reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
TAAAAAADAM!!!! wróciłyśmy:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jeszcze nic nie nadrobilam najpierw chcialam sie przywitac;-)
wczoraj chyba widzialam anoole na oddziale ale leciala na sale i sie nawet nie zatrzymala:dry::dry:

weszlam sobie na chwile do wrzesniowek2010 i poczytalam... ale mi wspomnienia przyszly z poczatku ciazy...rodosc...niepewnosc...niedoczekanie sie brzuszka...a pomyslec ze teraz juz koncowka. tak szybko ten czas zlecial... az smutno sie zrobilo ze w brzuszku nikt nie bedzie buszowal,tak pusto bedzie...

szczerze mówiąc, ja po tych swoich przejsciach to wspólczuje tym co są na początkiu ciąży :baffled: mam nadzieję,że minie mi ten uraz, bo na razie wspominam ten okres strasznie:-(

próbuj poządnie rozbudzić...Moja Gabryśka tez tak miała ,że nie mogłam jej dobudzić,więc na początek zmieniałą pieluchę,troszkę łaskotałam (zalecenie ze szpitala żeby dziecko nie przysypiało) troszkę 'potarmosiłam' i jakoś jadła:tak: jak zaczeła po chwili przesypiac to ja znów łaskotałam w stopinki albo po policzku miziałam:tak:
Dziecko musi ssać pożądnie przez pierwsze 15-20min. (potem się tylko bawi),bo jak nie będzie jadło to spada cukier i robi się senne i kółko się zamyka :baffled:

No własnie mój jest bardzoooooooo senny, to nie tak ,że się nie wybudza, wybudza się ale przy cycu zasypia, w nocy go męczyłam i pił 30 min, ale z przerwami róznymi np. na odbicie:-( na Niego mało co działa po 10 min ssania

no to taie problem jest u mnie ... spi i nie da sie jej dobudzic a jak obudze brutalniej to za nic cyca nie chwyci !!
ech kurcze blade,że wszytsko musi być takie skomplikowane...a miało byc tak pięknie :baffled: a z nakładką próbowałaś :confused:
Moja jak jest mega głodna np po kąpieli i ryczy to też cyca samego nie chwyci z nerwów ,ale jak założe nakładke to nie ma problemu :tak:

Hej dziewczyny widze ze nie tylko ja padam na twarz
jesli chodzi o kolki pomogl bobotic fakt ze kolki sa ale 1godz30min a nie 6 godz w (w nocy) ciezko jest -szok
ale wczoraj odkrylam tez inny patent na kolki suszarka wlaczylam ja i lekko grzalam brzuszek malego na spioszki zasnal po 20 min polecam :tak::tak::tak::tak::tak:

pozdrawiam Was goraco i powodzenia;-)

A i powiedziała, że mały jest zdrowy, ma zdrowe reakcje, kupki OK, że tylko leniwy jest i głodomór :( a ja mleka mam niewiele ale i tak cud, że coś po cesarce mam w ogóle, bo już na drugi dzień miałam :/ tyle, że teraz nie styka

Położna odwiedzi mnie w poniedziałek

No widzisz;-)narazie sie nic nie martw;-)zobaczysz czy do poniedzialku przybierze na wadze;-)

TAAAAAADAM!!!! wróciłyśmy:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jeszcze nic nie nadrobilam najpierw chcialam sie przywitac;-)
wczoraj chyba widzialam anoole na oddziale ale leciala na sale i sie nawet nie zatrzymala:dry::dry:

Fajnie ze jestes:-)ty nas nie czytaj tylko pisz jak u ciebie:tak:

No wlasnie,nic nie wiadomo jak u Anooli?

Hej dziewczyny widze ze nie tylko ja padam na twarz
jesli chodzi o kolki pomogl bobotic fakt ze kolki sa ale 1godz30min a nie 6 godz w (w nocy) ciezko jest -szok
ale wczoraj odkrylam tez inny patent na kolki suszarka wlaczylam ja i lekko grzalam brzuszek malego na spioszki zasnal po 20 min polecam :tak::tak::tak::tak::tak:

pozdrawiam Was goraco i powodzenia;-)

Niby to dobry patent ale trzeba uwazac zeby dziecko sie nie przyzwyczailo bo potem bedzie problem.

Witam sie ehh no widze ze kolki i zaparcia ..... temat trwa jeju kiedy on sie skonczy !!! :(:(:(

u nas bylo ok jak od 3 dni podawalam mieszanke ta bebilon comfort 1 a postanowilam znowu dolaczyc swoj pokarm zeby mial troche jednek tych przeciwcial i znow sie pogorszylo ehh a juz bylo ok ! maly pogodny zadnych zaparc itd teraz znowu wrocilo jak swoj pokarm dolaczylam ehhh juz niewiem co robic poragne zeby w koncu sie ustabilizowalo to moje karmienia ...

a anoola juz urodzila ? bo wiem ze wczoraj poszla na stymulacje ? chyba tak a jakos nie mam czasu nadrobic was:(

pozdrawiam wszystkie mamuski A SZCZEGOLNIE te ktore walcza z kolkami zaparciami po pare godzin

reklama
No własnie mój jest bardzoooooooo senny, to nie tak ,że się nie wybudza, wybudza się ale przy cycu zasypia, w nocy go męczyłam i pił 30 min, ale z przerwami róznymi np. na odbicie:-( na Niego mało co działa po 10 min ssania

My też robimy przerwy na odbicie, bo mamy problem z ulewaniem...robię przerwe po 10 min. ,czasem przewine i znów do cyca...ogólnie, zgodnie z zaleceniem lekarzy nie karmie dłużej jak 30 min. (choc kazali po 20min.odstawiac), bo normalnie bym pół dnia spędziła z Mała przy cycu:szok: Po 30 min odbijamy, kładę do łóżeczka i z regóły po max.30 min zasypia, a jak zaczyna beczeć i terroryzowac to wciskam smoka :tak: a dziś w nocy np. Mała za nic nie chciałą usnać , terroryzowała,że chce do cyca (jak dałam to memłała i zasypiała) ale ja nie poddałam się:no:choć trwało to 3 godziny:szok: kwękała ,płakała, wypluwała smoka-byłam twarda i w końcu zasneła :tak: Uważam,że ta metoda jest super ,bo jeszcze chwila a na serio stałabym się niewolnikiem własnego dziecka, które wisiałaoby non stop na cycu:baffled:

Do góry