reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

tabasia ja miałam cytologię w 7 tygodniu ciąży i też po niej trochę krwawiłam, potem przez chyba 2 czy 3 dni miałam takie brązowe plamieniai też się przestraszyłam
No wlasnie, ponoc duzo kobiet w ciazy tak ma po cytologii...
Mam nadzieje, ze szybko przejdzie. A wyniki beda pozytywne.
Ja nadzerke mialam raz w zyciu, jakies 10 lat temu, wyleczylam i do tej pory byl spokoj. Zeby sie okazalo, ze to jednak to drugie... :blink:

Ja jestem przeciwniczka nosidelek. Siostra M nam kiedys chciala wcisnac, ale nie zgodzilismy sie. Z chusty tez raczej nie skorzystam.

reklama
coś kiepski ruch na BB dzis wieczorem:baffled: przez ten ser na wątku kulinarnym tak mi się zachciało camemberta w panierce że jutro z rana skoczę do sklepu i też sobie usmażę...smaka mi narobiłyście:-D
AniaSkrzat ja dzisiaj wszamałam- ale takiego gotowego,napisałam na kulinarnym.

Kurcze nie straszcie mnie tymi krwawieniami bo ja 20 mam wizyte i bedzie mi pobierac wymaz z szyjki :dry: A jakois nie chciałabym na finiszu sie stresowac bo jak na razie ciąża-bezproblemowa

Tak apropo chusty jeszcze to u nas ona najbardziej sprawdzila sie na wakacjach. Bylismy z Bartkiem nad morzem jak mial niecale 6 mies. Bralismy go do chusty, chodzilismy po plazy czy poprostu szlismy sobie na spacer, Bartek swoja droga usypial w niej blyskawicznie, nie trzeba bylo taszczyc wozka ze soba ( oczywiscie jak to bywa nad naszym polskim morzem upalow nie bylo :) )
Chusta tez sie sprawdzila w kryzysowych sytuacjach, jak wyl w domu to bralam go do chusty i robilam spacery wkolo domu albo po dzialce i spal od razu :)
Teraz mysle ze mozliwe ze bede jej wiecej uzywac, szczegolnie latem wlasnie.

Mi to sie wydaje ze od wymazu nie ma krawien, moga byc przy cytologi, a szczegolnie jak sie ja pobiera z takich zmian jak nadzerka itd itp. chociaz ja tez nigdy nie krwawilam, ja tez bede miala teraz wymaz, oby zadne ustrojstwo sie do mnie nie przypetalo...brrr...

Ostatnia edycja:
tabasia możesz krwawić przez to, że ponoć nasze wewnetrzne narządy są w czasie ciąży bardzo ukrwione:tak:

ja też chcę serka smażonego z żurawiną:zawstydzona/y:

koza dzięki:tak:Lidla też mam koło domciu to se jutro zafunduje takie pyszności a co!!:cool2: z żurawiną jeszcze nie jadłam ale skoro tak polecacie to sie skuszę. Tabasia nie martw się Kochana,napewno wszystko będzie oki. Dziewuszki czy zawsze w III trymestrze lekarz zleca badanie na te wszystkie bakterie??? bo mi do tej pory nic takiego nie kazał robić ( a pisałyście ostatnio o posiewie ) a ja trochę nie w temacie jestem:baffled::confused:

a ja jeszcze nawiązując do ubranek to lepiej na lewej stronie prasować czy na prawej ?:baffled: szczerze mówiąc to ja niegdy nic nie prasowałam :zawstydzona/y:

reklama
koza dzięki:tak:Lidla też mam koło domciu to se jutro zafunduje takie pyszności a co!!:cool2: z żurawiną jeszcze nie jadłam ale skoro tak polecacie to sie skuszę. Tabasia nie martw się Kochana,napewno wszystko będzie oki. Dziewuszki czy zawsze w III trymestrze lekarz zleca badanie na te wszystkie bakterie??? bo mi do tej pory nic takiego nie kazał robić ( a pisałyście ostatnio o posiewie ) a ja trochę nie w temacie jestem:baffled::confused:
W 36 tygodniu sie robi- nie jestem pewna ale pewnie chwile pozniej tez mozna. Warto zrobic co by gadziny przy porodzie w razie czego nie zarazic.

Do góry