reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja się pierścionków pozbyłam jakoś na przełomie grudnia i stycznia.
A dłonie puchną mi tak masakrycznie, że szok. :dry::shocked2: Mam czasem problemy, żeby palce w pięść zacisnąć. A najgorsze jest to, że często po nocy budzę się taka opuchnięta :dry::shocked2: - a teoretycznie powinnam być zregenerowana i wypoczęta. :-(

reklama
Ja się pierścionków pozbyłam jakoś na przełomie grudnia i stycznia.
A dłonie puchną mi tak masakrycznie, że szok. :dry::shocked2: Mam czasem problemy, żeby palce w pięść zacisnąć. A najgorsze jest to, że często po nocy budzę się taka opuchnięta :dry::shocked2: - a teoretycznie powinnam być zregenerowana i wypoczęta. :-(
ja mam tak samo..jak mi juz palce spuchną to nie mnoge pięści zacisnąc..masakra a bolą rece i stopy jak nie wiem co:-(
i też nie raz wstaje po nocy opuchnięta..ograniczyłam sól i dalej tak jest..lekarz mówił,że to wina hormonów..

Pod koniec ciąży dzieci przybierają średnio 200-250 gramów tygodniowo. Oczywiście nie zawsze tak musi być. Najważniejsze że maluszki przybierają. Pamiętajcie że USG podaje wagę +/- 500 gramów, a to na prawdę bardzo duża różnica.

Zgadzam sie z Toba przy drugiej ciazy lekarz oszacowal ze dziecko bedzie wazyc niecale 3300 a synek urodzil sie z waga 3750 wiec duza roznica:-D

Jeszcze trochę musimy pocierpieć. ;-)
najlepsze jest to że już bliżej niż dalej..ale ja i tak sie nie moge doczekac i mam nadzieje,że już nie długo moje maleństwo przyjdzie na świat..chciałabym urodzic tak w 37-38 tc..nie koniecznie chce do końca nosic..a i tak szyjka mi sie już skróciła..do 4cm..lekarz mówił zebym duzo teraz leżała..to mam nadzieje ze dotrzymam tak do 37-38 tygodnia;-)

Ja z pierscionkow zrezygnowalam w 7 miesiacu, a teraz spuchlam strasznie nawet na twarzy widac ze jestem zmieniona :szok: , na szczescie moge jeszcze jakies sportowe buty zalozyc. Dziewczyny my i tak mamy dobrze ze jest taka pora roku , wyobrazcie sobie nas w lato w 30 stopniowym upale!!!!:szok::no::confused::cool:

ja bylam dzis u ginka innego i mi powiedzial ze jak brzuch sie nie przestanie stawiac do pon to do szpitala ide :-( boje sie :-( a wizyte mam w pon ... a usg 1 lutego !!! :szok: a synek ma sie urodzic ok 8 lutego porazka .. :-/

shingle chyba masz racje z tym zeby od razu kupic na " jak by co " tez tak musze zrobic :p a ja juz wszystko mam :-D a nie nie mam jeszcze spirytusika do pepuszka ale to kupie jak bede sie lepiej czuc :-)

reklama
Joasia pewnie podadza Ci magnez w kroplowce a po tym czesto ciaza jest przenoszona wiec trzymamy kciuki zeby sie nie stawiał brzuszek!

Ja mam jutro o 14 gina prywatnego+usg wiec zobaczymy ile ten mój klocuszek juz ma ;)

Do góry