reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam wieczorkiem:-):-):-)
Mąż film ogląda, Maja śpi to ja do kompa zasiadłam, a skoro @ do mnie zawitała to wiem że M nie będzie mnie szybko ciągnął do łóżka:-p:-p:-p
A teraz idę was poczytać co tam przez cały dzień naskrobałyście:tak::tak::tak:

Kerna,odezwij się na GG lub PW odnośnie problemów skórnych;-):tak:.
MH ślubny niech wraca dłużej a powoli i bezpieczniej :tak:w takich warunkach to ze 4 godziny mu zejdzie jeszcze:dry:.
Anaconda,przybij 5 na @;-).

No to wreszcie doczytałam:cool::cool:

Mój non stop robi coś u kogoś. Mam podobnie z moimi rodzicami. ciągle znajdują mu coś do roboty a ten jak osioł robi.:wściekła/y::wściekła/y:

Za to mój to nawet u swojej matki w domu nic nie zrobi tylko tamta musi prosić sąsiadów i im płacić. I ona mi mówi że mamy wrócić na wieś do domku bo to przecież na niego będzie?!:szok::szok::szok: A nigdy w życiu, jak się ma swój domek to trzeba lubić koło niego robić a u nas ani ja ani tym bardziej M nie lubi:no::no::no:

Witajcie:)
Jak na razie mam 25 lat. Od prawie 4 lat siedzę w domu. Czasami przy moich "spokojnych" córeczkach dostaję w głowę. Budzą się 7-8 i od tego czasu buzia im się nie zamyka;) mają to po mnie. Czasami się kłócą i biją:( jak to rodzeństwo w tym wieku. Z drugiej strony dobrze, że są dwie bo przynajmniej mogą sie razem bawić i mam wtedy trochę czasu dla siebie:) Brakuje mi kontaktu z ludźmi ;) bo cały czas zajmuję się nimi sama. Mój mąż pracuje do wieczora:( jak przychodzi z pracy to je widzi może z 1h.:( Praktycznie całe ich wychowanie spoczywa na mnie:(. A tak poza tym to bym bardzo chciała mieć jeszcze synusia:) Adriana:). Pod koniec tego roku albo w połowie tego roku zaczniemy starania. Nawet moje córeczki pytają się mnie co chwile kiedy będą miały brata Adriana:)
Ps. od września prawdopodobnie moje aniołki pośle do przedszkola to będę troszkę czasu miała dla siebie:) Do pracy się na razie nie wybieram bo najpierw chcę urodzić synka potem go wychować i do przedszkola wysłać:).

To trzymam kciuki za "Adrianka" i miło cię poznać:-):-)

A ja wciagnełam bułeczkę na 2 śniadanko ,zawiozłam m.sitko do odcedzania farby ,strasznie mnie wkurza jak dzwoni z pracy ,zeby coś tam mu w szopie znależć i przuwieżć ,ale to w końcu tylko facet:-D:-D

Ja też tego nie znosiłam i od początku swojemu mówiłam że jak nie myśli to niech płacze i mu nie przywoziłam i teraz już mnie o coś takiego nie prosi:no::no::no: ale świnia ze mnie :-p:-p

ja mam przeplatnkę płciową chłopak dziewczynka chłopak no to teraz by była dziewczynka niech no ja tylko w totka wygram(a gram:tak::tak:) to wtedy szybko kupujemy dom pod miastem auto dużego wana dzieciakom mieszkania które narazie zarobkowo wynajmujemy jedziemy na długie wczasy tam gdzie ciepełko ale nie upały tam w hotelowym apartamecie poczynam sobie dziewuszke i rodzi nam się po 9 m-cach piękna Anastazja którą wszyscy będziemy nazywac Nastką:-D:-Dno ja też mam plan jakby co:-D:-D:-D:-D

No to plany masz podobne do moich:tak::tak:

W imieniu Kacpra dziękuję. :tak::-D

My oczywiście też przyłączamy się do życzeń:tak::tak::tak:

No i 4 szafy ogarnięte-tzn-co zbędne powyrzucane, poprzekłądane, co mało potrzebne do upożadkowanego schowka powynoszone, obiad zrobiony, zupa na dziś w połowie zrobiona ( dziś tylko koncze ) podłogi pomyte.

