reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

I ja helloł:-)
Ale sobie pospałam! Od północy do 6 rano a potem od 6.30 do 9:-)
Młody daje pożyć czasami;-)
A T ma takie problemy czasami, żeby go uśpić w nocy - nie rozumię go w ogóle:no: mi zasypia raz dwa:-D
Teraz śniadanko;-)

Dziś mamy zamiar pójść do kina i ja planuję jeszcze skoczyć na miasto coś zjeść:-)
Trzeba po serduszko iść jeszcze:tak: A w ogole mówili w TV o tych badaniach przesiewowych słuchu co wszystkim naszym maluszkom robili...naprawdę doba rzecz, że teraz każdemu noworodkowi robią te badania:tak:

Mamo Stacha STO LAT!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamuśki:)
MAMO STACHA wszystkiego co najlepsze!!!
Jak dobrze ze anoola ma juz wszystko za soba:) ja jutro jade do szpitala troche sie stresuje! jeszcze na popoludnie zaplanowalam sobie pelen relaks tzn. kapiel itd. a tu mi tata oznajmia ze dzis koleda! jeszcze tego mi tu dzis brakuje! musze sie za siebie wziac do poludnia w takim razie i moj relaks szlag jasny trafil!
od wczoraj mam bolesci brzucha ale tak juz piasalam nie iwelkie. w nocy mialam sen ze brzuch mocno boli i jak sie obudzialm wyszlo na to ze t nie sen lecz prawda! bolal mnie jak cholera ale przestal i zasnelam teraz caly czas czuje takie pulsowanie ale nic poza tym innego! no jeszcze biodra czuje ale to chyba norma juz u mnie.
milego dnia wszystkim zycze:)

MAMO STACHA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO,PRZEDEWSZYSTKIM ZDROWKA!!!
Kopciuszku jak się czujesz??
Fatalnie:-(goraczka mi skacze,raz jest 38,4 a za chwile juz 39,6:-(paracetamol niewiele daje wiec jak tylko maly zasnie to jedziemy na IP.Cos jednak czuje ze to chyba grypka:tak::-(albo jakies przeziebienie bo kosci mnie bola tak ze sie ruszac nie moge:-(piersi zrobily sie miekkie i jak maly wyssie to czuje ze jest pusty,zadnych grudkow nie ma:no:boli mnie dzisiaj troche gardlo wiec tak obstawiam ale nie dowiem sie juak nie pojade do lekarza.
Ja wczoraj z jednej piersi sciagnelam 80 ml i to jeszcze nie wszystko wiec pokarmu nie brakuje.Karmilam go normalnie i jakos zmiany zadnej narazie nie widze:no:budzil sie tylko czesciej.

a moja agatka jak sinusoida ... jedna nocke przesypia bez problemu a nastepna buszuje 3h i to w najgorszym mozliwym czasie !! w nocy troche dostala z piersi ale len nie chce ciagnac !!! juz sie rozbestwila z butla i co tu teraz z nia poradzic ??

kurcze dzis niedziela a ja juz chyba z miesiac w kosciele nie bylam ... taka sie czuje rozbita przerz to ... no ale nie zostawie jej w domu na tak dlugo !!

Witam mamuśki :)

Mamo Stacha wszystkiego najlepszego :-)

U nas nawet przespana noc, Maciek wariował wieczorem, ale jak zasnął około północy, to spał prawie do 4:30. Potem jedzonko, kupa i spanie prawie do 8:00. Nie było źle. Teraz też troszkę drzemie...

Fatalnie:-(goraczka mi skacze,raz jest 38,4 a za chwile juz 39,6:-(paracetamol niewiele daje wiec jak tylko maly zasnie to jedziemy na IP.Cos jednak czuje ze to chyba grypka:tak::-(albo jakies przeziebienie bo kosci mnie bola tak ze sie ruszac nie moge:-(piersi zrobily sie miekkie i jak maly wyssie to czuje ze jest pusty,zadnych grudkow nie ma:no:boli mnie dzisiaj troche gardlo wiec tak obstawiam ale nie dowiem sie juak nie pojade do lekarza.
Ja wczoraj z jednej piersi sciagnelam 80 ml i to jeszcze nie wszystko wiec pokarmu nie brakuje.Karmilam go normalnie i jakos zmiany zadnej narazie nie widze:no:budzil sie tylko czesciej.

Całe szczęście, że nie masz zmian w piersiach :tak: ale do lekarza lepiej jak najszybciej... trzymam kciuki, żeby wszystko było OK.

Kopciuszku a moze masz to co ja??? moze to zwykla goraczka poporodwa ktora podobno w pologu bardzo czesto sie zdarza!? a nic wiecej ci nie dolega tylko goraczka???? ja paracetamol lykalam przy karmieniu 2 razy dziennie rano i wieczorem bo nie wiedzialam czy czestsza dawka nie bedzie szkodzic dziecku!
mam nadzieje ze przejdzie...u mnie trwalo to 2 doby i czulam sie fatalnie. kurcze rozkladamy sie niezle... najpierw ja pozniej Mea a teraz Ty.

A tak w ogole Mea to jak się czujesz??? Przeszlo już Tobie???

reklama
Kopciuszku a moze masz to co ja??? moze to zwykla goraczka poporodwa ktora podobno w pologu bardzo czesto sie zdarza!? a nic wiecej ci nie dolega tylko goraczka???? ja paracetamol lykalam przy karmieniu 2 razy dziennie rano i wieczorem bo nie wiedzialam czy czestsza dawka nie bedzie szkodzic dziecku!
mam nadzieje ze przejdzie...u mnie trwalo to 2 doby i czulam sie fatalnie. kurcze rozkladamy sie niezle... najpierw ja pozniej Mea a teraz Ty.

A tak w ogole Mea to jak się czujesz??? Przeszlo już Tobie???

Podczepiam się pod pytanie - jak się czujesz, Mea? Zażywasz leki?

Jeśli chodzi o przeciwbólowe i przeciwzapalne, takie jak Apap czy Ibuprom to można łykać tak jak jest dawkowanie w ulotce napisane. Zażywam cały czas ibuprom max przeciwzapalnie i przeciwbólowo (bo po tej punkcji piersi jednak trochę mnie bolało) nawet co 4-6 godzin można i nie szkodzi to przy karmieniu, no, przynajmniej tak powiedziała pani neonatolog przepisując mi te leki...

Do góry