reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamusie 2008

tak sobie myśle ,że 21.01 mój super niemaż ma urodzinki:zawstydzona/y::szok:
ale dobrze,żem sobie wspomnęła szybciorem,nie to co nasz Tajger:-D
no i tak kminie co to zrobić na niedziele jak zlecą sie te darmozjady w gości:szok::-D
napewno zrobie 3bita bo mi on tak chodzi po głowie z tego kulinarnego już od dłuższego czasu:-pale co tu jeszcze?dziewczyny myślcie...cośco nie zajmie mi nie duzo czasu a bedzie dobre i w miare nieoklepane:-Dtak na ciepło mam na mysli mamuśki:-D

To ja proponuje polędwiczki wieprzowe z musztardą i miodem :-D

Polędwiczki obierasz z błonek żeby były śliczne. Robisz marynatkę - z musztardy francuskiej - najlepiej Kamis i z miodu - wszytsko jedno jaki byle był "lejący". Wrzucasz to tego polędwiczki i miąchasz łapkami - tak lepiej się wymiącha:-) Odstawiasz do lodówki na godzinkę.
A potem - najlepiej na patelni grillowej a jak nie masz zwykła z niewielką ilością tłuszczu. Smażysz do ulubionej miekkości i stopnia wysmażenia - ja krwistej nie zjem moja zawsze jest mega wysmażona ale dla męża robię wersję półkrwistą :tak:Po usmażeniu - kroisz na plastry i już :-D
Ja podaję z ziemniakami pieczonymi i tzatzikami własnej roboty:
Trę ogórka na grubych oczkach lekko solę i odstawiam po jakimś czasie odsączam z wody. Do tego dodaję najczęściej ser Bieluch ale z braku laku daję też śmietanę. Solę, dodaje czosnek - ząbek-dwa wedle upodobań i oregano suszone. I już szybki obiadek gotowy.
W sumie najdłużej maceruje się polędwica i pieką się ziemniaki :-)

reklama
Pyciolku kochany postaram się coś dać na kulinarnym :-) Ale mi smaka narobiłaś :baffled:

widzialam,dziekuje:tak:cos wybiore napewno...mniamiiiii:-p

o nie nie nie wypraszam sobie tutaj takie insynuacje!!!:baffled::baffled: ja kolacji nie jadam:baffled: obiad mam z mężem o 18 wiec kolacji nie ma:-D:-D:-D

ale się wkurzyłam, jest ogłoszenie na dole że dziś spisują liczniki za wodę więc ja cały dzien czekam i czekam i nikt nie przyszedł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
hahahha ty to Tajger jestes jednak super gość:szok:jak by tak patrzec wyłazi ze jesz jeden posilek dziennie....nie ma śniadanie,bo przeciez jestes na diecie:-Da potem dopiero o 18.00 obiad...kolacji nie ma:confused::-Daaaaaa i jeszcze podwieczorek złożony z obiadu zanim mąż wraca z pracy co by nie widział ile wciągasz:-D

no a z liczniekami tez bym sie wsciakla:no:

To ja proponuje polędwiczki wieprzowe z musztardą i miodem :-D

Polędwiczki obierasz z błonek żeby były śliczne. Robisz marynatkę - z musztardy francuskiej - najlepiej Kamis i z miodu - wszytsko jedno jaki byle był "lejący". Wrzucasz to tego polędwiczki i miąchasz łapkami - tak lepiej się wymiącha:-) Odstawiasz do lodówki na godzinkę.
A potem - najlepiej na patelni grillowej a jak nie masz zwykła z niewielką ilością tłuszczu. Smażysz do ulubionej miekkości i stopnia wysmażenia - ja krwistej nie zjem moja zawsze jest mega wysmażona ale dla męża robię wersję półkrwistą :tak:Po usmażeniu - kroisz na plastry i już :-D
Ja podaję z ziemniakami pieczonymi i tzatzikami własnej roboty:
Trę ogórka na grubych oczkach lekko solę i odstawiam po jakimś czasie odsączam z wody. Do tego dodaję najczęściej ser Bieluch ale z braku laku daję też śmietanę. Solę, dodaje czosnek - ząbek-dwa wedle upodobań i oregano suszone. I już szybki obiadek gotowy.
W sumie najdłużej maceruje się polędwica i pieką się ziemniaki :-)

kiszki marsza graja:dry::dry:
dziekuje,brzmi pyyysznieeeeee:-)a z jakim innym sosem moge to zrobic,bo solenizant nie jada czosnku....dziwka:dry:

hahahha ty to Tajger jestes jednak super gość:szok:jak by tak patrzec wyłazi ze jesz jeden posilek dziennie....nie ma śniadanie,bo przeciez jestes na diecie:-Da potem dopiero o 18.00 obiad...kolacji nie ma:confused::-Daaaaaa i jeszcze podwieczorek złożony z obiadu zanim mąż wraca z pracy co by nie widział ile wciągasz:-D
czyli dwa posilki Pyciol dwa:-D:-D:-D:-D jeden tajny a jeden jawny:-D:-D fajna dieta prawda:szok::-D będę laska jak nic:nerd:

O kurczaki:szok::szok::szok:
w poście powyżej w ostniej linice miało być DZIWAK:szok::szok::szok:
a nie tam zadna inna:zawstydzona/y::-D

Ty uważaj Pyciol jeszcze 22 nie było:shocked2::no::szok:

Ok ja już wykąpana idę chyba już spać pappa dobranoc wszystkim;-)

A tak wogule Pyciol To nic się nie zmieniłas:no::no: jak dawniej paliłaś swojemu koszulki i takie tam to teraz go od Dzi...k wyzywasz:no::no::no: ech......................

reklama
jeny dziewuszki zrobilam te pierozki z nadzieniem z kaszy gryczanej i twarozku i sa przepyszne:szok::-p:-p az musialm kilka sobie ugotować gdyż nie wytrzymałam do powrotu mężowego:zawstydzona/y:
moja mamcia zawsze takie robi
no to sie wybyczysz:-D:-Dto tyle czasu na jednej wypłacie lecicie?:zawstydzona/y:

dietka cud:-D

słuchajcie:-D
Dzwonie przedtem do mojego niemezowego i mowie....
"badz tak dobry i skocz jeszcze do biblioteki i wez 'dom nad rozlewiskiem""
ok-usłyszałam:-D
po czym dzowni po 2 h i pyta co to miało być?:sorry2:
-'dom nad rozlewiskiem"-odpowiedzialam
-ale nie mają-burknął oburzony:baffled:
-jak to ?a inne części?:confused:-zapytałam
ale...hmmmm dobra dziubek zadzwonie póżniej:unsure::unsure::unsure:-odp speszony
haaaa zamiast do biblioteki wleciał do apteki i myślał,że to nazwa jakiegos specyfiku na odchudzanie:-Dwczoraj mu o tym nagadywałam i nie skumkał łoś mój,ale zakret:szok::-D
nie no posikalam sie ze smiechu

Do góry