reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a mój gagatek cały czas śpi i go dobudzić nie mogę.... zaraz kąpiel i mam nadzieję, że po niej pobryka ze 2-3 godziny bo noc będzie nieprzespana!

reklama
Lajtway - co do laktatorów to prześwietny jest Avent Isis z nakładką masującą pierś albo jego nieco tańszy odpowiednik z Canpolu - ten akurat mam i jestem bardzo zadowolona.
nie polecam Tommee Tippee i Medeli - u mnie się nie sprawdziły.

1sze oczko leczylam 3 dni przez caly pobyt w szpitalu ale juz 3 dnia zaatakowalo drugie oczko i z tym bylo gorzej bo jakos kolo 5 dni ale i tak zakrapialam kazde oczko po 7 dni 3 razy dziennie i przeszlo! ale naprawde nie sadzilam ze tyle ropki moze dziecku z oka wylatywac! ona miala cale oczko spuchniete! powieki wygladaly jak mini bulka od hamburgera i caly czas oczko mocno chore bylo zamkniete. ja dostalam na oczko Floxal.

U mnie też masa tej ropy i to wszystko zaczeło się robić dzisiaj! jak nie przemyje to oczków nie otwiera :(

Eliza- stary sposób lekarzy na przeziębienie to podobno duuuża dawka rutinoscorbinu. Na mnie zawsze działało- ale to trzeba zareagować jak tylko zaczyna się przeziębienie- wit c jest usuwana z moczem (nadmiar) więc nie szkodzi;-)
Dzięki za rady dziewczyny7, u nas odciąganie jest konieczne bo ja mam zajęcia na uczelni8 i tatuś musi Lidkę karmić. A podgrzewanie w kąpieli wodnej trochę długo trwa jednak.
Natalka- a jak podgrzewasz małej mleko? Może jest jakiś inny sposób i nie będę musiała kupować podgrzewacza

U mnie też masa tej ropy i to wszystko zaczeło się robić dzisiaj! jak nie przemyje to oczków nie otwiera :(

u mnie jest lewe oczko - od 2 tygodni 5 razy dziennie przemywamy solą fizjologiczną i mamy antybiotyk w kropelkach - Tobrex. jest poprawa ale jeszcze nie do końca oczko wyleczone. boję się przetykania kanalików łzowych Danielkowi...

Dziewczyny ratujcie ! bierez mnie przeziębienie na dobre :baffled: gardło boli od rana a teraz jeszcze nos zapchany :-( Jakie leki mozna wziasc ? jakies witaminy wchodza w gre ?

Napewno Rutinoscorbin:tak:ja akurat zazywam go bo mam popekane naczynka w oku od parcia,tak powiedziala polozna ze 3 razy dziennie moge wziasc.

NESSI wiem cos o tym bo mojemu malemu tez ropialo,wprawdzie jeszcze calkowicie jest nie wyleczone ale to juz kropla w morzu.

kserokopie dowodow i dowody miec trzeba przy sobie do wgladu! akt urodzenia dziecka i jak pojdziesz do opieki to tam Ci dadza jak sie nie myle 3 kartki ktore wypelnisz i skladasz. jak sie nie myle po tyg decyzja. ale nie mowie ze wszedzie jest tak samo z czekaniem.
a nie trzeba w koncu miec tego zaswiadczenia od lekarza o prowadzeniu ciazy od min 10tyg ???

Natalka- a jak podgrzewasz małej mleko? Może jest jakiś inny sposób i nie będę musiała kupować podgrzewacza

my podgrzewamy w mikrofalówce ale wypożyczę podgrzewacz od szwagierki bo ma ponoć duży plus - na noc ciepła butelka pod ręką :tak: a nie latanie do kuchni, podgrzewanie ok. pół minuty i słuchanie płaczu głodnego dziecka.

Eliza- stary sposób lekarzy na przeziębienie to podobno duuuża dawka rutinoscorbinu. Na mnie zawsze działało- ale to trzeba zareagować jak tylko zaczyna się przeziębienie- wit c jest usuwana z moczem (nadmiar) więc nie szkodzi;-)
hmmmm no właśnie ja też zawsze stosowałam dawkę uderzeniowa rutinoskorbinu i zazwyczaj pomagało ,ale teraz nie wiem czy mozna czy nie ? :confused:

reklama
my podgrzewamy w mikrofalówce ale wypożyczę podgrzewacz od szwagierki bo ma ponoć duży plus - na noc ciepła butelka pod ręką :tak: a nie latanie do kuchni, podgrzewanie ok. pół minuty i słuchanie płaczu głodnego dziecka.
podgrzewecz jest super ! ja nie wyobrażam sobie go nie mieć ,choc bardzo rzadko używam:tak:

Do góry