reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG 4D w Bielsku-Białej

Ja rodziłam w Wojewódzkim, w wodzie. Rewelacja. Nie mam porównania, ale chyba nie chcę mieć. Był ze mną mąż i cudowna położna. Polecam, jeśli ktoś myśli o wodnym porodzie. Poza tym mają dobrze wyposażony oddział patologii noworodka (tak w razie czego, zeby nei trzeba było jechać przez pół miasta w godzinach szczytu). Co do pielęgniarek na oddziale noworodków to cóż, nie mam dobrych wspomnień, ale jest to do przeżycia.

reklama
Ja gorąco polecam szpital na wyspiańskiego. Rodziłam tam w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona. Personel bardzo miły i uprzejmy a sam poród też dobrze wspominam, położna cudowna niestety nie mam pojęcia jak się nazywa:-( Dla porównania moja koleżanka w zeszłym roku też rodziła tyle, że w eskulapie. Niestety wspomnień miłych nie ma. Z dzieckiem na szczęście było wszystko w porządku ale ona miała powikłania poporodowe. Źle ją wyczyścili i miała stan zapalny, a jak zdjęli jej szwy to jej się rozeszły:-( Nie wiem, może po prostu miała pecha:-(

Witam Was! Ja właśnie spodziewam się w lutym drugiego maluszka i chyba zdecyduję się na Wyspiańskiego. Czy wiecie może, co teraz trzeba brać do szpitala? Chodzi mi w zczególności, czy bierze sie ubranka dla dziecka na pobyt i inne rzeczy. Poprzednie dziecko rodziłam 6 lat temu i mogło się coś zmienić...

Ja rodziłam w Wojewódzkim i sam poród wspominam bardzo oki.
Gabaw jeżeli mam dobre info to ciuszków nie musisz mieć dla dziecka. Za to obowiązkowe sa chusteczki, krem do pupci i pampersy.

Gabaw, ja na wyspiańskiego miałam tylko pampersy, chusteczki i krem do pupy, w swoje ciuszki dzidzię ubrałam jak wychodziłyśmy do domu. Ale słyszałam, że jak będziesz miała swoje ciuszki i będziesz chcieć, żeby dziecko było w nie ubrane to położne nie robią problemu:-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny
Niestety każdy lekarz w bielsku który mówi że robi USG 4D jest zwykłym oszustem :-( Niestety nikt w bielsku nie ma uprawnień do takich badań a co za tym idzie nawet programu komp kóry lekarz otrzymuje po zakończonym kursie i zdanym pozytywnie egzaminie :-( Najbliżej można takie badania zrobić w katowicach na ul. Opolskiej lub w rudzie śląskiej :-)

hm... no ale wiesz, ja to rozumiem tak, że na połówkowym lekarz ogląda te wszelkie genetyczne wskaźniki (pewnie nawet na podglądzie w 2D) - na tym się chyba zna? A na jakiś czas robi rodzicom "pokazówkę" maluszka w 3/4d - no wiesz, buzia, kończyny, no i sprawdzamy pupcię ;-) Chyba że ja to jakoś opatrznie rozumiem... ?

Hej
Owszem na 4D pooglądasz buzię dzidzi ale to nie o to przecież chodzi ;-) W 4D widać baaaaardzo dokładnie wszystkie narządy których nie masz szans zobaczyć na zwykłym USG :tak: Niestety ja byłam u Balisia i wydawalo mi się , że wszystko super aż nie zobaczyłam badań kolezanki która była właśnie w Katowicach WOW byłam pod wielkim wrażeniem 2 kartki A4 szczegółowego opisu każdego narządu dziecka nawet była rubryka na ilość palców i wszystko na specjelnym druku. A u Balisia....... kilka zdjęć z USG i dosłownie dwa zdania "wszystko ok zespołu downa nie stwierdzono..." a no i filmik aż 5 min... porażka :wściekła/y: :-( :no:
Zresztą samo to że wielu ginekologów w bielsko odsyła do Katowic lub Rudy to chyba daje do myślenia...... Skoro teoretycznie można w bielsku to dlaczego odsyłają tam......???? :confused: :baffled:

reklama
bakteria ja robiłam USG połówkowe u Balisia i opis miałam bardzo dokładny, każdy narząd miałam opisany, mnósto zdjęć, ja byłam zadowolona z tym, że ja byłam u niego w styczniu 2006 roku a wtedy jeszcze 4D nie było :-).

Do góry