Oj u mnie też takie przejrzenie szafy by się przydało:tak::tak::tak:

a jeszcze do sklepu..u nas non stop sypie!!!!!!!! aut już nie widac...kurde a akumulator muszę sobie wkręcić spowrotem..franca ciężka jak cholera!

My też teraz akumulator musimy odłączać bo już jest na wykończeniu:-:)-:)-(

A co u mnie?
Do soboty miał przeczytać:
Pana Tadeusza i Nie-boską komedię"
Z Nieboskiej mam napisać wypracowanie.
Z Geografii referat x2
Rozwój miast od osad po ogromne nowoczesne aglomeracje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i Opisać wybrany przez siebie krąg kulturowy :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oba tematy mnie dołują na maxa.
Do tego praca zaliczeniowa z fizyki
zadania na elektryczność
Analiza i synteza niektórych substancji- z Chemii
Wypracowanie z angielskiego-
ogłoszenie w formie zaproszenia na imprezę oficjalną :baffled::baffled::baffled:
Do tego należy dołożyć obowiązki domowe = terapia Kubusia i odrabianie z nim lekcji i na samą myśl ...człowiek ma dość....:wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Nic więcej na dziś u mnie nie słychać i naprawdę nic się nie dzieje :-D:-D:-D:-D

Jak dla mnie stanowczo za dużo tego:szok::szok:;-);-):shocked2::shocked2:

28 kwietnia już 34 :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D,ale mam 18 skończone :-D:-D:-D

No to niedaleko mam do ciebie:tak::tak::tak:

A ja mam straszna ochote palic :zawstydzona/y:Powstrzymuje sie jak moge ale i tak mam w torebce paczke papierosow juz otwarta:no:

Wstydź się i wyrzucaj tą paczkę natychmiast:baffled::baffled:

Opłata stała w naszym przedszkolu od stycznia wzrosła do 100 zł.miesięcznie ,a dodam ,ze to przedszkole jest czynne 5 dni w tygodniu od 8-15 czyli 7 godzin dziennie,wszystkie ferie,wakacje,przerwy świateczne mają wolne ,jak szkoły,a do tego dochodzi wyzywienie+rytmika i wychodzi ok.250 złotych ,tyle kosztuje przedszkole w mieście tyle,ze one są zdecydowanie wcześniej i dłuzej czynne:tak:jak dobrze ,ze ksawek już w zerówce i mnie to nie tyczy:-)

U nas opłata stała wynosi 139zł plus oczywiście wyżywienie i zajęcia dodatkowe i tak na m-c wynosi nas to koło 350zł

a ja mama dziś swięty spokój,jestem sama w domu,M ma dzis wolne i teściowa ma wolne również dziś i jutro więc wziął Oliwke i pojechali do dziadków i wrócą dopiero jutro wieczorem ajk ja wrócę z pracy.także jestem dziś samotna w nocy :tak::tak::tak::tak:

najwyżej przytulę sie do mojego przyjaciela :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oj jak zazdroszczę tego świętego spokoju:tak::tak::tak:

G dostal 2 tysiace za smierc matki z ubezbieczenia i kupilismy sobie takiego malego laptopa Wlasnie z niego pisze z TYM zwyklym kompem to wiecznie klopot bo nie mial on miejsca gdzie stac a tak to taki malutki laptop to super sprawa Kupilismy taki maly bo na taki nas bylo stac:tak:
zaplacilismy za niego 1000 zl i mamie mojej wisze 600 zl oddam jej czesc i reszte na rachunki sie zostawi aby w tym miesiacu poplacic
Teraz siedze z oliwka w jej pokoju
D

No to teraz nie pozostaje nic innego jak siedzieć i pisać na tym nowym laptopiku;-);-):tak::tak::-D:-D

Właśnie miałam telefon od przyszłej pracodawczyni - jutro na 16-tą idę na rozmowę:tak::cool::cool:.

