reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

skoro w ciazy mozna, to chyba po tez ;-)
aha. to chyba musze z moim lekarzem pogadać bo chyba mam..
ni dość że mam zaparcia to jeszcze po każdym załatwieniu się strasznis boli mnie tyłek:zawstydzona/y::-( a do tego dziś postanowiłam zobaczyć czy jak się podcieram jest krew... i była... więc chyba jednak mam hemoroidy.. ale raczej w środku bo nic mi nie wyszło....

reklama
no a jak można się upwnić czy to hemoroidy czy nie??
najpierw to sprawdzę sobie czy kupki są z krwią...
późioej nie wiem co jeszcze...
treba zacząćjeść jabuszka .. i się zobaczy..
ale ztego co pamiętam na początku nie miałam problemów mimo bulu po nacięciu.. terz jakoś od kilku dni się zaczęło...

polecam buraczki na wyproznienie sie:-D dostalam w szpitalu buraczkow i na drugi dzien biegiem do toalety:tak:

To ja zdam relacje z wizyty u ginka:
Po pierwsze bylam bardzo zdzwiona, ze to z ty trzeba isc do ogolnego po skierowanie do chirurga :baffled:
Ale na razie dal mi: lactulosum- syrop o smaku malinowym i tabletki i o dziwo bez recepty
na te masci i czopki to powiedzial ze one dzialaja objawowo, ale mi zycie uratowaly :-p tzn. tyłek:zawstydzona/y:
Nooo i jeszcze powiedział, że jak nie bedzie dalej przechodzic to musze isc do ogolnego.
On sam tego mi nie badal, a myslalam ze to leczy ginekolog

To ja zdam relacje z wizyty u ginka:
Po pierwsze bylam bardzo zdzwiona, ze to z ty trzeba isc do ogolnego po skierowanie do chirurga :baffled:
Ale na razie dal mi: lactulosum- syrop o smaku malinowym i tabletki i o dziwo bez recepty
na te masci i czopki to powiedzial ze one dzialaja objawowo, ale mi zycie uratowaly :-p tzn. tyłek:zawstydzona/y:
Nooo i jeszcze powiedział, że jak nie bedzie dalej przechodzic to musze isc do ogolnego.
On sam tego mi nie badal, a myslalam ze to leczy ginekolog

Nie, dlatego zawsze sie dziwilam jak ktoras z Was mowila, ze idzie do gina z tym :sorry2: Nie wie jak sie lekarz nazywa, ale Iza ostatnio pisala - proktolog? :confused: nie wiem, nie pamietam:-D

Hmmmm
Nie wiem czy wam wogóle pisałam że w żylakach po porodzie zrobiły mi się potężne zakrzepy :baffled: Sprawa o tyle poważna że te lubią przemieszczać sie w stronę serca....
Rozpoczełam leczenie tzn rozpuszczanie zakrzepów - dostałam aspiryne 300mg no i co jakis czas na skan byłam wysyłana.
Strasznie długo to trwa ale POWOLI widzę że te twarde kulki pod skórą (zakrzepy) zanikają więc są jakiekolwiek efekty... :tak:
Na uwage jednak zasługuje inny fakt;
Byłam w klinice naczyniowej. Rozmawiałam ze "specjalistą" a ten pyta się mnie czy planuję wiecej dzieci? - No to mówię że i owszem...
"Czy w niedalekiej przyszłości?" - no ja że tak, ale wcześniej oczywiście chciałam zrobić zabieg na te żylaki bo to juz ostatni stopień (sa bodajrze 3st zaawansowania żylaków!)
A on na to że na moim miejscu wstrzymałby sie z zabiegiem i zrobił go dopiero po drugiej ciąży!!!! :shocked2::confused::szok:

Nie rozumiem. Przecież juz teraz było mi cięzko w ciąży z tymi żylakami a teraz napewno sa bardziej nadwyrężone niż przed ciążą...! Na co tu czekać?
On na to: że jak teraz zrobie to i tak w ciazy moga mi wyjść nowe... :baffled:
No a co ma piernik do wiatraka?!?!?
Jak bedzie trzeba to sie drugi raz zabieg zrobi i tyle... No bo przeciez jak ja mam w takim stanie pakowac sie świadomie w ciąże???
Też mi "ekspert" jak z koziej dupy trąbka! :wściekła/y:
Będę w Pl to do mojego żylakowca pójde dowiedzieć się co on na ten temat myśli...
Zobaczcie jak to trzeba zawsze być na pełnych obrotach umysłowych żeby przez jakiegoś palanta w bagno sie nie wkopac... :wściekła/y:

ja po ostatniej wizycie u lekarza trochę się podłamałam :-( bo rana po nacięciu nie zeszła mi się całkiem no i myślałam że będą mnie znowu szyli i trochę się tego bałam ale lekarz powiedział że wszystko jest ok i to tylko mięso :szok: a potem rozmawiałam jeszcze z jedną polką która jest w szpitalu pielęgniarką i powiedziała że to normalne :szok:, jej się też tak zrobiło i że mogę sobie zrobić plastykę ale jeśli planuje jeszcze dzieci to ona nie poleca bo znowu się to rozejdzie :-( , no i normalnie nie wiem jak to tak może być , jakoś mnie to hamuje przed seksem , eh czasami żałuje że nie rodziłam w PL mój gin by nie dopuścił do niektórych sytuacji

reklama
Ciekawe skąd wzięło się to powiedzenie....? Dosyć obrazowe nieprawdaż...? :-D:-p

:-D

ja po ostatniej wizycie u lekarza trochę się podłamałam :-( bo rana po nacięciu nie zeszła mi się całkiem no i myślałam że będą mnie znowu szyli i trochę się tego bałam ale lekarz powiedział że wszystko jest ok i to tylko mięso :szok: a potem rozmawiałam jeszcze z jedną polką która jest w szpitalu pielęgniarką i powiedziała że to normalne :szok:, jej się też tak zrobiło i że mogę sobie zrobić plastykę ale jeśli planuje jeszcze dzieci to ona nie poleca bo znowu się to rozejdzie :-( , no i normalnie nie wiem jak to tak może być , jakoś mnie to hamuje przed seksem , eh czasami żałuje że nie rodziłam w PL mój gin by nie dopuścił do niektórych sytuacji

:szok: ja dostalam teraz u gina ksiazeczke o pologu i tam tez pisze ze jesli po porodzie krocze zle wyglada to jedynie zaleca sie operacje plastyczna...

Do góry