reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Mitemil- to ja juz calkiem zglupialam jak to jest z tym mlekiem. Ale o danonkach tez myslalam juz:tak: Jednak tutaj moja polozna kazala sie z tym wstrzymac.

Nie wiem czy dobrze mówię, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że danonki nie są wskazane dla takich maluszków. Nie pytaj dlaczego, bo nie pamiętam, ale coś takiego słyszałam. Może któraś z dziewczyn wie coś więcej na ten temat?

Mitemil mleko krowie ale jak ze w jakiej postaci?:confused::confused:
Danonki sa przeznaczone dla dzieci od 3 roku zycia:tak:Tak samo jak i mleko krowie w koncu dlatego powstalo mleko modyfikowane Junior:tak:

Dziewczyny każda ma troche racji. Osobiście dzwoniłam do firmy danon i powiedzieli mi, że zdrowemu dziecku moge już podać mimo, ze na stronce tak jak kaśka pisała jest, że podaje się danonki po 3 roku życia.
Mojej małej nic nie jest po tym serku, a i w deserkach hippa po 6 miesiącu jest już mleko krowie (w proszku), wiec podając słoiczek często nawet nieświadomie możemy wprowadzić dziecku mleko krowie.

reklama
Dziewczyny każda ma troche racji. Osobiście dzwoniłam do firmy danon i powiedzieli mi, że zdrowemu dziecku moge już podać mimo, ze na stronce tak jak kaśka pisała jest, że podaje się danonki po 3 roku życia.
Mojej małej nic nie jest po tym serku, a i w deserkach hippa po 6 miesiącu jest już mleko krowie (w proszku), wiec podając słoiczek często nawet nieświadomie możemy wprowadzić dziecku mleko krowie.

zgadzam sie z tym
i uważam,że i tak każda z nas zrobi jak uważa,niekazde dziecko chce i musi jesć danonki

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,ja dorwalam w sklepie taka fajną ksiazke o kuchni niemowlaków i tam polecali kleik ryzowy na początek. Mozna go podawac sam z mleczkiem mamy lub modyfikowanym,ale tez mozna dodawac do zupek,deserkow. Kaszke manna mowią zeby wprowadzic dopiero później. Ja kupila kleik bobovity. Nie gotuje sie go tylko dodaje do cieplego mleczka,deserku,zupki itd.:) Nam super wchodzi ten kleik:) POLECAMY.
Natt,ja tez dodaje kleik bobovity do obiadkow,albo deserkow i wcina z apetytem:-D

hejka
Moja zjada wszystkie sloiczki jak leci ale bez dodawania kaszki czy kleiku:)a sloiczki z mlekiem krowim od 3 miesiaca dostaje i nic jej nie jest:)deserki typu danonki,jogurtu organiczne dla malych dzieci i tego typu serki tez wciaga.......ale jej nic nie jest:)biszkopty raczej uzywa do zabawy ...to samo z flipsami niestety:)uwilbia tez te kaszke manna z bobowity:)u nas ciezko czasem ja dostac ale jak juz jest to Maya sie cieszy i ze smakiem zajada:)

Ja z tego co pamietam z moimi dziewczynami( a wyrosniete juz niec sa) to jakos nie bylo tyle zachodu:)nie bylo takiego wyboru jak dzis ze wszystkim.....jady co bylo i nic im nie bylo:)a mleko krowie tez dosc szybko wprowadzalam:)

Dzis dalam Alexowi pierwszy raz soczek. Probowalismy w niekapku dac ale za duzo lecialo to przelalam do butelki. Jak do tego czasu butelka byla bleee tak z soczkiem jablkowym byla pycha. Nie ssal tylko sobie gryzl smoczek a jak sie zassal raz na jakis czas i soczek polecial to sie smial w niebo glosy :-D:-D 4 lyzeczki soczku meczyl dobre pol godziny ale ile smiechu przy tym bylo:-D:-D przynajmniej jak sie cieszyl to i mi samopoczucie sie poprawilo i on zapomnial pewnie o bolacym garelku, kaszlu i o katarku:-D

U nas byl dzis szpinak z ziemniakami z hippa i byl ok
Cytalam kiedys wasze opinie na temat jedzonek roznych firm i moge dolozycz do nich swoje wnioski
Jak dla nas obiadki i zupki bobowity sa za geste musze je zawsze rozzcienczac, deserki moga byc jak troche za zadki to daje kleiku lub troszke kaszki i jest super mamy cieply deser:-)
To tyle jesli chodzi o moja opinie:-)

Postarajcie się przypomnieć sobie jakiej firmy tą kaszkę dajecie bo ja znalazłam np. co takiego KRUPICZKA - Kasza manna błyskawiczna ale ją się normalnie gotuje więc jaka ona błyskawiczna??

Specjalnie dla Ciebie sprawdziłam :-) Kupiec My mamy akurat taką. Nie kupowałam jej jakoś specjalnie. Jakiś czas temu zachciało mi się kaszki i akurat taka wpadła mi w ręce, więc taką dodaję do zupy.

Co do soczków, herbatek itp. to mój mały, po tym jak Wam napisałam, że nie chce nic pić, zaczął powoli przekonywac sie do butli z czymś innym niż mleko. Soczków nadal nie chce, ale herbatki i woda z cukrem są ok.

reklama
Do góry