To trzymam kciuki za jutrzejszą rozmowę:tak::tak:

Ja zglosilam G do jednego osrodka odwykowego i termin ma na 20 lipca Czujecie jakie odlegle terminy Jakas maskra Jeszcze jest jeden osrodek do niego dzwonie jutro Ale tez beda podobne terminy Ale powiedziala mi babka kiedy m;-am dzwonic bo moga sie zwolnic terminy Wiec G sie moze wczesniej zalapac

Oj to bardzo długo trzeba czekać, a idź może do lekarza rodzinnego i niech on wypisze skierowanie na przymusowe leczenie, wtedy powinno być szybciej, bo jak tak długo będziecie czekać to żeby M się nie rozmyślił, trzeba kuć żelazo póki gorące

Dostałam ese, 264 km ma do domu :-( Trochę mu się zejdzie :no:

Oj to jeszcze sporo mu zejdzie:-:)-(

Witam! Ja dzisiaj gości pół dnia miałam. Drogi zasypane i ciągle sypie:baffled:Zuza dopiero zasnęła.

No to rzeczywiście spore te ciuszki już nosi. Muze zobaczyć czy ja czegos przypadkiem chłopiecego w tych rozmiarach nie mam. A wójcik-prawda-mocno zawyżone, miałąm bluze dla małej ( nie używaną prawie) od Wójcika na metce 68 a ona juz miala ponad 80cm wzrostu, ale nie pamiętam ile dokladnie.
Nie zagadałam księdza, zasiedzial sie u jakiejs babci i byl dopiero przed 20! Piotr zaszył się w pokoju Wiki!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Musiałam kłamać, że jest w pracy, ale zadzwoniła teściowa to sie poskarżyam, niech hcoć raz się przyda ze sie nam wtraca:-D:-D:-Dale dostal opierpapier:-D:-D:-D

W pierwszym momencie przeczytałam mleko z czosnkiem:-D:-D:-Dnie wiem jakim cudem
Tak, musze jeszcze raz zrobic,dla siebie chociaz- tylko mala nie chce tego pic...

Który dzień? Pamietaj, żeby sie troche fizycznie oszczedzac, rób tylko to co musisz, ja mało nie zemdlałam na spcerze z wózkiem, upał był, a ja głodna i słaba..

Tanio go wystawiasz, ja za mój 100dostałam chyba, albo lepiej.
Medea chciala chyba

A tan znowu, biedna TY, patelnią go!!!

Oj wiem kochana, że zaraz wyprawę byś zrobiła :-D:-D:-D. Mam jakieś syropki, mała ma deflegmin w kroplach na rano , lipomal i jakis przeciwkaszlowy jeszcze, j atez cos tam mama, ale po nim mi mdłości wariują.
Na pewno po nim:-D:-D:-D
A bańki stawia moja mama, myślisz, że to kaszel pomoże? Tylko jak ja zakupy będę robić, mój teraz do 18 od rana, to niepomże, a po bańkach sie przeziębić to morderstwo.

Kochana ja bym dzwoniła, odczekaj dzien lub dwa i pytaj, czy aktualne, bo masz miejsce dla małego w przedszkolu i juz. Jak to przez NK? Ja tez chce prace!!!!!!! sama zeby przyszla tym bardziej:-D:-D:-D

Oj Pati znam ten ból, mi udało sie jakos skompletowac moze z 80% straconych zdjęc, ale fuksem, mam nadzieje, ze cos wykombinujecie...
Co do fotelika, to ja mam fajny fotelik, malo co uzywany 0+, a kasa, to jak bedzie, no jak chcesz, jest czerwono szaru jesli dobrze pamietam.
Sama z bólami porodowymi chcesz prowadzić???? Szalona!!!!!

Oj Kuźwa, Dowikla, ten gośc nie był wart tej fajki, ale ja Cię kochana mega rozumiem, i współczuję. Tylko nie przywlecz mu zapalenia płuc, bp jeszcze leczenie....

No następny!!!
Co to za apele Mamita?

