reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

Też się będę odchudzać po porodzie, tłumaczę jemu że jak mam smaka to znaczy że dzidzi potrzebuje :-)
Jeśli chodzi o badania prenatalne to są nieinwazyjne czyli usg i test pappa i jeszcze jakiś potrójny oraz inwazyjne - amniopunkca czy jakoś tak.
I z tego co wiem nieinwazyjne czyli usg prenatalne jast zalecane wszystkim mamom niezależnie od wieku (ok.80-86% czułości).Jak zrobimy do tego test pappa czułość wzrasta90%.
Mnie stopień ryzyka po usg i wywiadzie wyszedł b.mały i lekarz nie zalecił mi dalszych badań.
Dla takich mam jak ja czyli po 35 r. badania nieinwazyjne są konieczne. Jeśli nieinwazyjne niepokoją robi się inwazyjne i te są w tym wieku bezpłatne.
Tyle wyczytałam:tak:

reklama
co do witamin to ja własnie zaczełam brać feminatal 400 z DHA, poprzednią ciąze też własnie te brałam.
Co do lokowania łóżeczka hm.. ja przyznam że po urodzeniu Nadinki już w szpitalu kazali mi ją mieć w łóżku i jak przyjechałam do domu to nawet bałam sie ją zostawić samą w łózeczku i spała z mamusią i tatusiem do 4 mies, później w łózeczku, które stało obok naszego. A teraz i tak jak się rano przebudzi to przychodzi do nas do łózia

Zmykam do biblioteki i do BRW mebelki do dużego pokoju pooglądać bo remont niebawem i to solidny bo jak kupiliśmy niecałe 3 lata temu ten domek to się po czasie okazało że on zagrzybiony i po zimie nam się meble rozleciały, ubrania w szafie zaszły grzybem a farba się w kątach zrolowała, oczywiście do zakupu go wychuchali i pomaskowali wszystko:wściekła/y:więc czeka nas obkopywanie fundamentów , zdzieranie płyt ze ścian itd.masakra będzie ale dzidziolka nie można narażać na takie powietrze.

ja jeszcze zwykły folik biore, alezakupiłam już feminatal n i jak skończy mi się folik to zaczne go brać. Zastanawiałam się nad tym z kwasami omega, ale doszłam do wniosku, ze kupie je najwyżej osobno...zapytam gina, choć on mi tylko folik kazał jeść nadal:confused:
dzwoniłam do szkoły rodzenia, bo doszłam do wniosku, ze chce chodzić. Zaczne najprawdopodobniej od marca. Zdecydoałam się na nią troche z ciekawośći, troche z tego że się nudze w domu i przyda mi się kontakt z ludzmi;-) a troche, by czuć się pewniej:happy2:

Zmykam do biblioteki i do BRW mebelki do dużego pokoju pooglądać bo remont niebawem i to solidny bo jak kupiliśmy niecałe 3 lata temu ten domek to się po czasie okazało że on zagrzybiony i po zimie nam się meble rozleciały, ubrania w szafie zaszły grzybem a farba się w kątach zrolowała, oczywiście do zakupu go wychuchali i pomaskowali wszystko:wściekła/y:więc czeka nas obkopywanie fundamentów , zdzieranie płyt ze ścian itd.masakra będzie ale dzidziolka nie można narażać na takie powietrze.

oj to wspólczuje, bo to masa pracy:confused: ale z grzybem nie ma żartów, trzeba się go pozbyć:tak: nas czeka budowa, więc też nie mała inwestycja;-)

Szkoła rodzenia świetna rzecz, jeszcze zależy jak prowadzona. Ja w poprzedniej ciąży chodzilam z moim M i byliśmy bardzo zadowoleni, dużo wiedzy, nauka samego rodzenia, oddychania, ćwiczenia. Naprawde super sprawa

tez sobie chyba ten magnez zakupie ja juz nie wiem ogólnie to ta ciąza mnie wykancza nie moge spac mam znów mdłosci cera i włosy to masakra nawet mój M mówi ze zbrzydłam i jakas taka blada jestem a teraz jeszcze ten ból,przy chłopakach tak nie miałam wogóle zero bólów a cera i włosy to poprostu błysk.A moze ja juz za stara jestem i sie do ciąż nie nadaje

atabe gratuluje budowy domku, kosztowna sprawa ale domek będzie taki jak chcecie i latami nie będzie kosztów bo wszystko nowiutkie i dochuchane, zazdroszczę ale tak życzliwie oczywiście:tak:
dzamena może to na dziewczątko objawy:tak:ja dopiero od 3 tyg. wyglądam jak człowiek a nawet jak kobieta:tak:wcześniej cera popier pergaminowy z pryszczem tu i ówdzie, bledzizna, włos jak w oleju skąpany do tego łupież zawitał jak nigdy, no masakra była, do tego bekanie co i rusz, brr, nic mi M nie mówił ale musiałam być pociągająca niesamowicie:-)
Główka do góry, wszystko przejdzie:tak:

czesc dziewczyn.wstalam juz dosc dawno ale czytalam, co natworzylyscie :-)
mammi b sie ciesze ze wszystko w porzadku, szkoda tgo sexiku ale to nie na zawsze ;-), pociesz sie ze w nagrode schudlas 2 kilo
ashika no to rosnie ci maly pomocnik, nic tylko sie cieszyc:tak:
kama1986 no mi wlasnie ten fissan siora polecila i jej 2 kolezanki tez uzywaly w ciazy i zero rozstepow. ja juz niestety mam stare z czasow jak sie odchudzalam
geperty wlasnie taki szczawik jak piszesz jest najlepszy. ja niestety w tym roku nie zrobilam ale pamietam jak raz pojechalismy nad rzeke i zebralam dziki szczaw...mmmm-zupka byla pycha-bez porownania z tym szczawiem ze sklepu, nawet z tym swiezym
oczekiwanie ja juz po 2 sniadankach :-D na 1 standardowo zupka mleczna a na 2 udka z kurczaka wedzone (wiem ze w ciazy nie wolno surowego ale nie moglam sie powstrzymac) i grahamka z serem zoltym.serek wiejski mialam wczoraj i tez go uwielbiam od zawsze a teraz jeszcze bardziej.to samo twarogi i jogurty

reklama
Ja juz po spcerku,po drodze weszłam do kauflandu i trochę tych zakupów miałam w dwóch siatach,ale powolutku doniosłam:-)

jedyneczka dzieki za rade, w sumie to tylko pare plasterków kupiłam bo miałąm takiego smaka,ale lepiej uważać

vanilka a na jak długo przyleciałaś do Polski? smacznych ogórasów życzę:-)

co do pokoiku to na wiosnę czeka nas remont małego pokoju dla dzidziusia,już wiem jakie mebelki chcę,jak będą stały ;-) i gdzie łóżeczko będzie,ale też myśle że w pierwszych miesiacach będę miała łóżeczko przy sobie w dużym pokoju

dziewczyny trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty

Do góry