reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

podobno dzieci na butli potrafia tak przesypiac cała noc:tak: mi pare kolezanek mowiło,ze jak bede miala dosyc to zebym na noc zaczela butle dawac ,ale ja bym sie nie odwazyla czytajac jakie problemy z brzuszkami/kolkami/kupami maja dziwczyny ze swoimi szkrabami:baffled:

Jak już pisały dziewczyny to zależy od dziecka...mój bratanek ma już ponad rok...od urodzenia był na bytli i do dziś budzi się co 2..góra 3 h:szok::szok:
Od koleżanki syn tak samo...
Nawet mój Tomek...wypije po kąpieli nawet 150 ml mleka sztucznego i najdłużej zdażyło mu się spać 4 h:szok::szok::szok:
A na cycu potem śpi 3h! Więc dla dłuższego spania nie przestawiałabym na butlę:no:

reklama
Moja spała wczoraj też ze 3 godziny w ciągu całego dnia jak się obudziła- czyli od 8:30. Myślałam, że zastrzelę, bo nie dawałam z nią rady. Jeszcze do tego cały czas marudziła, wrzeszczała itd. Dopiero po kąpieli się w miarę uspokoiła i po nakramieniu zasnęła znowu na całą noc (nie licząc karmień). Wczoraj to nawet moja mama już nawet nie dawała z nią rady :baffled:.

Normalne :-).

Mamy to samo- ani chwilę sama nie wyleży :baffled:.

moja tez za duzo nie spi w ciagu dnia ale na szczescie nie wyje jak stado wilków:-D:-D

lezy oglada wszystko wkoło
macha raczkami
oczywiscie co jakis czas biore ja na rece chodze po mieszkaniu
a gadam do niej prawie non stop
juz czasami nie wiem co mam mówic:baffled:
troche ja pobujam w lezaczku:sorry2:

A dzisiaj stwierdziłam- jak temperatura się podniosła do -4 stopni, że pojedziemy na spacer, bo mała może dlatego tak marudzi, że brak jej świeżego powietrza (mimo że codziennie wietrzymy jej pokój). No i na spacerku 25 min. ładnie spała. Po spacerku przewijanie, karmienie i na razie śpi od godziny :-). Tylko ciekawe jak długo, bo mi już 2 razy przez sen popłakiwała :confused:. Chyba na prawdę jej tego powietrza brakowało.

gdziet ty kochana mieszkasz ze tak ciepło u was
u nas -8:shocked2:

No to ja zmienie temat.
Jak tam fryzury waszych malenstw.
Maxowi jakos dziwnie sie wytarly wlosy na czole az do czubka glwy.
Do tego sa lekko rudawe.
Normalnie wyglada jak maly orangutan :-)

Przez ta lysine z przodu jeszcze bardziej przypomina swojgo tate.;-)
Wszyscy mowia ,ze tylko okularkow mu brak .

dasz rade aska
ja cie podziwiam ze sama w domu robisz chrzciny
ja sie na to nie :no:pisze
juz sale mamy zamowiona:sorry2:

Asia szacuneczek:tak: ja robie w knajpie, bedzie 28 osób wiec wole w domu nie robić. no ale robiłam parapetówke na 20 osób, dasz rade Laska!!!!!

ja tez podziwiam :tak: w zyciu bym nie zrobiła w domu:no: poza tym nie znosze gotowac:no::no::no:

Wiecie co ja sama siebie tez podziwiam hahahah :-D:-D:-D Im blizej niedzieli tym bardziej zaluje ze nie robilam w knajpie !

No ale sama nie bede stac przy kuchni ,to znaczy niewiem czy wogole bede cokolwiek robic bo z dzieckiem mam siedziec:-).Jarek ,i moi rodzice maja sie zajac wszystkim wiec luzik !hahahah !
Tylko salatki mi zostaly a to juz luzzzz :-D
Chata duza ,pokoje duze ,stoły i krzesla załatwione wiec jest ok !

Zakupy zrobione ,zostal tylko tort do odebrania i ciasta przywiezc od tesciowej ;-);-)

Co do robienia w knajpie ,nie ma wyjscia trzeba na czyms przyoszczedzic ! Teraz ! Bo w maju czeka mnie komunia na 35-40 osob :baffled::baffled::baffled: A to juz dla mnie wogole kosmos aby to pomiecic wiec bedzie w knajpie ! I tam to sie dopiero spolucze! Wiec chrzciny mimo wszystko zostalam zmuszona zrobic w domu !:baffled:Wole chrzciny teraz w domu zrobic niz kuzwa komunie na 40 osob !:baffled: A 2 imprezy w knajpie toz to jakbym wesele jakies robila mnie wyniesie !:sorry2:

Oj sie nazbierało:-(
A ja bede sie powtarzać i namawiać Was na chustę!!!! mój uwielbia być noszony a mnie ręce nie bolą i obiadek ugotowany, pranie zrobione, domek posprzątany;-)

