reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

strasznie mi leci:-( ani się obejze a znow wieczor i znow trzaba klasc sie spac szybko jak Mała uśnie...mam starsznego doła z tego powodu,ze czas przelatuje przez palce a ja nic pozytecznego nie zrobilam...tylko karmienie, sprzatanie, pranie ,prasowanie na biegu zanim Mała sie obudzi ...i tak minal juz prawie miesiac...Niech juz skonczy sie ta zima, bo normalnie w jakąś depresję wpadne:baffled: Chce juz wychodzic nirmalnie na spacer, pojechac gdzies...itd.

Niestety tak jest majac dzieci:tak:dopiero wtedy czlowiek sie przekonuje jak to jest:tak:patrzac na to z boku wyglada to zupelnie inaczej co????Teraz zycie nie bedzie juz takie samo jak kiedys:no:zmienilo sie o 180stopni:tak:

Daffi- współczuję.... Trzymaj się dzielnie i jedz dziewczyno bo znikniesz! Co do sytuacji to przykra sprawa ale na pewno na dniach wszystkoi się ułoży
Kurcze, padam na ryjek- byłam na zajęciach, wracając zaszłam na zakupy i jestem tak zmęczona że oczy mi się same zamykają. Co prawda mam kawałek na uczelnie ale żeby aż tak się zmęczyć? Ciąża mnie rozleniwiła...
A tatuś tak nakarmił naszą Perłę że od 17.30 kima. No ale jak wydoiła z butli 120 ml mojego mleczka to nie ma co się dziwić...

Wiecie co az czasami zazdroszcze wam ze wasze dzieci pija mleczko z butelki:tak:moj za chiny nie chce gumy zwiasc do buzi:no:a tak chcialabym zostawic go z mezem czy z kims i pojechac sobie chcociaz na zakupy:tak:fakt dzisiaj udalo mi sie wyskoczyc ale tylko na okolo 2 godzinki a to mi za malo:-(czasami sie zastanawiam kiedy on urosnie i bedzie taki jak corka:tak:ale czas tak szybko gna wiec nim sie obejrzymy a bedziemy mieli dzieci w szkolach:tak:chcialabym chociaz zeby juz byla wiosna,cieplo.

reklama
ech a ja juz mam tak malo pokarmu ze musze isc mala nakarmic butla mimo ze godzine temuy zjadla cyca ... ale malo co lykala ... raczej tylko sobie ciumlala wiec zaraz bedzie miala gloda !!

Wiecie co az czasami zazdroszcze wam ze wasze dzieci pija mleczko z butelki:tak:moj za chiny nie chce gumy zwiasc do buzi:no:a tak chcialabym zostawic go z mezem czy z kims i pojechac sobie chcociaz na zakupy:tak:fakt dzisiaj udalo mi sie wyskoczyc ale tylko na okolo 2 godzinki a to mi za malo:-(czasami sie zastanawiam kiedy on urosnie i bedzie taki jak corka:tak:ale czas tak szybko gna wiec nim sie obejrzymy a bedziemy mieli dzieci w szkolach:tak:chcialabym chociaz zeby juz byla wiosna,cieplo.
Ech jeszcze troszkę i sobie wyjdziesz, mój mąż chodzi i odlicza czas heheh mówi do Piotrusia ze jeszcze 11 m-cy i mamusia pójdzie na imprezkę:-D a smieję sie bo Antosia karmiłam rok i jak odstawiłam to zaliczyłam od razu kilka imprez na odreagowanie;-)
Daffi, co to znaczy nielegalnie? Masz jakieś dowody wpłacanych pieniędzy? Czy płaciłaś do ręki? Jeśli masz cokolwiek co świadczy o tym, że wynajmowałaś to masz prawo do mieszkania. To, że facet tego nie zgłosił do skarbówki to jego problem. Z dnia na dzień cię nie mogą wyrzucić. Czy pani pokazała ci akt własności? Nawet jeśli jest współwłaścicielką mieszkania możesz wynajmować jego połowę należącą do męża. I kwestia kaucji. Jeśli ją dałaś, zadzwoń do gościa i powiedz, że wyprowadziłaś się żeby mu problemu z żoną nie robić, ale twoje pozostałe rzeczy ma ci oddać, pieniądze za resztę miesiąca i PODWÓJNĄ kaucję.
UMOWA USTNA TO RÓWNIEŻ UMOWA NAJMU, w świetle prawa jak najbardziej ważna.
Dokładnie!!! Daffi spokojnie, zobaczysz, będzie dobrze.
A z tym pytaniem o karmienie to i mnie dobijają bo i położna środowiskowa ciągle o to pyta (choć ona akurat kazała karmić butlą bo Mała z mojego mleka nawet grama by nie przybrała), ale pediatra uważa, że mam karmić piersią i tyle. Jakoś niespecjalnie słuchała mnie, że mam z tym problemy. No ale gorsza się nie czuję, po prostu mnie to denerwuje.
No tak to juz jest....:-( o tym pisałysmy kiedyś, że wszedzie patrza na matke jak na wyrodną jak nie karmi piersią. Nie przejmuj sie tym;-) Nie zostało Ci nic innego jak nie zwracac uwagi na takie komentarze. Ty jestes matką, to Twoje dziecko i Ty decydujesz jak karmisz. A Mała jest zdrowa, rosnie więc wszystko jest oki:-)

