reklama
Ja podobnie jak Kinga jestem antytalenciem kulinarnym więc tylko myślami pożeram te wasze smakołyki. Natomiast jedyne czego sobie nie żałuje to słodycze, a dziś jak byliśmy w markecie na zakupach złapało mnie na lody i co kupiłam sobie, a mąż na to : "i nie mów że ty nie masz zachcianek". Jaka mi to zachcianka, zwykłe lody, które sa pod ręką, phi
Pól tej rolady juz zjadłam, reszta czeka na serial... hihihihi
Byliśmy porozglądać się za płytkami do łazienki i prysznicem i kibelkiem i dupcia. Udalo nam się tylko do jednego sklepu zajrzeć, bo wszędzie jeszcze te pierniczone remanenty
ilez można towar liczyć, ludzie no. Jestem trochę zła, bo chcieliśmy zacząc z początkiem roku a to pewnie kurde wiosna nas zaraz zastanie... :-( no ale w tym co bylismy to nawet znaleźliśmy znośny prysznic, jedyny plus.
Pól tej rolady juz zjadłam, reszta czeka na serial... hihihihiByliśmy porozglądać się za płytkami do łazienki i prysznicem i kibelkiem i dupcia. Udalo nam się tylko do jednego sklepu zajrzeć, bo wszędzie jeszcze te pierniczone remanenty
ilez można towar liczyć, ludzie no. Jestem trochę zła, bo chcieliśmy zacząc z początkiem roku a to pewnie kurde wiosna nas zaraz zastanie... :-( no ale w tym co bylismy to nawet znaleźliśmy znośny prysznic, jedyny plus.Forget-me-not
Fanka BB :)
Witajcie nowe Kwietniowe Mamy 
Ja od 6 miesiąca biorę (zalecenie lekarza) Centrum Materna raz dziennie. Wcześniej nie pozwalał mi brać witamin innych niż kwas foliowy, kazał jeść owoce+warzywa, ale w 6 miesiącu stwierdził, że zapotrzebowanie dziecka jest już tak duże, że nie dostarczę mu już wystarczającej dawki z samego jedzenia i trzeba dodać coś sztucznego.
Aniam my naszą córeczkę zrobiliśmy z pomocą testów owulacyjnych (po odstawieniu tabletek anty wspomagałam się, żeby wyczaić dokładnie co do 24 h kiedy ma owulację). No więc wiemy, że było to niedzielne popołudnie na samym początku lipca
Ja tak dogadałam się z pracodawcą, że długo pracowałam z domu (mimo L4 z zagrożenia ciąży). Po prostu nie mogłam nic nie robić ;-) Od końca grudnia nie robię nic związanego z pracą zawodową, zajmuje się tylko studiami.
8 h to jednak dłuuuuuuugo, może rzeczywiście Twój mąż ma rację i powinnaś odpocząć?

Dziewczyny, czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży tak na własną rękę? Bo ja tylko magnez i żelazo (zalecone przez gina). Lekarz o witaminach nic nie wspomniał a i ja nie zapytałam.. Myślę jednak, że jak wyniki są w miarę ok to nie ma się czym martwić.. ale i tak to robię... jejku co się ze mna dzieje.. czasem po prostu wydaje mi się, że moja dieta jest dość monotonna (odrzuca mnie na widok wędlin, mięso jem sporadycznie, prędzej rybę) nienawidzę szpinaku i brokułów)
Ja od 6 miesiąca biorę (zalecenie lekarza) Centrum Materna raz dziennie. Wcześniej nie pozwalał mi brać witamin innych niż kwas foliowy, kazał jeść owoce+warzywa, ale w 6 miesiącu stwierdził, że zapotrzebowanie dziecka jest już tak duże, że nie dostarczę mu już wystarczającej dawki z samego jedzenia i trzeba dodać coś sztucznego.