Nic, kolano ni eprzestaje bolec, a robota czeka, jak posiedze jeszcze troche to len mnie doścignie i po planach na dziś:-):-):-)

Apele do potencjalnych darczyńców z prośbą o darowiznę lub o przekazanie 1% podatku na konto Zuzi we Fundacji. Mam zatwierdzony apel przez fundację z ich logo i teraz żeby cos zanalazło się na koncie Zuzi to muszę rozsyłać apele do firm. Tylko jak kupiłam znaczki i zapłaciłam za wydruki to masakra. Szukam kogoś kto ma kolorową drukarkę bo logo fundacji jest niebieskie :baffled:

Anabuba, Malinka żeby 1% przekazać nie potrzeba numeru konta wystarczy wpisać odpowiednie dane i obliczyć 1% podatku:

[FONT=&quot]1% podatku można przekazać wypełniając odpowiednio formularz rozliczenia podatkowego wpisując we właściwe pola dane:[/FONT]
[FONT=&quot]1)nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”[/FONT]
[FONT=&quot]2)KRS: 0000037904[/FONT]
[FONT=&quot]3)W rubryce „Informacje uzupełniające-cel 1%” wpisujemy „Zuzanna Twardowska” lub nr „9034”[/FONT]

Nr jest numerem idenryfikacyjnym Zuzi. Jeśli sie go nie wpisze na formularzu albo nazwiska to pieniądze wpływaja na konto ogólne fundacji:baffled:

Z góry Wielkie dzięki:tak::tak:

Witajcie:)
Jak na razie mam 25 lat. Od prawie 4 lat siedzę w domu. Czasami przy moich "spokojnych" córeczkach dostaję w głowę. Budzą się 7-8 i od tego czasu buzia im się nie zamyka;) mają to po mnie. Czasami się kłócą i biją:( jak to rodzeństwo w tym wieku. Z drugiej strony dobrze, że są dwie bo przynajmniej mogą sie razem bawić i mam wtedy trochę czasu dla siebie:) Brakuje mi kontaktu z ludźmi ;) bo cały czas zajmuję się nimi sama. Mój mąż pracuje do wieczora:( jak przychodzi z pracy to je widzi może z 1h.:( Praktycznie całe ich wychowanie spoczywa na mnie:(. A tak poza tym to bym bardzo chciała mieć jeszcze synusia:) Adriana:). Pod koniec tego roku albo w połowie tego roku zaczniemy starania. Nawet moje córeczki pytają się mnie co chwile kiedy będą miały brata Adriana:)
Ps. od września prawdopodobnie moje aniołki pośle do przedszkola to będę troszkę czasu miała dla siebie:) Do pracy się na razie nie wybieram bo najpierw chcę urodzić synka potem go wychować i do przedszkola wysłać:).
Witam nową Mamę;-)

Makunga gratulacje:-):-):-):-)I dużo zdrówka:-):-):-)

Witam wieczorkiem:-):-):-)
Mąż film ogląda, Maja śpi to ja do kompa zasiadłam, a skoro @ do mnie zawitała to wiem że M nie będzie mnie szybko ciągnął do łóżka:-p:-p:-p
A teraz idę was poczytać co tam przez cały dzień naskrobałyście:tak::tak::tak:
To i ja witam w klubie @ :-D:-D:-D:-D
Aby do piątku i znów będziemy się przytulać :-D:-D:-D:-D:-D

Mało coś piszecie wieczorową porą.
Już nadrobiłam,ale mi cytaty wcięło.:szok::szok::szok::szok:

Robiłam dziś pierogi ,bo wczoraj się nie wyrobiłam.
Wyszło w sumie 54 sztuki,ale takie ogromne,że 4 sztuki to cały talerz głęboki :-D:-D:-Di to maksymalna porcja jaką zjadł mój mąż :-D:-D:-D:-D
Ja i Klaudia byłyśmy w stanie zjeść po 3 sztuki.
Więcej się nie dało upchnąć.:-D:-D:-D
Idę zaraz pisać referat z geografii ,bo mnie ta myśl prześladuje.
Napiszę i będę miała spokój.:tak:;-):-):-)

reklama
Do góry