reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
macie moze pomysl jak zrobic dziurke dodatkowa w smoczku silikonowym ?? nie dalam rady pojechac i kupic wiekszego smoczka i musze w tym co mam zrobic wieksza dziurke

bylismy u lekarza ... pani doktor stwierdzila ze mam nie panikowac bo ulewania czy wymioty czasem sie zdarzaja ... a luzna kupa u takiego malucha to terz norma i niech lepiej robi 3 niz wcale ... ale wrocilismy do domu i znowu byly wymioty i kupa ... nie wiem jak was ale mnie tlumaczenie ze "tak sie zdarza" raczej nie uspokaja jak widze ze mi dziecko wymiotuje i ma biegunke !! jak sie to powtorzy w nocy to chyba pojedziemy na IP !!

Mea ja bym poczekala jeszcze troche:tak:moze jesta taka reakcja na zmiane mleczka?Bo jak dobrze pamiatam to zmienilam teraz z bebilonu na bebici tak?Moze te kupki sa wlasnie dlatego?

macie moze pomysl jak zrobic dziurke dodatkowa w smoczku silikonowym ?? nie dalam rady pojechac i kupic wiekszego smoczka i musze w tym co mam zrobic wieksza dziurke
Nie powinno sie robic dziur w smoczkach:no:

Mam pytanie do Was..
przemywalismy dzisiaj pepuszek i na patyczku została krew ..
moze tak być?
do tego na pampersie przy przewijaniu zauwazylam takie czarne plamki.. tak jakby kikut sie kruszyl albo cos.. o_O

Mea ja bym poczekala jeszcze troche:tak:moze jesta taka reakcja na zmiane mleczka?Bo jak dobrze pamiatam to zmienilam teraz z bebilonu na bebici tak?Moze te kupki sa wlasnie dlatego?

Nie powinno sie robic dziur w smoczkach:no:

co sie powinno to ja wiem ale jakos musze dziecko nakarmic !!

no wlasnie problemy sie zaczely jak wrocilismy do bebika zamiast tego bebilonu ... zobaczymy co bedzie jak damy jej bebilon ... po pierwsze czy go zje a po drugie jak bedzie z wymiotami i kupa ... ja sie po prostu boje zeby mi sie dziecko ne odwodnilo !!!

U nas też długo były ślady krwi przy pępuszku ale też położna powiedziała że tak może być..gorzej jak są ślady jak już odpadnie...ale jak dalej przemywaliśmy to w końcu ładnie się zagoił:tak:

A my dziś byliśmy u teściowej z wnukami i nawet na obiad się załapaliśmy..mały ładnie tam spał więc trochę odetchnełam bo Hania kocha babcię chyba bardziej niż mnie:wściekła/y: tak czasami mi się zdaję:no:
Ale wiadomo..babcia pozwala na wszystko:tak:

O dziwo Tomek już od godziny ładnie śpi i dziś tak nie wydziwiał przy zasypianiu..
Wydziwiał za to przy butelce...wypił 70 ml ( a był głodny ), zaczął pluć smokiem...ryczeć jak mu próbowałam go wcisnąć..wyglądało to tak jakby był strasznie głodny ale mu smoczek nie pasował...
Więc w końcu dałam mu cyca..trochę popił i zasnął na 30 min...obodził się wypił jeszcze 30 z butelki i znów pluł...i w końcu zasnął:szok:
I śpi....
Ciekawe jak w nocy będzie:no:

A teraz mam pytanie!!!
Czy dziecko może się uzależnić od masowania brzuszka:sorry2:
Bo tak mi dziś teściowa powiedziała...że jak będę mu za często masować brzuszek to może potem sam kupy nie robić:szok:
A dodam że ma kilka razy dziennie albo trochę kupy..albo "purtnięte";-) ale jak widzę wieczorem że ma wzdęty brzuszek i zaczynam delikatnie masować..czuję w środku przelewanie...zrobię kilka razy rowerek to wali takie kupsko czasem że szok:szok::szok::szok:
I już nie wiem czy przestać go masować i czekać aż sam to wyciśnie:sorry2:
A przecież masaż niemowląt polecają! To chyba dobrze że przy okazji pożądnie się wykupkuję co?
Czy ja źle myślę?

a czemu chcesz robic dodatkowa dziurke
generalnie nie powinno sie robic bo dziecko tez musi włozyc wysiłek w sssanie butli ale to juz wiesz
czy obawiasz sie ze sie nie najada i nie przybedzie na wadze :confused:
tym ulewaniem tez sie tak nie przejmuj moja tez czasem ulewa i wymiotuije a z tygodnia na tydzien wydaje mi sie ze jest lepiej
i ładnie przybiera juz 5150;-)
kontroluj wade i sie tak nie zamartwiaj
chyba ze tez macie przypuszczenia ze moze u was skaza białkowa
jak u was z ta wysypka???

reklama
U nas też długo były ślady krwi przy pępuszku ale też położna powiedziała że tak może być..gorzej jak są ślady jak już odpadnie...ale jak dalej przemywaliśmy to w końcu ładnie się zagoił:tak:

A my dziś byliśmy u teściowej z wnukami i nawet na obiad się załapaliśmy..mały ładnie tam spał więc trochę odetchnełam bo Hania kocha babcię chyba bardziej niż mnie:wściekła/y: tak czasami mi się zdaję:no:
Ale wiadomo..babcia pozwala na wszystko:tak:

O dziwo Tomek już od godziny ładnie śpi i dziś tak nie wydziwiał przy zasypianiu..
Wydziwiał za to przy butelce...wypił 70 ml ( a był głodny ), zaczął pluć smokiem...ryczeć jak mu próbowałam go wcisnąć..wyglądało to tak jakby był strasznie głodny ale mu smoczek nie pasował...
Więc w końcu dałam mu cyca..trochę popił i zasnął na 30 min...obodził się wypił jeszcze 30 z butelki i znów pluł...i w końcu zasnął:szok:
I śpi....
Ciekawe jak w nocy będzie:no:

A teraz mam pytanie!!!
Czy dziecko może się uzależnić od masowania brzuszka:sorry2:
Bo tak mi dziś teściowa powiedziała...że jak będę mu za często masować brzuszek to może potem sam kupy nie robić:szok:
A dodam że ma kilka razy dziennie albo trochę kupy..albo "purtnięte";-) ale jak widzę wieczorem że ma wzdęty brzuszek i zaczynam delikatnie masować..czuję w środku przelewanie...zrobię kilka razy rowerek to wali takie kupsko czasem że szok:szok::szok::szok:
I już nie wiem czy przestać go masować i czekać aż sam to wyciśnie:sorry2:
A przecież masaż niemowląt polecają! To chyba dobrze że przy okazji pożądnie się wykupkuję co?
Czy ja źle myślę?

moja tez od kilku dni sciemnia i po kapieli nie chce za wiele jesc
raz zjadła 20 ml i spała 4 h
pozniej 40 i tez spała 4h
a dzis z wielkim bolem 70 ml i spi

Do góry