reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
My dzIs jedlismy ziemniak z brokula i bylo BLEEEE! Alex krzywil sie jakby mial w buzi cytryne i wszystko wypluwal! Nie mialam innego sloiczka w domu wiec dzis niezjadl prawie nic. Jutro probujemy ziemniak z kukurydza:tak:

A ja się zastanawiam kiedy zacząć słoiczki z mięskiem? Kiedy wy dajecie?
ja po 4 tygodniach warzyw mam zamiar wprowadzic miesko, zreszta na sloiczkach z mieskiem jest znak od 6 msc

ja póki co jeszcze samZobacz załącznik 195735ale kupiłam juz smoczek trójprzepływowy z Avent, a butelke mam 125ml to chyba i tak musze większą nabyc:-(
Ale boje się o to ssanie Małej, czy czasem przez butle nie zacznie mi gorzej ssac, bo kiedys po jedej herbatce juz było coś nie tak, wiec mysle jeszcze o takiej z łyzeczką
Akcesoria specjalistyczne

Malbertka- a czemu zalezy Ci zeby mala z butli piła? ja tez narazie tylko piers, i mam zamiar mu wprowadzic kubeczek niekapek na plyny, a reszte lyzeczka
kaszke manne bede gotowaci i dodawac do stalego jedzenia
mam nadzieje ze wogole nas butelki ominą mowiac szczerze

Ostatnia edycja:
rzeczywiscie, ciekawe od czego to zalezy?

dzis mi Adas zjadl 1/3 sloiczka marchewki ,po 3 dnaich pierwszy raz raczyl otworzyc usta
ta sloiczkowa jednak lepsza niz ta co sama zrobie

a jak wy robicie rzeczy dla dzieci to jak ze Wam zjadaja ze smakiem, mam na mysli nie owoce bo one slodkie
ale np zupy jarzynowe itd?

Mewa, ja dzisiaj robiłam marchewkę z ziemniaczkiem i kaszką manną. Marchew i kaszkę wyjełam z zamrażarki, ziemniaka ugotowałam, potem podgotowałam to co zamrożone w wodzie po ziemniaku, zmiksowałam blenderem i gotowe! Wiem że dziewczyny dodają tez oliwę ale ja po prostu zapominam ciągle.

Witajcie ja mogw powiedziec tyle jesli chodzi o mieso to moja lekarka kazala mojej Madzi juz podawac mieso , juz jadla cielecine i kurczaka
Wiem ze to szybko ale moja corcia troche chorowala i dostala antybiotyk i ona bala sie ze mala na niski poziom zelaza i ze moze byz anemia
Powiem ze smakowala jej zupka z miesem
A dzis moje dziecko jadlo brokuly i tez jej smakowaly na jutro amy szpinak z ziemniakami

ja po 4 tygodniach warzyw mam zamiar wprowadzic miesko, zreszta na sloiczkach z mieskiem jest znak od 6 msc

Malbertka- a czemu zalezy Ci zeby mala z butli piła? ja tez narazie tylko piers, i mam zamiar mu wprowadzic kubeczek niekapek na plyny, a reszte lyzeczka
kaszke manne bede gotowaci i dodawac do stalego jedzenia
mam nadzieje ze wogole nas butelki ominą mowiac szczerze
Ja próbowałam Karolince dac soczek z niekapka i niestety narazie nie umie pić gryzie tylko i zdziwiona co tam mama jej do buzi kładzie :sorry2:

rzeczywiscie, ciekawe od czego to zalezy?

dzis mi Adas zjadl 1/3 sloiczka marchewki ,po 3 dnaich pierwszy raz raczyl otworzyc usta
ta sloiczkowa jednak lepsza niz ta co sama zrobie

a jak wy robicie rzeczy dla dzieci to jak ze Wam zjadaja ze smakiem, mam na mysli nie owoce bo one slodkie
ale np zupy jarzynowe itd?

Ja wczesniej nie gotowałam ale teraz to robię wywar z piersi kurczaka ,królika czy indyka ,dodaje machew ,ziemniaka ,pietruszke i gotuje.Po ugotowaniu na miekko ,miksuję ,przelewam do słoiczków i zamrażam .Potem tylko wyciągnę i dodam np. ugotowany groszek,albo buraka zeby smaki były rózne .Generalnie małej lepiej wchodza słoiczki z mięsem nawet mi lepiej pachną

reklama
Do góry