Ja też. Mogę powiedzieć, że chusta uratowała moje 4 litery :-D

dzieki marta :-)
sprawdzic za bardzo nie mam jak
nie znam nikogo kto taka chuste posiada:dry:
tylko gdzie ja sie wiazac naucze:confused:
mam nadzieje ze tam jakas instrukcja bedzie:-D
dam znac jak zakupie:tak:

Multum filmików jest na necie. Ja mam elastyczną i tak za 2gim razem już mi wiązania wychodzą. Na razie mamy opracowane 3 rodzaje :tak:
I dzisiaj -13 a Kaj cieplutki pod kurtką jak bajeczka jechał ze mną po Jonasza a to w 2 strony jest te 1,5 godziny w tym z 30 minut to spacerek :-D:tak:

Asia w domu robienie na tyle osób też ci pojedzie po kieszeni. Jak zaczęłam liczyć ile mi wyjdzie to mi włosy dęba stanęły :-D

Kuzwa a ja zaczynam przygotowania do niedzieli - boze jak ja bym chciala miec to juz za soba !!!!!!!!!!!!
Dzisiaj sie wyplucze z kasy hahahah ...trzeba zakupy zrobic ,jutro zaczne przygotowania !!!Dobrze ze rodzice mi pomoga bo chyba bym nie wyrobila :baffled:
Mieciu ( moj ojciec)dobry czlowiek zaoferowal sie ze postoi jutro i przygotuje miecha do drugiego dania !wiec najgorsze mi odeszlo !
tesiowa ma upiec 3 blachy ciasta ,tort zamowiony wiec to tesz odeszlo !
rosol sie ugotuje z samego rana ! moje zadanie przygotowac zimna tace ( sery i wedliny) i jaja z majonezem i 3 salatki ! bedzie jednak 18 osob ! wiec troszke mniej ...
u mnie będzie w lokalu ale tylko dlatego, że robimy ze ślubem i nie miałabym czasu

:szok::szok::szok: co wasze dzieci jedza ze juz tak długo spia:-)
tak to chyba powinno byc w 3/4 miesiacu:confused:
moja idzie spac po 21 budzi sie o 3 i 6 a pozniej juz wstaje o 8
czy to dobrze:confused::confused::confused:
moja robi przerwę między 2 a 4:tak:

Dzięki Emwu..jedna dobra duszo:-)

Ja termometru absolutnie nie wkładam...nigdy nie było potrzeby:tak:
A myślałam że że masaż jest dobry dla dzieci więc jak przy okazji kupke pociśnie to dobrze...ach te dzieci i ich kupy....

Nie dziwne że koleżanki bez dzieci twierdzą że jak się ma dziecko to się o kupkach rozmawia:-);-)
ja też masuję i zginam kolanka:tak:

moja tez za duzo nie spi w ciagu dnia ale na szczescie nie wyje jak stado wilków:-D:-D

lezy oglada wszystko wkoło
macha raczkami
oczywiscie co jakis czas biore ja na rece chodze po mieszkaniu
a gadam do niej prawie non stop
juz czasami nie wiem co mam mówic:baffled:
troche ja pobujam w lezaczku:sorry2:
a moje dziecko wyje jak dwa stada i trzeba do niej ciągle gadać i wszystko jej pokazywać:tak:

Aśka co do wydatków to ja się nie odzywam-jeden ksiądz skasował 400 zł a drugi 100 zł a gdzie ubrania, kwiaty, jedzenie, te wszystkie durne kursy????
mam pytanie-jak nakłonić męża, żeby ubrał mundur na ślub bo się chłopak zdecydować nie może:sorry2:

reklama
Co do robienia w knajpie ,nie ma wyjscia trzeba na czyms przyoszczedzic ! Teraz ! Bo w maju czeka mnie komunia na 35-40 osob :baffled::baffled::baffled: A to juz dla mnie wogole kosmos aby to pomiecic wiec bedzie w knajpie ! I tam to sie dopiero spolucze! Wiec chrzciny mimo wszystko zostalam zmuszona zrobic w domu !:baffled:Wole chrzciny teraz w domu zrobic niz kuzwa komunie na 40 osob !:baffled: A 2 imprezy w knajpie toz to jakbym wesele jakies robila mnie wyniesie !:sorry2:
To rzeczywiście masz imprez w tym roku;-)jasne ze lepiej chrzciny w domku niz komunie:-) tzrymaj sie dzielnie:-)
No to ja zmienie temat.
Jak tam fryzury waszych malenstw.
Maxowi jakos dziwnie sie wytarly wlosy na czole az do czubka glwy.
Do tego sa lekko rudawe.
Normalnie wyglada jak maly orangutan :-)

Przez ta lysine z przodu jeszcze bardziej przypomina swojgo tate.;-)
Wszyscy mowia ,ze tylko okularkow mu brak .
hehehe mój też zaczyna wyglądać jak Rynkowski:-D
no tak jeszcze jedno forum i maz mi walizki wystawi:-):-D:-p
to bedzie mnie ktoras musiała przygarnac:-D:baffled:

wejde i lukne:blink:

nio :-D przygarniemy

Do góry