reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
Jeremi też najdłużej śpi wieczorem a później coraz krótsze drzemki.. Jedzenia, kupa, usypianie i 1,5 to trwa..
Dziunka, wtedy nie było lekarki (urlop), tylko pielęgniarka. Ale nie wiem czy się nie pomyliła ważąc. Za pierwszym razem podobno waga była niewytarowana i wyszło, że waży jeszcze mniej. Później to poprawiła. Ale jak ważyłam go na wadze łazienkowej wychodziło mi przynajmniej 200 g więcej..

Etna, Iza, nie chcę dawać sztucznego mleka, ale przedwczoraj mały wyglądał na głodnego przez cały dzień.. Kupiłam Bebilon na wszelki wypadek.. Na razie nie podaję.
W przychodni pielęgniarka najpierw gadała, że mało dziecię przybiera, że źle, a później zajrzała do karty i stwierdziła, że się pomyliła i myślała, ze Jeremi się większy urodził i że właściwie dobrze przybiera:baffled: Od wyjścia ze szpitala ok 1 kg (miesiąc temu), ale w ciągu ostatnich 3 tyg tylko 300 g. To mało:-(
Ale spać potrafi 5 godz, jakby był głodny to by się chyba obudził??
Ale to ze go dokarmisz kilka razy nie znaczy ze bedziesz musiala to robic zawsze, pobudzisz jego apetyt i moze bedzie wiecej ci chcial jesc z piersi, i laktacja sama sie rozkreci tak mysle, ale ty musisz sama to czuc. Ja tez kupilam sobie bebiko, ale na razie mam duzo pokarmu i maly je co 3 godzinki w nocy rzadziej, a nad ranem tez czesciej ;-)

Jeremi też najdłużej śpi wieczorem a później coraz krótsze drzemki.. Jedzenia, kupa, usypianie i 1,5 to trwa..
Dziunka, wtedy nie było lekarki (urlop), tylko pielęgniarka. Ale nie wiem czy się nie pomyliła ważąc. Za pierwszym razem podobno waga była niewytarowana i wyszło, że waży jeszcze mniej. Później to poprawiła. Ale jak ważyłam go na wadze łazienkowej wychodziło mi przynajmniej 200 g więcej..

:baffled: masakra z ta waga :baffled: tylko matki denerwuja :wściekła/y:

Moja na cycu przez 3 tygodnie przybrała 900 g, cieszę się, bo to świadczy o tym, pomimo przedłużającej się żółtaczki rośnie zdrowo:-):-):-):-):-):-)
Powiem szczerze, że jem bardzo dużo słodkości, herbatniki, serniki, chałwę, nie wiem dlaczego, normalnie w ciąży mi się poprzestawiało i tak trwa, na szczęście wróciłam już do swojej wagi, Mała ze mnie wszystko chyba wyciąga............................
Jeżeli chodzi o wkładki laktacyjne to jak gdzieś wychodzę to mam z Baby ono, szczerze to po domu używam takich zwykłych babysmile koszt ok 10 zł

Watek zakopany, ledwo odnalazlam :szok:

Jakas chwile temu znowu byl krzyk, widzialam ze szuka piersi, ale co ja dostawilam to sie darla. Wiec w koncu zmienilam pozycje do karmienia na nienaturalna :baffled: nawet nie potrafie tego za bardzo opisac, polozylam ja na lozku i nachylilam sie z piersia, zlapala i ssala dlugo, prawie zasnela. Wzielam piers, potem ja mala do odbekniecia, ona sie rozbudzila, zaczela ryczec, wiec wsadzilam ja tak do chusty i po minucie ryku usnela. Spala godzine. Obudzila sie i ssala normalnie. Juz nie wiem o co tu chodzi.
Jak np pila godzine przed wyjsciem z domu to jak juz ja do polowy ubralam, dostawialam ja na chwile, ona dojadala i spala dlugo. A teraz ona juz nie chce piersi przed wyjsciem. I spi tak samo dlugo. Moze juz sie najada za tym pierwszym razem i starcza jej na dluzej? Bo do niedawno ssala dosc czesto :sorry2: i nigdy nie odmawiala. Tylko od tego czasu jak zaczela odmawiac cycka zaczela duzo plakac, ma problemy z zasnieciem, wogole to mam wrazenie ze mi ktos inne dziecko dal, a Asie zabral :-( matka wyrodna jestem, wiem.

reklama
jeśli chodzi o niechęć do piersi to moja też marudzi jak mam jej dać cyca... myślałam że to od tego że czasem jej butlę daję ale może tak maja dzieci w tym wieku:tak: tyle że moja się nie drze.... jakaś spokojna ta Vickusia... hehe
ale też nie chce brac cyca a jak już jej go dam to je długo , nie wiem co to i czemu tak...:confused::-p

noce przespia praie csałe nie bdzi się często...
wzoraj np jak zasnęła nam o 19 to spała do 1 w nocy , zjadła i znówi poszła spać, o 6 zjadła i znów zasnęła i obudzia się o 9 :-)

Do góry