo tzn ze mu dobrze :-D Asia zasnela dzis w chuscie o 10, spala w niej do 13, po czym przelozylam ja do wozka (bez karmienia!) i spala na spacerze 2 godz i potem w domu jeszcze godzinke. Czyli jednym ciagiem 6 godzin :shocked2: i pewnie dalej by spala, ale obudzilam ja na karmienie bo cycki byly twarde jak kamien i juz z bolu nie moglam :baffled:

Hej dziewczyny jakie wkładki laktacyjne są najlepsze???

Ja mam belli i jestem zadowolona, ale z moich cyckow raczej nic samowolnie nie leci, a jak juz to male ilosci. Ponoc z Tommie Tippee sa bardziej chlonne.

moja mała robi często bardzo długie nocne przerwy w jedzeniu. Dziś, jak zjadłą o 2, to o 10 ja ją obudziłam na karmienie, gdyby nie to, przrwa byłaby jeszcze dłuższa... Wasze dzieci też tak mają?

Iza
Co prawda karmię butlą i nie jestem pewna czy zasady obowiązuja te same ale Sonia już kilka razy pospała sobie ładnie 8godz :tak: a 6godz w nocy to juz standard. Początkowo też sie niepokoiłam ale nasza lekarka powiedziała ze absolutnie nie ma potrzeby budzic dzieciaczka. Że napewno da znać jak bedzie głodne i tylko cieszyc sie z tego "darowanego" nam czasu. Jeżeli zdarza sie to raz w ciagu doby to wszystko OK :tak:
Moja Sonia zwykle karmiona jest ok 21 i zasypia ok 23 i śpi do 3 lub nawet 5 nad ranem. Tyle tylko że o tej 21 i po tej dlugiej przerwie zawsze robie jej troche wiecej mleczka gdyby miala ochote... :blink:

Etna, Iza, nie chcę dawać sztucznego mleka, ale przedwczoraj mały wyglądał na głodnego przez cały dzień.. Kupiłam Bebilon na wszelki wypadek.. Na razie nie podaję.
W przychodni pielęgniarka najpierw gadała, że mało dziecię przybiera, że źle, a później zajrzała do karty i stwierdziła, że się pomyliła i myślała, ze Jeremi się większy urodził i że właściwie dobrze przybiera:baffled: Od wyjścia ze szpitala ok 1 kg (miesiąc temu), ale w ciągu ostatnich 3 tyg tylko 300 g. To mało:-(
Ale spać potrafi 5 godz, jakby był głodny to by się chyba obudził??

Etna, Iza, nie chcę dawać sztucznego mleka, ale przedwczoraj mały wyglądał na głodnego przez cały dzień.. Kupiłam Bebilon na wszelki wypadek.. Na razie nie podaję.
W przychodni pielęgniarka najpierw gadała, że mało dziecię przybiera, że źle, a później zajrzała do karty i stwierdziła, że się pomyliła i myślała, ze Jeremi się większy urodził i że właściwie dobrze przybiera:baffled: Od wyjścia ze szpitala ok 1 kg (miesiąc temu), ale w ciągu ostatnich 3 tyg tylko 300 g. To mało:-(
Ale spać potrafi 5 godz, jakby był głodny to by się chyba obudził??

Moim zdaniem obudzilby sie :tak: Ale 300g to faktycznie malo... I co na to lekarka??? Na te 300 g?

Moja Oliwka też nocki już ma ładne, przesypia około 5 godzin. Zdecydowanie gorzej w ciągu dnia śpi po 15-20minut i ma jedno dłuższe spanie około 2godzin. A dziś faktycznie wyjątkowo dużo śpi, odsypia Sylwester:sorry2:

zazdroszcze wam jak czytam ile wam dzieci śpią u mnie najdłuszczą przerwę miała raz 4 godziny, a tak to zwykle po 1,30 lub 2 godziny chce jeść. W tym zanim ją przebiorę i 30 minut gdzieś usypia to zostaje mi czasami 40 minut snu :((

reklama
zazdroszcze wam jak czytam ile wam dzieci śpią u mnie najdłuszczą przerwę miała raz 4 godziny, a tak to zwykle po 1,30 lub 2 godziny chce jeść. W tym zanim ją przebiorę i 30 minut gdzieś usypia to zostaje mi czasami 40 minut snu :((

u mnie to samo:-( wrecz jakos je co kilka minut, przysypia na chwile, potem walczy i boksuje, a w nocy to jedyna dluzsza przerwa to spi 4 godziny a potem im blizej switu tym bardziej nie moze usnac:-(

Do góry