Luuuzna, nie przejmuj sie, zdaża sie:-(Im wczesniej zaczniecie rehabilitacje i pilnie bedziecie cwiczyć to szybciej to sie skończy. A co dokładnie ta doktorka powiedziała???
I my dzisiaj na usg bioderek sie wybieramy.

Hej u nas dzisiaj byla jedna z ciezszych nocy:-(maly budzil sie co 2 godziny i od 5 dal popis,chyba go brzuszek bolal,dalam mu Esputicon i zasnal o 6, teraz spi wiec albo sie zmeczyl albo mu przeszlo.

Witajcie dziewczynki .......ja dziś miałam swoją pierwszą nieprzespaną noc:baffled: mały ma bardzo głeboko jakiegoś kozucha który prawdopodobnie zalega mu w gardle, krztusił mi się w nocy kilka razy wiec czuwałam przy nim .... frida go nie odciagneła, sól morska straszny ma rozbryzg wiec się boję mu psiukać :baffled: już nie wiem co robić, strach się bać jak zaczyna sie krztusić :baffled: łep mi pęka :( od niewyspania ;(

Daffi, co to znaczy nielegalnie? Masz jakieś dowody wpłacanych pieniędzy? Czy płaciłaś do ręki? Jeśli masz cokolwiek co świadczy o tym, że wynajmowałaś to masz prawo do mieszkania. To, że facet tego nie zgłosił do skarbówki to jego problem. Z dnia na dzień cię nie mogą wyrzucić. Czy pani pokazała ci akt własności? Nawet jeśli jest współwłaścicielką mieszkania możesz wynajmować jego połowę należącą do męża. I kwestia kaucji. Jeśli ją dałaś, zadzwoń do gościa i powiedz, że wyprowadziłaś się żeby mu problemu z żoną nie robić, ale twoje pozostałe rzeczy ma ci oddać, pieniądze za resztę miesiąca i PODWÓJNĄ kaucję.
UMOWA USTNA TO RÓWNIEŻ UMOWA NAJMU, w świetle prawa jak najbardziej ważna.

dowody wplat mam na inna kwote bo ona ma niewiedziec ze on czerpie z tego jakas korzysc i w sadzie przedstawia ta na jego korzysc a potwierdzenia wplat mam na ta duza sume!!!
niby polowa domu jego ale ona nie wyraza zgody na wynajem mieszkania i nie wyobraza sobie by ktos z nia tam mogl byc!!! on nas zna i kaucji mu nie wplacalismy... dzis mamy isc po reszte rzeczy on nam poki co je przechowa u siebie w piwnicy tam gdzie teraz mieszka ale musze szukac mieszkania bo kurcze u mamy nie bardzo jest jak sie pomiescic!