No chyba że ktoś nie wie jak ma owulacje albo mu się coś przestawi
A i tak się urodzi jak będzie chciało he he ..![]()
Aniam my naszą córeczkę zrobiliśmy z pomocą testów owulacyjnych (po odstawieniu tabletek anty wspomagałam się, żeby wyczaić dokładnie co do 24 h kiedy ma owulację). No więc wiemy, że było to niedzielne popołudnie na samym początku lipca

Od poniedziałku wróciłam do pracy i czuję się koszmarnie. 8 godzin za biurkiem już chyba nie dla mnie - po południu brzusio twardy jak kamień, boli cały tak na wysokości pępka. Jutro mam wizytę u gina, zobaczymy co on na to. P się na mnie wścieka, że chodzę do pracy i wysyła mnie na zwolnienie. Cały czas biję się z myślami czy brać jutro zwolnienie. j
Ja tak dogadałam się z pracodawcą, że długo pracowałam z domu (mimo L4 z zagrożenia ciąży). Po prostu nie mogłam nic nie robić ;-) Od końca grudnia nie robię nic związanego z pracą zawodową, zajmuje się tylko studiami.
8 h to jednak dłuuuuuuugo, może rzeczywiście Twój mąż ma rację i powinnaś odpocząć?
o nie, ktora poruszyla temat nalesnikow!!
uwielbiam!! ale nie chce mi sie robic, ale czuje ze bedzie to mnie do nocy meczylo wiec chyba jednak zaraz zrobie cholera, zjem chalwe moze mi przejdzie...
magda c - zobacz co lekarz powie, ale ja bym na twoim miejscu wziela chociaz do konca tygodnia chorobowe, odpoczniesz, zbierzesz mysli i wtedy podejmiesz decyzje czy wracac do pracy czy nie
ja jutro wracam do pracy, serio to doczekac sie nie moge.. kupilam w polsce pare fajnych rzeczy i chce sie dziewczyna pokazac jak uroslam :-)
ella - z tego co piszesz to ja mam dokladnie te same bole, bylam dzis u gin i mowi ze to normalne uroki ciazy, macica rosnie i wiazadla ciagna, nospy nie biore bo to nie sa skurcze tylko jakby klucia mocne, najlepiej wlasnie sie polozyc
uwielbiam!! ale nie chce mi sie robic, ale czuje ze bedzie to mnie do nocy meczylo wiec chyba jednak zaraz zrobie cholera, zjem chalwe moze mi przejdzie...magda c - zobacz co lekarz powie, ale ja bym na twoim miejscu wziela chociaz do konca tygodnia chorobowe, odpoczniesz, zbierzesz mysli i wtedy podejmiesz decyzje czy wracac do pracy czy nie
ja jutro wracam do pracy, serio to doczekac sie nie moge.. kupilam w polsce pare fajnych rzeczy i chce sie dziewczyna pokazac jak uroslam :-)
ella - z tego co piszesz to ja mam dokladnie te same bole, bylam dzis u gin i mowi ze to normalne uroki ciazy, macica rosnie i wiazadla ciagna, nospy nie biore bo to nie sa skurcze tylko jakby klucia mocne, najlepiej wlasnie sie polozyc
widze ze gadka byla o tych terminach, nie rozumiem tego wogole, u nas sie liczy od ostatniej miesiaczki i na tym bazuje, bo po tych mierzeniach usg to raz tak wychodzi a raz inaczej, ja mam termin wedlug OM na 9 kwietnia, pozniej mi wychodzilo na 4 kwietnia, a teraz jak bylam w polsce to na 20 kwietnia niby - ale sama ta gin powiedziala ze im dziecko wieksze tym myslace sa te daty i zeby sie trzymac daty od OM, a dzis u mojej gin wyszlo ze na 10 kwietnia, takze kompletna bzdura z tymi wyliczeniami z usg, data ostatniej miesiaczki i na tym bazowac a dwa tygodnie od tej daty w ta czy w tamta moze sie przesunac
reklama
studjujacamama
Fanka BB :)
Gosia - ja biorę, u nas na wykładzie z hematologii mówili - przez pierwszy trymestr bierze sie kwas foliowy dla dziecka - zeby nie było wad, potem bierze się dla siebie - zeby nie mieć anemii.