zazdroszczę...mój mały ma problem z bioderkami:-( w ogóle same problemy:-(
bioderka nie tak jak trzeba - będzie musiał chodzić na rehabilitację, bladziutki - znów miał morfologię i wyniki jutro, ale chyba będzie brał żelazo (dostałam już receptę, ale mam zadzwonić po wyniki jutro i doktórka zadecyduje), ma jakieś dziwne drgania nóżek - wizyta u neurologa nas czeka, od tego okulista, jescze jedna badania kontrolne i obowiązkowo przed rehabilitacją ortopeda, kolejne USG (krwiaczek nadal jest w główce) a to przez moje cholerne nadciśnienie w ciąży:wściekła/y:
I już sama nie wiem co jeszcze, bo się gubię już w tym wszystkim i z sił opadam:-( A tu własnie jeszcze sesja na głowie...
I zła jestem na babkę, która robiła USG małemu i mi wypominała, że piersią nie karmię (w ogóle to jest standardowe pytanie w moim szpiatlu:confused: KOGO TO KURDĘ OBCHODZI?). Sama mogę zdecydować, jak chcę karmić i nic im do tego!Odnioslam wrażenie, że jestem gorsza, tak się do mnie zwracała pinda jedna!
Jedyna pozytywna rzecz - mały dobrze przybiera na wadze:tak:
\
oj biedna Ty jestes kochana ale wierze ze bioderka szybko wroca do normalnosci no i o tym krwiaczku to ja nie mialam zielonego pojecia!!! boze jakie nadcisnienie w ciazy niesie za soba skutki na przyszlosc i ja bede madrzejsza!!!! 3maj sie mocno na pewno bedzie dobrze!

Witajcie dziewczynki .......ja dziś miałam swoją pierwszą nieprzespaną noc:baffled: mały ma bardzo głeboko jakiegoś kozucha który prawdopodobnie zalega mu w gardle, krztusił mi się w nocy kilka razy wiec czuwałam przy nim .... frida go nie odciagneła, sól morska straszny ma rozbryzg wiec się boję mu psiukać :baffled: już nie wiem co robić, strach się bać jak zaczyna sie krztusić :baffled: łep mi pęka :( od niewyspania ;(
ja psikam malej sol morska! fakt mocny ma rozbryzg i pocatkowo jej sie to nie podobalo a teraz nadstawia glowke i spokojnie czeka az psikne! chyba sie pryzwyczaila.

my mamy pamietna noc dzis:-)
moja malutka pierwszy raz przespala cala noc w ŁÓŻECZKU!!!!
jeszcze jestem w szoku:-)

reklama
Czy Wam też tak szybko mija czas ? od pieluchy do karmienia od karmienia do pieluchy itd .... ?:confused: odnoszę wrażenie, że zgubiłam gdzieś 2 tygodnie zycia, bo kazdy dzień z małym mimo, że wyjątkowy to jest taki sam ... i tracę juz poczucie czasu ...
ja mam tak samo...schemat dnia..
oby do wiosny!!

DAFF szczyt chamstwa nawet jak sie nie zgadza to co za babsztyl zeby was tak potraktowac...

LUZNA trzymam kciui zeby wszystko bylo ok!!

a u nas leki nie pommogly..kupki nie bylo znow...
mamy dokarmmiac nutramigenem ae smierdzi to jak psia karma....
nie dosc ze ubolewalam ze nie chce ssac cyca i musze sciagac..
to jeszcze jak rozkrecilam sobie lkatacje aktatorem to teraz musze to mleko wylewac...
ehhhh jeszcze podejrzenie o skaze balkowa bo ma nad oczkim plame co sie luszczy...
ale mamy kontrolowac bo tylko jedna jest...
i innych objawow nie ma....

jeszcze sie kloce z mezem bo chce wracac do krk nie daje rady z tesciami i ich rodzina ktora sie wbija bez zapowiedzi..
a on nie chce...
a ja sie tu mecze i wku..am co chwila...
nie jestem tu szczesliwa a on tego nie rozumie...

Do góry